17 de juliol del 2007

Tortosa intensifica els assajos dels actes propis i reordena el trànsit per la Festa del Renaixement

La plaça de l'Ajuntament és, aquests dies, l'escenari dels últims assajos de l'acte d'inauguració de la XII Festa del Renaixement, que a partir de dijous al vespre farà retrocedir Tortosa a l'esplendor del segle XVI. En principi, avui al vespre ha de fer-se l'assaig general de tota la cerimònia inaugural, amb els diferents actes a la plaça de l'Ajuntament i el seguici dels procuradors, amb el pregoner i les famílies nobles, fins arribar al portal dels Romeus i a la plaça de l'Absis. En aquest sentit, enguany el pregó no es farà al pati dels Reials Col·legis, pel retard en les obres de millora del carrer Sant Domènec. De la mateixa manera, en les últimes hores també s'han assajat altres actes propis, com ara les justes en honor de les famílies nobles, que es faran diumenge a la tarda a les platges del riu. Enguany, la direcció artística de la Festa del Renaixement ha estat cedida a la companyia Tam Quam Espectacles, que ha volgut «teatralitzar» més els actes propis, i recuperar la plaça de l'Ajuntament i els marges del riu per a diferents cerimònies i espectacles. De fet, els principals espais de la festa, però també altres punts de la ciutat, ja estan guarnits per fer volar la imaginació dels milers de visitants que Tortosa rebrà a partir de dijous.
En aquest sentit, l'Ajuntament va informar ahir de la nova ordenació del trànsit, que prohibirà estacionar al nucli antic mentre duri la Festa del Renaixement. A més, la Tortosa del segle XVI quedarà delimitada per tanques, i pel seu interior no es permetrà el trànsit amb vehicles de motor. La policia local tallarà al trànsit l'avinguda Generalitat i el pont de l'Estat a partir de divendres a la tarda, i per afavorir els desplaçaments habilitaran un bus urbà que serà gratuït per a totes les persones que vagin vestides d'època. A més, també es recomana l'estacionament a les zones senyalitzades dels barris del Temple i de Ferreries.

El Punt (17-Juliol-2007)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta