28 de juliol del 2007

Les obres de la nova comissaria de la policia local de Tortosa comencen amb polèmica

L'Ajuntament de Tortosa ja ha començat les obres de la nova caserna de la policia local, a l'antiga cooperativa de Sant Jaume del barri de Remolins. De fet, ha estat durant la setmana en què s'ha celebrat la diada de Sant Jaume, 25 de juliol, que s'han iniciat les obres de demolició de l'antiga cooperativa. Pel que he llegit, hi ha hagut una certa polèmica per una denúncia efectuada pel grup municipal del PSC, que havia advertit que potser l'Ajuntament no tenia el permís de la direcció general de Patrimoni Cultural. Un vist-i-plau que el consistori sí tenia des del 19 de juliol, i que ha aprofitat l'alcalde de Tortosa, Ferran Bel, per ridiculitzar la falta de gestió del seu predecessor en el càrrec, Joan Sabaté (PSC). Segons diu Bel, el govern de Sabaté va ser incapaç de resoldre en un any i mig les modificacions del projecte que requeria Patrimoni. El projecte preveu conservar la façana modernista i les parets laterals de l'antiga cooperativa.
Ara la previsió de l'Ajuntament és que la policia local tinga nova caserna l'any que ve, amb una actuació que també preveu la construcció d'un edifici de nou habitatges. La caserna tindrà més de 1.200 metres quadrats distribuïts en dues plantes, on hi haurà una zona d'atenció al públic, despatxos, sala de reunions, magatzem, vestidors i arxiu. El garatge per als vehicles propis i per al dipòsit de vehicles s'ubicarà als baixos del nou edifici d'habitatges, que es construirà a la part posterior de la caserna. El pressupost de l'actuació és de 1,7 milions d'euros, dels quals 859.200 corresponen a la caserna i la resta al nou edifici de pisos, que construirà la societat municipal de gestió urbanística (GUMTSA).
Al marge de la polèmica sobre els permisos de Patrimoni, crec que l'antiga cooperativa de Remolins no és el millor lloc per instal·lar la comissaria de la policia local. Al meu entendre, la ubicació presenta alguns problemes de comunicacions i també de telecomunicacions, i crec que tot i que és un projecte que ja té alguns anys, l'emplaçament de la comissaria és una decisió que es va prendre de forma precipitada i poc meditada (la idea dels primers governs de Sabaté era fer-hi un museu de l'alimentària), potser pressionats per les necessitats dels agents i el conflicte amb la policia local. Evidentment, ara seria massa agosarat i políticament perillós que el nou govern hagués canviat la ubicació, amb el projecte tan avançat.

Foto: Ajuntament de Tortosa

6 comentaris:

  1. .......................................................................................................







    Si el Sr. Bel te lo que a de tindre i ubica la comisaria de la Policia Local, li e de dir, Sr. Bel , Ole els tripons que l'aguanten....amb perdo,per la expresió.

    Pero els diners de on surtirant...?

    Voste creu que Tortosa te la credibilitat de voste dient que les obres tenen un pressupost de l'actuació és de 1,7 milions d'euros, dels quals 859.200 corresponen a la caserna i la resta al nou edifici de pisos, que construirà la societat municipal de gestió urbanística (GUMTSA).

    Pero discrepo perque crec que la seguretat i la caserna aurien de estar on realment es necesaria , on esta la documentacio del poble i es on mes seguretat es necesita, patrimoni del poble.

    Busque , compare y si encuentra algo mejor..comprelo , ...pero con el dinero de su bolsillo.

    ResponElimina
  2. El document en questió encara no l'ha vist ningú. Espero que el treguin a la llum.

    En quan a que Bel te pressa per fer coses, no en tigueu cap dubte de que va com una moto.

    El problem vindrà, quan la moto es desboqui, que passarà més aviat del que ens pensem.

    ResponElimina
  3. Per diferenciar aquest comentari de l'anterior.

    Bel no te model de ciutat, de moment i com no pensava guanyar encara no sap cap on anar.

    Per començar sembla que tirarà el model de ciutat que el PSC va proposar, però es qüestió de temps que els interessos particular el facin canviar de pensament.

    ResponElimina
  4. Benvolgut Sr. Moreno, si hagués assistit a la meva roda de premsa, hauria vist que vaig demostrar amb l'expedient a la ma que no hi havia llicència, entre altres irregularitats en l'execució precipitada d'aquesta obra, si exceptuem l'enderroc de l'habitatge del darrera de l'antiga cooperativa. I em reitero en tot lo dit.
    I no ridiculitza qui vol si no qui pot. Saltarse la normativa per part de l'administració pública és molt poc edificant de cara als administrats.
    Cordialment.

    ResponElimina
  5. Benvolgut Sr. Sabaté,
    en primer lloc, gràcies per escriure a La Marfanta, ja que penso que les seues aportacions contribuiran a pujar el nivell dels comentaris.
    Feia dies que li volia dir, però no havíem tingut l'oportunitat d'intercanviar unes paraules.
    Com sabrà, no vaig assistir a la seua roda de premsa perquè em trobo de vacances. De fet, a la meua opinió ja assenyalo que el que sé sobre aquesta polèmica ho sé gràcies al que he llegit als diaris. I no em negarà que la intenció del senyor Bel no ha estat ridiculitzar la seua denúncia... Per altra part, estic totalment d'acord amb vostè que és molt poc edificant de cara als administrats que l'administració pública se salti la normativa. De fet, vostè s'ha trobat en algunes situacions en què l'Ajuntament ha hagut de fer marxa enrere, rectificar i fins i prendre altres mesures més dràstiques per complir o fer complir la normativa. Esperem que el nou alcalde faci el mateix. O més ben dit, que no ho hagi de fer!

    Molt cordialment,

    ResponElimina
  6. Gustau, més et valdria contrastar la informació abans de publicar-la perquè després passa el que passa. Tu vas sentir campanes, o millor dit una sola campana (pels que no ho sàpiguen la traducció en anglès de campana és bell) i aprofitant que l’Ebre passa per Tortosa vas incloure la teva baldana informativa referent a que el nou flamant alcalde va ridiculitzar la falta gestió dels seu predecessor.

    Ah clar! que lo de ridiculitzar no era informació, si no que era opinió!, i com pots opinar el que vulguis en el teu blog, pos allà que deixes anar la teva perla (de plàstic barato).

    Crec, i això també és opinió, que el ridícul l’has fet tu per deixar passar l’oportunitat de marcar-li un bon gol a Bel (encara que sigui en pròpia porta) i no intentar tapar el que ha sigut un greu error per part de l’ajuntament amb el seu alcalde al davant, per no parlar de la regidora d’urbanisme que podria començar a posar-se les piles.

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta