27 de setembre del 2007

Els cartells nupcials i l'ordenança de civisme de Tortosa

Ja fa dies que parlem de la nova ordenança de civisme de Tortosa, però els farols, senyals de trànsit, semàfors i parets de la ciutat continuen plenes, sembla que cada vegada més, d'aquests cartells nupcials, que ens anuncien que tal o qual parella han decidit casar-se. Així, segons la nova normativa, enganxar aquest tipus de cartells podria representar una sanció econòmica que oscil·la entre els 120 euros, en els casos més lleus, passant pels 1.500 euros si es el cartell es penja en un senyal de trànsit, i arribant als 3.000 euros si s'afecta un monument o la façana d'un edifici protegit. De fet, arribarà un moment en què el cartell dels nuvis, amb la fotografia i la típica frase "Es busquen", semblarà realment un d'aquells cartells de l'Oest americà, amb el Wanted, dead or alive. De fet, algú haurà de pagar la multa, si la policia no agafa in fraganti els que pengen els cartells... En el cas del cartell que il·lustra aquesta entrada, la recompensa són "dos titos", si trobeu als de la foto. Què opineu del tema? Ha d'aplicar el nou govern de Tortosa l'ordenança de civisme que va deixar aprovada l'executiu de Joan Sabaté, també amb els vots de CiU? Tant CiU i ERC consideren que caldria refer el text, però la Federació d'Associacions de Veïns ja els ha reclamat l'aplicació immediata de l'ordenança.

6 comentaris:

  1. És surrealiste prohibir i no cumplir;
    durant el temps electoral, on es coloquen les banderoles, com queden les parets i la contaminació acústica de a totes hores?
    Un foli fet a l´ordinador de casa i enganxat amb celo a una farola ni em molesta i a més en hi han de graciosos.

    ResponElimina
  2. Em sembla que estas errat Gustau, l'ordenança encara no ha entrat en vigor. Ni tan sol ha estat publicada. Cntinua en tràmit: et recordo que estan pendents de resoldre les al·legacions d'ICV i del Casal Panxampla.

    ResponElimina
  3. Com diu "l'aspiradora", l’ordenança encara no ha entrat en vigor. L’ordenança que el govern anterior va impulsar és un text que, jurídicament no s’aguanta per enlloc. Hi ha moltes ambigüitats i, molts cops, prohibeix a la lleugera. Primer ens hauríem de preguntar si cal una ordenança a Tortosa i quines són aquelles accions que contribueixen en la millora del civisme a la ciutat. Crec que penjar un cartellet o patinar amb skate per una plaça no són accions incíviques, en canvi, la música del cotxes tunning o la destrossa de mobiliari urbà, accions que a la nostra ciutat podem veure quasi cada dia, sí que molesten i no es fa res per solucionar-ho, tot i que hi ha una llei en vigor per posar-hi remei. Heu vist algun cop la guàrdia urbana fent mesures per soroll?

    ResponElimina
  4. No sé si l'ordenança ha entrat en vigor o no, i ni m'importa, el que sí m'importa és que ens omplim la boca de paraules boniques com incivisme, ordenança, etc., i el que tindriem que fer és fer-nos un exàmen de consciència tots plegats i mirar de no criticar tant i arroplegar les caques dels gossos, passar els semàfors en verd i pel pas zebra, anar més a peu, i també no penjar cartells amb dues o tres voltes de "celo" a les faroles, arrencar les plantes que hi ha al parc municipal per endur-nos-les al xalet de l'Ampolla, i trencar els bancs per patinar amb skate... entre moltes altres coses. Menys parlar i més fer.

    ResponElimina
  5. aliena,
    hauríem de...
    sí, clar que estic d'acord amb tu. Però, com podem fer per a que tothom complixque este "heuríem de..."?
    Hauria d'haver una bona normativa i uns guàrdies que l'apliquessen de veritat, no?
    Perque encar que "no hauríem" llançar l'orinalet pel balcó, quan són les tantes de la nit i en-son-demà has d'anar a treballar, qui és lo guapo que s'està?

    ResponElimina
  6. potser la solució seria que se posessen cartelleres, no?

    ja sé que ocupen espai, però els diferents col·lectius socials necessiten alguna forma d'expresar-se no?

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta