18 de setembre del 2007

Tortosa rebutja el dipòsit i la planta de gas, amb l'abstenció del PSC i el PP

L'alcalde desqualifica la proposta de Sabaté de traslladar el projecte Castor al polígon Catalunya Sud

El ple de l'Ajuntament de Tortosa va aprovar ahir una moció contrària al dipòsit submarí i la planta de gas que projecten construir entre Vinaròs i Alcanar. Amb tot, la votació es va fer envoltada per la polèmica entre l'alcalde, Ferran Bel (CiU), i l'exalcalde Joan Sabaté (PSC), que ja al matí havien intercanviat acusacions i retrets en diferents rodes de premsa. De fet, el PSC es va abstenir perquè la moció no tenia en compte l'oferta de Sabaté de traslladar la planta de gas al polígon Catalunya Sud. El PP també es va abstenir perquè, tot i que s'oposa a la construcció de la planta al litoral, el dipòsit de gas és «estratègic» per a l'Estat.

Els socialistes van justificar la seua abstenció al ple afirmant que la moció de CiU i ERC era «extemporània», ja que no tenia en compte que el debat ha canviat per l'oferta de Sabaté de traslladar la planta de gas al polígon industrial Catalunya Sud. «Mai han tingut clar quan s'ha de dir que no i quan cal dir que sí», va ironitzar Sabaté pel suport de CiU al transvasament de l'Ebre. Segons Sabaté, la moció contra el projecte Castor «no té cap sentit», tot i que va manifestar «tot el suport» del PSC al poble d'Alcanar. «Si les Terres de l'Ebre renunciem a aquesta inversió estratègica, tindrem la planta a dos quilòmetres d'Ulldecona, però se'n beneficiarà Vinaròs», va advertir el portaveu del PSC.
Amb tot, Ferran Bel va afirmar que Tortosa no perdrà cap oportunitat rebutjant la instal·lació de la planta de gas, i va acusar l'exalcalde d'haver fet una proposta «de cara a la galeria». Així, Bel hi va afegir que Tortosa «només ha perdut els vuit anys que Sabaté va estar a l'alcaldia», i va acusar el senador socialista de no haver fet prou gestions per portar empreses «amb cara i ulls» a la ciutat. L'alcalde va lamentar que Sabaté haja iniciat un debat «estèril» amb una proposta «estranya», que fins i tot ja ha estat descartada per la Generalitat i per l'empresa, Escal UGS. «L'empresa fa anys que recorre el litoral buscant emplaçaments per a la planta, i Sabaté no va fer cap gestió perquè la planta de gas es quedés al territori», va dir Bel. El portaveu d'ICV, Jaume Forcadell, va ser l'únic regidor de l'oposició que va donar suport a la moció. De fet, va aconseguir que l'Ajuntament també comuniqués l'acord del ple a la Generalitat Valenciana.

El Punt (18-Setembre-2007)

9 comentaris:

  1. Fa uns dies, potser setmanes, vaig sentir la noticia de que es pensava fer a Barcelona lo gran i internacional institut d'estudi del deltes. Este institut crearà de ben segur, moltíssims llocs de treball i a més, llocs de treball de alta qüalitat: insvestigadors...etc. a més de ser tot un referent a nivell internacional.
    I jo me pregunto: per què no el posen a prop del delta? Per què no els hi demana això als seus caps l'exalcalde de Tortosa lo Sr. Sabaté?
    La planta de gas que la posen a Barcelona, que de fet és a on consimixen més gas.

    ResponElimina
  2. Crec que tan la Sra. Roigé quan va dir que el llocs de treball eren "insignificants" com el Sr. Bel en dir que "Tortosa no perdrà cap oportunitat" rebutjant l'instalació de la planta van demostrar que van de sobrats i que no pensen en la gent de Tortosa. Es nota que ells ja estan ben situats.

    ResponElimina
  3. El que no pensa en la gent de Tortosa es el sr.Sabaté, que per guanyar merits dins dels socialistes, ven el seu territori quan ja no ho pot fer, ja que no el representa, sense parlar amb ningú, ni amb els seus socis al senat.
    El tema del Catalunya sud es una cortina de fum, per que Alcanar calli, i accepti l'emplaçament original.

    ResponElimina
  4. josep maria: "ven ( Sabate) el seu territori quan ja no ho pot fer, ja que no el representa"
    Si acceptem que no el representa
    ( de fet la representacio com a senador no es circumscriu al territori )i la representacio la te el Sr Bel en tant que Alcalde, aquest si que el podria vendre el territori?

    menasanch, lligant una mica en l'anerior, els Srs. Bel i Fores, tambe ho podem demanar als seus caps no? i en una mica de sort si el tema depent d'esquerra...

    ResponElimina
  5. Puntxant. El senador Sabaté, aquesta vegada, el poble de les terres de l'ebre no el vam eleguir, va ser triat a dit pel sr. Montilla i el parlament de Catalunya. Per tant com a molt representa a tot Catalunya no solament a nosaltres.
    Quan era alcalde de Tortosa, el projecte Castor ja estaba damunt la taula, perque no va oferir llavors el catalunya sud?

    ResponElimina
  6. Perque et penses que he dit que la representacio " no es circumscriu al territori"?.
    I, que haguesem dit si Sabate hagues oferit el Catalunya Sud abans que es mostresen en contra els canareus?

    ResponElimina
  7. punxant,
    potser m'ha sentit dir tot lo contrari?
    Però escoltim, potser millor que ho demani qui ho ha de demanar que són los sinyors Sabaté, Sr. Ricard Forès i el sinyor Forcadell, que són los que, ara per ara, tallen l'abadejo a Barcelona i a los madriles.
    O és que aquí tan sols tenim dret a dir que no?
    volem llocs de treball dignes i si estos llocs estan en relació amb lo territori com és lo cas del delta, molt millor!
    la comedianta tortosina

    ResponElimina
  8. L'Ajuntament fa ben fet. El que no pot ser és que les Terres de l'Ebre siguem el pati del darrera de Catalunya. Ha d'apetxugar tot el país amb aquestes coses: no pot ser que sistemàticament ens ho encolomin tot aquí.

    ResponElimina
  9. Que fa L'ex alcalde, ex alcalde, ex alcalde, ex alcalde, ex alcalde, ex alcalde, ex alcalde, ex alcalde? O siqui, que ja no és l'alcalde, no sé si se n'ha enterat.

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta