31 d’octubre del 2007

Els Reguers i Alfara rivalitzen amb dues fires dedicades al rovelló

El poble dels Reguers està preparant la primera Fira del Rovelló, que es farà diumenge, 4 de novembre, amb l'objectiu de promocionar la tradició boletaire d'aquest nucli de Tortosa. A més, la fira també busca donar a conèixer els comerços i les entitats locals. En aquest sentit, l'alcaldessa pedània dels Reguers, Esther Vidal, va recordar que la tradició boletaire del poble és molt antiga, ja que per la proximitat al Port molts veïns pujaven a la muntanya per buscar rovellons, que després venien al mercat de Tortosa. Fins ara, els Reguers havia mantingut la Festa del Rovelló, una menjada popular, exclusiva per a la gent del poble, que enguany es farà dissabte. L'endemà tindrà lloc la fira, en què els bolets i especialment els rovellons seran els protagonistes. N'hi haurà a la venda i també per degustar-los, així com una mostra de productes agrícoles i artesanals dels Reguers, com oli o cabassos. D'altra banda, també hi haurà una mostra d'entitats, activitats infantils i l'exposició 40 anys de la Reserva Nacional de Caça. «És una fira modesta i local, que vol promocionar la nostra tradició d'anar a buscar rovellons, però també donar un missatge de respecte per l'entorn», va concloure Vidal.
D'altra banda, a poc més de 10 quilòmetres dels Reguers, Alfara de Carles també organitzarà, el mateix dia, la primera Diada del Rovelló, amb diferents activitats i un concurs per premiar els millors rovellons. A més, hi haurà el taller Conèixer el món dels rovellons i també es presentarà l'audiovisual Alfara de Carles, paisatges i natura, a càrrec de l'entitat Gubiana dels Ports. La Diada del Rovelló d'Alfara finalitzarà amb un aperitiu de productes gastronòmics, amb el patrocini dels comerços, els restaurants i les cases rurals del poble. Tot i així, l'Ajuntament també ha organitzat les primeres Jornades Gastronòmiques del Rovelló, que vuit restaurants i dues cases de pagès d'Alfara celebraran de l'1 al 15 de novembre.

El Punt (31-Octubre-2007)

2 comentaris:

  1. No se qui ho va plantejar primer, pero em sembla un disbarat fer una mateixa activitat el mateix dia a les dos poblacions. No obstant, que els vaige be, al Reguers i Alfara.

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta