7 d’octubre del 2007

Mil·leuristes a l'Ajuntament de Tortosa

El ple de l'Ajuntament de Tortosa ha rebutjat aquesta setmana una proposta que el PSC havia presentat a instàncies del sindicat UGT, que reclamava que tots els treballadors de l'Ajuntament i els seus organismes autònoms cobressiun un sou mensual superior als 1.000 euros nets. Desconec quants treballadors de l'Ajuntament no són ni tan sols mil·leuristes, però us puc assegurar que a Tortosa hi ha molta gent amb salaris ínfims. El cas és especialment greu en el sector del comerç, on hi ha gent, sobretot noies joves, que treballen de dilluns a dissabte, matí i tarde, per sous de 400, 500 o 600 euros... De fet, es calcula que a Catalunya hi ha unes 300.000 persones que no arriben als 1.000 euros mensuals. Personalment, m'hagués semblat bé que la moció hagués prosperat, perquè l'administració pública ha d'intentar donar exemple i forçar l'empresa privada a seguir el mateix camí.
Però la moció no va prosperar pels vots contraris de CiU i del regidor del PP, mentre que els regidors d'ERC i ICV van decidir abstenir-se. Antonio Faura (PP) va retreure al PSC que durant els vuit anys que ha estat al govern no haja aplicat aquesta mesura, i Meritxell Roigé (CiU) va recordar que fa pocs mesos l'anterior govern va pactar les condicions d'un conveni laboral amb el personal de l'Ajuntament, que té una durada de quatre anys. Bé és cert que els socialistes van dir que la proposta de la UGT era anterior a les eleccions (de fet, la campanya Posa't a 1.000 euros! de la UGT i del col·lectiu Avalot va començar al febrer d'enguany). Per això, no vull ni pensar en les crítiques d'electoralisme barat que hauria fet CiU si el govern de Joan Sabaté decideix apujar els sous dels treballadors municipals abans del 27 de maig... En aquest sentit, en part crec que l'estratègica política de la moció era posar entre l'espasa i la paret el regidor republicà Valentí Marín, membre de la UGT, a qui el secretari general Wifredo Miró ja va fer una petita estirada d'orelles a través dels micròfons de Ràdio Ebre, per haver-se abstingut. Crec que ICV i ERC no haurien d'haver-se abstingut al·legant possibles problemes tècnics i pressupostaris, quan l'Ajuntament té alguns sous, tant de tècnics com de polítics, que resulten ofenedors per a la majoria de tortosins. Per què sempre es parla d'equilibri pressupostari, i mai de reequilibrar els sous? El PSC vol que el govern de Tortosa sembli un govern de dretes i ho està aconseguint.

16 comentaris:

  1. Preguntes:
    -Alli on governa el PSC, s'han possat els sous dels treballadors municipals a 1000 €?
    -Que abans el PSC no ho hagues fet, tot i puguen, es motiu per a que ara no es fassi si es de justicia?
    -S'haguesin atrevit (tots) a debatre al ple aquesta mocio el mateix dia en que es va debatre ( i aprobar) els sous per a l'alcalde, regidores i regidors?
    -Valenti Marin, no notes una certa ramor a l'estomec? ( o conciencia)

    Fa ja 20 anys, vaig plantejar al secretari general de l'UGT la questio de que si els treballadors ens haviem d'anar conformant en augments salarials que es limitesin a compensar la perdua de poder adquisitiu, mai arrivariem a uns nivells adquisitius per a viure amb dignitat i que per tant en algun moment calia reivindicar amb tota la força del mon augments que no estesin tant lligats amb l'IPC... i axi estem, sent europeus de segona tot i esta entre els 10/12 primers països del mon.

    ResponElimina
  2. Estos polítics no tenen vergonya. Se posen uns sous d'escàndol (on s'ha vist que un es posi el seu propi sou?), i llavors miren de reüll els treballadors públics titllant-los de sangoneres com a mínim. Qui és el que xucla de la mamella? Qui? Vergonya hauria de fer a tots los tortosins, de votar uns impresentables que s'asignen sense cap rubor una dieta de 500 euros per anar a una reunió...

    ResponElimina
  3. El govern de Bel i cia, es dir, de CUI+ERC es un govern del primer dia de dretes,el seu pacte de govern, va fer fora un govern progresista.
    El camí es fa caminant i per tant cada dia serà més evident la ranció i la caspositat que alguns fa dies que denunciem.
    Per cert Gustau de la roda de premsa que va fer Bel sobre el reagrupament familiar no ens comentes res? saps si s'assenyalarà les casas dels que passin de no se quins parametres?(es dir,valors aritmètics que no de convivència social) una bandera al balcó amb la mitja lluna?
    Els de Bel i cia son els defensors de la familia?
    -Clar, però de la seva familia.
    Fum fum fum i canya al mono(moro)que som molt xulos amb els que ho porten tot al damunt.
    Propostes estrella d'aquest nou govern lo de la pauma(promoció econòmica)i la propaganda de com estigmatitzar o assenyalar al colectiu de nouvinguts i posar problemes al reagrupament familiar.
    Que Deú ens pille confesats i mai millor dit.

    ResponElimina
  4. al de la cueta li fot un carall si jo cobro 100 euros o en cobro 300, mentre ell en cobre 3000 clar.

    ResponElimina
  5. Sobre el tema dels 1000 euros, crec indignant que després de 8 anys en el govern i de negociar un conveni fa menys d'un any els socialistes reclamin això, també vergonyós la UGT que quan manen els seus, calla com una puta i quan estan els altres fot canya, o sigui només defensa els interessos dels treballadors allà on no afecte als seus companys del PSOE, indignant, on estava Wifredo estos 8 anys en la gent que cobrava poc a l'Ajuntament.
    - Sobre el tema que ha tret Mafalda, em sembla lamentable que es critiqui a un ajuntament que esta complint el promés durant la campanya, aplicant el sentit comú en el padró, som una ciutat d'acollida de tota la gent que han fotut fora d'altres ciutats per causes diverses ens venien aqui ja que aqui no hi havia problema per empadronar. Crec que es un tema humanitari garantir en una ciutat que la gent que ve de fora pugui viure dignament i no amontonats de mala manera, com passa en algún pis o casa d'aquesta ciutat, per la falta de control actual.
    - Una tercera cosa a Mafalda, no van ser CIU i ERC els que van fer fora al govern progressista de Tortosa, sino la gent a l'anar a votar que ja en va tindre prou de desgovern progressista, i van votar canvi.

    ResponElimina
  6. Gustau, parlen de noietes joventes que treballen de dilluns a dissabte per per menys de 600€.
    No cal anar al comerç ni que siguen jovenetes. Preguntali al sinyó Agustí Roig quan paga a les seves treballadores per treballar de dilluns a dissabte...i no son jovenetes precisament de les que parlo...si després de treballar més de 12 anys a Agustín Roig, SL, has de cobrar 800€, això si...ell portarà un Porsche o un Mercedes descapotable últim mòdel...i no se t'ocurrisque demanar un augment...que se li unfla la vena del coll de la ràbia...

    ResponElimina
  7. Felicitats pel post, tant de bó més periodistes de casa nostra toquessin aquest tipus de temes i es dediquessin menys a altres assumptes de pandereta que, sense deixar de ser interessants, no haurien d'ocupar portades.

    ResponElimina
  8. Benvolgut Gustau suposo que no vas està al ple , i ni ningú t’ho va explicar. Com va explicar Roige, es patètic que el socialistes plantegen aquesta moció a cinc mesos de haver signat un conveni per quatre anys. Però encara més patètic que ho plategen, i ho faci la mateixa ex-regidora de personal, quan a l’Ajuntament no hi CAP persona que estigui per sota del 1000 euros mensuals, con podien administrar l?ajuntament sinó sabien ni quan cobren els empleats. I desprès tots aquets resabuts que donen estirades d’orelles i els que digen que el govern es de dretes que primer vaguen a l’escola i depres opinin.

    ResponElimina
  9. Anonim de les 12,46

    Referent a la segona qüestió que planteges (la dels inmigrants)jo em pregunto, actuacions mafioses i il·legals a banda, si es que consideres més digne viure al carrer per raons burocràtiques que viure en un pis o en una casa compartida amb altra gent per molt nombrosa que sigui i que'n farà Bel de tots aquest esser humans que fotran fora del padró i de les seves cases.

    ResponElimina
  10. Anonim de les 8'47
    Molt poca gent viu al carrer(tot i ser pocs es lamentable), el que habitualment fan es emigrar a un altre poble que els doni més facilitats.
    Si vas lleguir el diari la setmana passada veuras que el tema mafies no es una cosa puntual, i que les facilitats que es donen a Tortosa faciliten els expolis a la pobra gent immigrada.

    ResponElimina
  11. Aquesta moció és demagògia barata presentada per una colla d'incompetents.

    ResponElimina
  12. Si, si, demagogia, incompetencia, resabuts, mancança d'escola etc.
    pero... esta be o malament cobrar menys de 1000 € ?

    ResponElimina
  13. Anònim de les 9:48, si no ho saps no escriguis però hi ha moltíssima gent de l'Ajuntament que cobra MENYS de 1000 € al mes i a més està desmotivada al veure com els polítics se pujen els sous i firmen uns convenis barats mentre ells "faena tenen" per a passar el mes. Penso que això és vergonyós i estan jugant amb el poble i amb la ciutat.

    ResponElimina
  14. Doncs ja em sembla bé que tothom cobri més de 1000 euros. Però això no s'arregla amb una moció a un Ajuntament per als seus propis treballadors. Aquest partit goberna a Barcelona i a Madrid. Perquè no presenta el senador aquesta moció a Madrid? No té cap altre nom que demagògia barata.

    ResponElimina
  15. Poca vergonya es el que hi ha entre tots, polítics, sindicats i els qui es volen omplir la butxaca a costelles de la resta de ciutadans, aprofitant com bufa el vent ... I la feina? Qui l'ha de fer? A veure qui es dedica a discutir la efectivitat del personal en lloc dels sous, que a apujar-los a tota hora hi som a temps !!

    ResponElimina
  16. 1:14, que n'hi ha de demagogia cara?.
    No obstant, t'he d'acceptar que en el que dius del Senat, ten's tota la rao.
    Com pots veure en la primera linea d'aquestes entrades, ja pregunto si on governa el PSC, s'han apujat els salaris.

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta