30 de juliol de 2007

La borsa jove d'habitatge té millors registres al Montsià que a Tortosa

El consistori tortosí podria traslladar l'oficina a un lloc més cèntric i fer-la comarcal

La borsa jove d'habitatge de Tortosa està en ple procés de tramitació de les sol·licituds per a l'última convocatòria d'ajuts al lloguer, amb unes 120 peticions. A més, durant els sis primers mesos de l'any ha lligat el lloguer d'una vintena d'habitatges, i actualment té quatre pisos disponibles. Però tot i que les xifres són prou bones, els registres de la borsa jove del Montsià encara són millors. L'Ajuntament tortosí podria traslladar-la a un lloc més cèntric i fer que també tingués cobertura comarcal.

L'alcalde de Tortosa, Ferran Bel, va explicar que la intenció del govern nou és potenciar l'actual borsa jove d'habitatge, que està instal·lada a l'antiga casa de Sant Antoni, a l'estadi municipal. Sense concretar més mesures, Bel va assenyalar que l'oficina podria millorar-se traslladant-la a un lloc més cèntric, i també establint algun tipus d'acord de caràcter comarcal. La borsa jove d'habitatge de Tortosa es troba actualment en ple procés de recollida de sol·licituds per als ajuts per pagar el lloguer, el període del qual acaba el 13 de juliol. De moment, la borsa ha rebut unes 120 sol·licituds de subvencions per pagar el lloguer, si bé durant els primers mesos de l'any ja ha atès unes 200 persones, i ha fet unes 130 tramitacions. A més, durant el 2007 ha lligat el lloguer d'una vintena d'habitatges, i actualment té quatre pisos disponibles. Tot i això, el número de pisos en cartera és molt variable, ja que el termini entre el moment en què un pis entra a la borsa i el moment en què rep un nou lloguer és cada vegada més curt.

Tot i així, les dades de la borsa jove d'habitatge del Montsià, que té la seu al carrer Jaume I d'Amposta, però és d'abast comarcal, són lleugerament millors que les de l'oficina tortosina. Segons explica la responsable de l'oficina, Rat Peix, durant l'últim any han lligat entre 85 i 90 contractes de lloguer. A més, la borsa del Montsià ha atès 240 persones per diferents motius, i ha tramitat 130 ajuts al lloguer en els últims sis mesos.

> Cobrar menys, però amb garanties

L'àmbit territorial de la borsa jove d'habitatge del Montsià són les 12 poblacions de la comarca, i està gestionada per la Fundació Montsià. Bàsicament, una borsa jove d'habitatge és un servei que posa en contacte, en condicions avantatjoses, els joves que busquen pis amb els propietaris que volen llogar els seus habitatges. La borsa del Montsià acaba de fer dos anys, i ja ha lligat un centenar de contractes de lloguer. «Estem molt satisfets i no podem fer un balanç més positiu, perquè les primeres previsions eren fer una desena de contractes, i ja hem tramitat més de cent lloguers», va remarcar Rat Peix. «L'oficina ha començat a funcionar molt bé, perquè els propietaris prefereixen guanyar menys diners i tenir més garanties», va detallar. Així, Peix va recordar que la Generalitat s'encarrega de fer una assegurança per al pis i també de pagar el lloguer al propietari, que continua cobrant encara que l'habitatge quedi buit. A més, el govern dóna una subvenció de 6.000 euros a fons perdut, perquè el propietari puga fer reformes a l'habitatge.

El Punt (30-Juliol-2007)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta