18 d’octubre del 2007

L'efemèride: el casament de Marcel·lí Domingo

El 18 d'octubre de 1932 el rotatiu local El Pueblo, òrgan del partit de la Unió Republicana de Tortosa, va publicar la sorprenent notícia del casament civil, a Madrid, del polític Marcel·lí Domingo amb Filomena Savé, una catalana divorciada i amb dues filles. Domingo tenia 48 anys, però Marcel·lí i la Filo ja havien estat parella de fet. El director del diari, Josep Berenguer -qui després va convertir-se en l'alcalde de Tortosa a partir del 1934 i també durant l'esclat de la Guerra Civil- va ser testimoni del casament, segons recorda Josep Subirats Piñana al llibre Quatre alcaldes republicans de Tortosa. Amb tot, la resta de testimonis no eren menys importants, ja que van ser Manuel Azaña (president de la Segona República), Jaume Carner (ministre d'Hisenda), Indalecio Prieto (ministre d'Obres Públiques), Álvaro de Albornoz (ministre de Justícia), el morenc Ramon Nogués i Biset (director general d'Indústria i després director general de Comerç i Política Aranzelària) i Emilio Palomo (governador civil de Madrid), entre d'altres personalitats polítiques de l'època. La cerimònia civil va tenir lloc a les dependències del Ministeri d'Agricultura, Indústria i Comerç, la cartera del qual era ocupada per Domingo en aquell moment.
D'altra banda, el 18 d'octubre de 1950 es reprenen a Tortosa les restriccions elèctriques, tant habituals durant la postguerra.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta