18 de juliol del 2007

Un símil futbolístic sobre la polèmica de les instal·lacions esportives de Tortosa

Fent un símil esportiu, podríem dir que el PSC va voler guanyar el partit de les instal·lacions esportives a la pròrroga, quan CiU els portava un ampli marge de tres gols de diferència. En primer lloc, perquè el govern de Joan Sabaté no va fer les noves piscines després de quatre anys (primer despistat amb els canvis d'ubicació del complex lúdic i comercial de Ferreries, i tot seguit desconcertat per la polèmica per l'enderrocament del velòdrom). Per tant, podríem dir que CiU va obrir el marcador amb un gol en pròpia porta del PSC. El segon gol va ser en un contraatac, quan CiU va recuperar la pilota al mig camp i va encarar porteria aprofitant que sorgia un important moviment ciutadà per salvar el velòdrom. No considero que CiU instrumentalitzés directament la plataforma, però sí crec que va saber entendre que una immensa majoria dels tortosins estava en contra de tombar el velòdrom (segons una enquesta feta per CiU, un 75% de la població). El tercer gol de CiU va ser propiciat per una descoordinació en la defensa del govern de Sabaté, quan alguns regidors dels grups petits (ICV i IPE) no van cobrir les esquenes del PSC i del regidor d'Esports, Sisco Lahosa. En inferioritat númerica, Sabaté no va ser a temps de reorganitzar la defensa i va rebre el tercer gol de CiU, que va aconseguir que s'arribés a les eleccions amb molta feina per fer, i per tant amb la proposta socialista encara per explicar, en un ambient ciutadà clarament hostil. Evidentment, un marcador de 0-3 era molt difícil de remuntar, i més tenint en compte que el trident de davanters del govern, José Martín, Sisco Lahosa i el mateix Sabaté van ser incapaços de xutar ni una sola vegada a porteria.

4 comentaris:

  1. Bo, bo, molt bo.

    I encara t'has deixat de dir que jugaven a pilotes fora que gunayem!!!! ... així varen acabar.

    ResponElimina
  2. No et negaré Gustau la teva habilitat per generar polèmica, i a partir d'una noticia de més avall has creat aquesta, molt bé.

    Dit aixó he de dir que es molt bona la metàfora que has composat, però penso que la cosa basicament va anar pel cami de que Sisco va caure desde el primer moment en la trampa de qui va proposar el tema com a " Velòdrom SI o Velòdrom NO". Mai s'hauria d'haver caigut en aquest error, i el cert es que hi va caure de potes.
    Després va venir que CIU i ERC van aprofitar-se de l'error i van jugar a aquest joc sense parar, i per descomptat que el de la plataforma es van deixar utilitzar politicament, i van fer molt i molt de soroll, i tu Gustau ja saps i molt be que no sempre qui més soroll fa esta en posesió de la raó.
    D'altra banda i ja que hem obert la polèmica t'agrairia que publiqueses el projecte de reforma de les instal.lacions esportives que el regidor d'esports, Sisco Lahosa i el govern de Joan Sabaté van fer, i refrescariem la memoria a la gent d'on va venir la polèmica ja que no estaria bé que seguisim amb la tonteria del " Si o No".
    Gracies per endavant.

    ResponElimina
  3. tens tota la raó todd anderson, el problema va venir quan es va deixar de discutir el projecte de reforma, o millor dit, no es va començar a parlar del projecte i discutir de que ens feia falta i com hauria de ser, sino velòdrom si o velòdrom no, i això l'exregidor d'esports no va saber reconduïr el debat i es va deixar portar per una lluita populista que d'un principi es veia que perdria (a excepció d'ell). finalment sembla que no tocarem el velòdrom però tampoc tindrem unes instal·lacions que podríen ser de referència a les TTE, i dic podríem, perquè mai va saber vendre el projecte en global.

    ResponElimina
  4. Seguint amb el simil esportiu, i aceptant el tres a zero, podriem entendre que estem a la mitja part del partit, aixi es que queden quatre anys per endavant i jo encara no aposto per una victoria de Convergència. De moment encara no se si arreglaran les piscines i cobriran el velòdrom o cubriran les piscines i arreglaran el velòdrom.

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta