4 d’octubre del 2007

La Cambra de Tortosa crida els ebrencs a mobilitzar-se

El president de la Cambra de Comerç de Tortosa, José Luis Mora, va titllar ahir de "vergonyós" el pressupost del govern de l'Estat del 2008 per a les Terres de l'Ebre. Així, la Cambra adverteix que, tot i que l'Ebre fa una aportació del 19% al PIB de la demarcació (3.100 milions d'euros), té el 25% de la població i un 53% de la superfície de la província de Tarragona, només rebrà un 1,69% del pressupost total de l'Estat a la demarcació, i menys d'un 0,1% del de Catalunya. "Les Terres de l'Ebre tornen a ser les grans oblidades del pressupost de l'Estat", va lamentar Mora, que va afegir-hi que la Cambra de Comerç donarà suport a totes les "reivindicacions justes" de la societat ebrenca. Així, l'Estat preveu una inversió de 78,2 milions d'euros a les Terres de l'Ebre per a l'any que ve, en què cal diferenciar 71,3 milions per a la neteja del pantà de Flix. Segons informa avui el diari El Punt, la Cambra de Comerç afirma que aquesta partida no hauria de comptabilitzar-se com a inversió, i Mora va suggerir que el territori hauria de ser "indemnitzat" pel fet d'estar patint la contaminació de l'embassament flixenc. Mentrestant, Foment només ha inclòs al pressupost 100.000 euros dels 30,4 milions d'euros de la variant de l'Aldea, així com 874.000 euros que segons la Cambra no permetran afrontar ni la redacció del projecte constructiu de la nova autovia de l'interior.

7 comentaris:

  1. Penso que el senyor president de la Cambra de Comerç te tota la raó. Sempre s’ha dit que qui contamina paga. Perquè em de suportar com inversió les despeses d’una neteja d’uns vessaments industrials, que en aquella època de laxitud legislativa mediambiental, va permetre a una empresa contaminar el riu ? Això es descaradament “fotre-se’n” a la cara! Aquesta es la part de la clàusula addicional tercera sobre el 18,8 % ens toca ? Tinc que cridar “visca l’Estatut” ?

    ResponElimina
  2. És indignant que siguin els empresaris els que protesten enèrgicament contra una decisió política. Que coi fan los partits polítics catalans, i sobretot aquells que tenen representació a madrid o governen aquí. De què mos serveixen??

    ResponElimina
  3. La Federació de l'Ebre d'ERC ja s'ha manifestat en contra de la dotació actual als Pressupostos de la Generalitat 2008.

    ResponElimina
  4. Collons ! Quina anticipació....Fins i tot fa dubtar una mica...Vale vale, ja ho trobo bé, Pero voleu dir que aquest Estatut no es un pel centraliste ..?

    ResponElimina
  5. Pos què collons feu los d'ERC, què no governeu a la Generalitat ho hi sou de floreros?

    ResponElimina
  6. Rao a banda, que la te la Cambra de Comerç en aquesta qüestió, no us sembla que aquesta entitat està darrerament molt activa en qüestions politiques? Es aquesta la seva funció?

    ResponElimina
  7. 7:46, Independenment que en altres ocasions i en altres inquilins a La Moncloa i Generalitat, no hagin estat tant vehements, si tenen rao, com acceptes que la tenen, andavant amb la protesta i A SACO, mane qui mane i peti qui peti.
    En quan ha si es la seva funcio...
    logicament si protesten per la falta d'inversions al territori que sovint son infraestructures, es evident que la materialitzacio d'aquestes, redunda en benefici del mon empresarial i en consequencia amb riqueza i benestar
    per a les persones. ( vull creure )

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta