25 de juliol del 2007

L'Ajuntament de Tortosa també té un grup electrògen per fer llum

Jo sóc dels que considera que els mitjans de comunicació potser estan fent un gra massa, amb el seguiment mediàtic de l'apagada de Barcelona. Puc estar d'acord amb què Barcelona és la capital del país, i que l'apagada ha afectat milers de persones, però els diaris i els informatius de les ràdios i de les televisions van més plens que mai de notícies redundants, que em tenen al límit del cansament mental. Potser és que estic de vacances i em prenc les coses d'una altra manera, però els telenotícies omplen blocs sencers amb els testimonis de veïns, negocis i empreses afectades, com si encara no ens haguéssim assabentat que la gent ha hagut d'anar amb espelmes, que els bars no han pogut fer els cafès i que molts comerços i particulars han hagut de llançar els productes que tenien als frigorífics i congeladors. Quantes vegades ens ho han de dir? De totes les coses que he vist i llegit aquests dies, una de les que més m'ha agradat és aquest acudit de Jap que avui ha publicat El Punt, i amb què he volgut il·lustrar aquesta entrada. Però estic una mica embafat de les explicacions d'uns polítics i dels retrets dels altres, i convençut que no dirien res, o potser molt poca cosa, si aquesta apagada no s'hagués produït al centre de Barcelona, sinó a la perifèria, en alguna comarca allunyada com el Montsià, la Ribera d'Ebre, el Baix Ebre o la Terra Alta. De fet, tots sabem els problemes de subministrament elèctric que tenim a les Terres de l'Ebre, tot i ser el primer territori generador de Catalunya. Si és per grups electrògens, el mateix Ajuntament de Tortosa també fa anys que té un generador a l'estiu, perquè puga funcionar l'aire condicionat, ja que per augmentar la potència contractada gairebé caldria refer tot l'edifici. Però potser vosaltres teniu una opinió diferent... A banda dels comentaris que vulgueu deixar en aquesta entrada, també he habilitat una enquesta a la columna dreta del bloc, per saber què opineu sobre el seguiment mediàtic de l'apagada. Podeu contestar-la durant els propers tres dies, i com sempre podeu triar més d'una opció, a l'hora de votar...

5 comentaris:

  1. Totalment d'acord amb les teues reflexions, Gustau; i afegeixo:
    Quan un establiment comercial tanca les portes un dia, ja sigue per falta de llum, vaga etc., sempre et diran que perden molts de diners, però si els hi preguntes per les vendes d'un d'aquests mateixos dies, et diuen que no es ven gens.
    Per cert, quan a un establiment, per avaria dels congeladors, descuits etc. es descongela un producte, sempre es llença?
    Per una altra part, he sentit a Imma Mayol de l'ajuntament de Barcelona, dir que no es podia viure dos dies sense llum....i tant que es pot viure, jo mateix he estudiat amb espelmes i no soc tant gran.
    El que es realment greu, es que no es pugue fer una operació quirúrgica, o que es provoque algun accident irreparable etc., però pel demés...vinga home vinga.
    Això si a les elèctriques se'ls va donar un bilió i mig de les antigues pessetes fa uns anys per a que es modernitzessen i es preparessen per a la liberalització.
    I el senyor Pizarro, que en deu pensar de tot això?
    Si deixem a part les empreses i col·lectivitats varies, i posibles conseqüències irreparables, el que afecte a 30.000 llars individuals,
    no es res mes que quan afecta a una casa o un carrer, però multiplicat per molts, es una "perogrullada", però es aixi.

    ResponElimina
  2. És lo que hi ha - a totes els llocs, cuecen habas! Fa unes 6 setmanes el nort d'anglaterra va sufrir fortes inundacions amb talls de suministrement, danys, gent evacuada etc. Fa 3 setmanes es va repetir l'escena als mateixos persones, ciutats. I ara, este setmana per fi ha tocat lo turn del sur - pos, el seguiment periodistic (i aixi politic - on n'hi ha una camera, pot haver un primer ministre amb un sac de promeses...) ha sigut molt més gran ara que abans.
    Tornant a Barcelona, bueno, també aixi mirant peix descongelat i gent amb espelmes, ens distrauen un rato - que voldries, que haguesseum de tragar els morts de Iraq, els morts de Afganistan, els morts del Sudan, els morts de SIDA, els morts de fam a totes hores.... ?!

    ResponElimina
  3. Algú te un generador que no gaste?
    Barato?
    Podem fer tractes.
    Bé, com en tot, estirem més lo braç que la màniga.
    Poc a poc el mon de Mad Max s'atansa més.
    Tinc un xassís vellet de seat 600 que en un motoret d'R5 i unes rodes de Patrol faria paxoca.
    Jo, que voleu, ja m'hi sento.
    Plego que tinc que connectar l'alarma anti-smokers!

    ResponElimina
  4. i tot aquest menjar que s'ha de tirar no es podria repartir a les associacions que donen cada dia de menjar a la gent necessitada?... si el propietari de l'establiment ho ha de cobrar igualment de l'assegurança...

    ResponElimina
  5. A part de consideracions d'ordre tècnic molt discutibles, está bé que el consumidor faci prevaldre els seus drets. Pero també es ben cert que tot plegat ha estat politizat en extrem. I es que a Bcn hi han molts de vots...! Si posèssim en una balança les responsabilitats de les companyíes eléctriques per un costat, i el rebuig del consumidor a les obres d'ampliació de xarxes alternatives, veurem com les culpes estan mol repartides. Entre tant, els polítics i l'administració fan de "regulador"...

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta