4 d’octubre del 2007

La policia de Tortosa detecta una xarxa d'empadronament il·legal d'immigrants

La Policia Local de Tortosa va informar ahir que ha obert un operatiu per desarticular una xarxa de persones que utilitzaven els seus habitatges al nucli antic per fer empadronaments massius d'immigrants a canvi de diners. De moment ja hi ha dues persones imputades, de nacionalitat paquistanesa, a qui la policia ha acusat d'un delicte continuat de falsedat en document públic. A més, l'operatiu continua obert a l’espera d’identificar altres persones vinculades a la xarxa. De fet, el cos policial tenia indicis de nous casos d’empadronament irregular de nouvinguts en el pis que un dels paquistanesos té al nucli antic de Tortosa. Aquests indicis es van fer evidents quan, el passat dilluns, els acusats van presentar-se a les oficines del Padró de l’Ajuntament de Tortosa amb la intenció d’inscriure més de 30 immigrants, la majoria dones, al seu domicili. Mentrestant, les dones s'esperaven als porxos de l’Ajuntament. La situació va alertar la Policia Local, que va fer que el col·lectiu de nouvingudes es dispersés. Cinc d’aquestes persones van reconèixer als agents que els imputats les havien traslladat en autocar fins a Tortosa, amb l’objectiu d’empadronar-les i continuar la ruta per distribuir-les pel territori.
El passat mes d’agost, la Policia Local també va detenir una veïna de Tortosa, de nacionalitat romanesa, acusada d’empadronar il·legalment fins a 57 persones al seu domicili, també al nucli antic. L’alcalde de Tortosa, Ferran Bel, té previst presentar demà divendres un paquet de mesures destinades a tenir una major control sobre el Padró municipal, amb l’objectiu d’evitar situacions d'aquest tipus. Amb tot, algunes de les mesures ja s'han començat a aplicar aquesta setmana, i han contribuït a la detecció d’aquest últim empadronament massiu.

4 comentaris:

  1. Cal felicitar a la nostra policia i encoratjar als poder publics per que fets com aquests no es repeteixin

    ResponElimina
  2. Ara també caldria que es respectessen per TOTS los horaris comercials.

    ResponElimina
  3. Perquè alguns comerços tenen total impunitat respecte als horaris? Algú té por de ser titllat de racista si fa cumplir la llei? La veritat que no ho entenc!

    ResponElimina
  4. Mentre aquesta gent que infringeix la norma pugui continuar fent-ho i ningú els hi digui res,es un mal símptoma.Cobardía,laxitud en l'aplicació de la llei..? Aixó si que es pura i dura discriminació ! Després que vindrá més ?

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta