11 de juliol de 2007

La Festa del Renaixement de Tortosa tindrà fins a 23 espectacles per hora

El retard de les obres al carrer Sant Domènec obliga l'organització a prescindir dels Reials Col·legis

L'alcalde de Tortosa, Ferran Bel, va presentar ahir el programa oficial de la XII Festa del Renaixement, que enguany potenciarà especialment els actes propis i de carrer, amb uns 60 espectacles diaris, més tavernes en la Ruta de la Saboga i més activitats fixes i itinerants, com ara concerts, jocs, tallers i campaments d'època. La Festa del Renaixement es farà del 19 al 22 de juliol, i entre les novetats d'enguany destaquen el campament de les Quincalles, a la nova plaça dels Dolors, i la celebració de justes en honor de les famílies nobles, a les platges fluvials. La nota negativa és la pèrdua d'un espai tan característic com els Reials Col·legis.

Bel va explicar que el programa manté la continuïtat de la festa, «absolutament consolidada», però que l'organització voldria que la XII Festa del Renaixement fos encara més participativa. «En la mesura que la gent hi continuï tan implicada, la festa serà un èxit», va afirmar l'alcalde, que només va lamentar que el retard en les obres del carrer Sant Domènec no permetrà utilitzar un dels escenaris més característics de la festa, el conjunt renaixentista dels Reials Col·legis. Així, l'alcalde va precisar que el pregó inaugural de la Festa del Renaixement, que enguany serà a càrrec de l'editor Eliseu Climent, haurà de fer-se a la plaça de l'Absis de la Catedral. «Enguany i l'any que ve, els espais del Renaixement quedaran afectats per algunes obres que s'estan fent o que caldrà fer al nucli històric», va avisar Bel, que va remarcar que caldrà gestionar la situació sense que la festa perdi el seu atractiu. Amb tot, Bel va destacar la incorporació de nous espais, com ara la nova plaça dels Dolors, i també la recuperació dels jardins del Príncep de Remolins, on s'instal·larà el campament de Bretten. De fet, l'organització ha volgut reforçar el programa amb algunes novetats, com ara nous espectacles itinerants, les justes de cavallers a les platges fluvials i els concerts gratuïts del músic Eduardo Paniagua i els grups In Taberna i Pas a Pas.

El Punt (11-Juliol-2007)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta