30 de juliol del 2007

Móra d'Ebre i Gandesa necessiten més pisos de protecció oficial, tot i el «boom urbanístic»

En els últims quatre anys s'han començat a construir un miler d'habitatges a Móra d'Ebre, però el govern municipal ha detectat una falta de pisos de protecció oficial i d'habitatges per a joves. Segons l'alcalde, Joan Josep Duran, una de les prioritats del seu govern serà fer promocions d'habitatge protegit, especialment al nucli antic i aprofitant l'ajut de la llei de barris que acaba de concedir la Generalitat: «Més enllà de millorar urbanísticament el nucli antic, també hem de dinamitzar aquesta zona de la població, amb més habitatge i reforçant el comerç.» De fet, l'Ajuntament té una llista d'espera de 40 persones interessades a adquirir un pis de protecció oficial, i que actualment només tenen un únic habitatge disponible de la promoció que l'Institut Català del Sòl va fer a la plaça de la Verge. «Un dels adjudicataris ha renunciat al pis, i ara caldrà fer un sorteig», va dir Duran. En aquest sentit, l'alcalde va assenyalar que la llista d'espera de 40 persones és una prova més que Móra necessita més habitatge de protecció oficial.

Mentrestant, a Gandesa ja s'han començat a construir els 36 pisos protegits de la promoció de l'Incasol al sector del Povet de la Plana. Segons l'alcalde Miquel Aubà, els pisos podrien destinar-se preferentment a gent jove, tot i que encara cal concretar el perfil dels adjudicataris. En qualsevol cas, Aubà va remarcar que a Gandesa hi ha una demanda real, perquè ja hi ha inscrites unes 50 persones interessades en algun dels pisos. D'altra banda, l'alcalde diu que una de les prioritats del govern municipal serà promoure l'habitatge de lloguer, i que Gandesa hauria de tenir un parc d'entre 20 i 30 pisos més: «La iniciativa privada ja ho està fent, però l'Ajuntament també hem d'apostar-hi.»

El Punt (30-Juliol-2007)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta