6 de desembre del 2011

Acampada Tortosa 15-M lamenta que l'Ajuntament no rebaixe els sous polítics

El ple de l'Ajuntament de Tortosa ha rebutjat aquest dilluns al vespre, amb els vots de CiU, la moció popular que el moviment social Acampada Tortosa 15-M havia entrat al registre municipal, amb l'aval 1.161 signatures validades, per reclamar la limitació dels sous polítics del consistori. Més enllà de lamentar que la moció haja estat rebutjada, el col·lectiu ha denunciat l'actitud de l'alcalde i d'alguns dels regidors i regidores de l'equip de govern de CiU durant el ple. "Durant la intervenció del company que ha llegit la moció, la regidora portaveu i l'alcalde han estat parlant, rient, gesticulant amb una actitud clarament de menyspreu i burla. No entenem que després el mateix alcalde vulgui demanar respecte i donar lliçons d'educació i de democràcia als ciutadans i ciutadanes que estàvem presents al ple i a les persones que havien donat suport a la moció amb la seva signatura", han afirmat els 'indignats' a través d'un comunicat.

El moviment Acampada Tortosa 15-M també ha defensat la fiabilitat de les dades incloses en el dossier amb què van acompanyar la moció popular, després que l'alcalde digués divendres que estava ple de "dades falses". "Avui esperàvem que ens aclarís quines dades concretes eren errònies. Però l'únic que hem pogut observar han sigut constants rialles i gesticulacions al nomenar-les. Hem de dir que totes les dades del dossier es basen en fonts fiables i que, per tant, haurà de menysprear la feina feta per l'Institut d'Estadística de Catalunya, Serveis Socials, Càritas o altres". Els 'indignat's han afegit que la moció "en cap cas", pretenia ser un atac contra cap partit polític ni persona, "encara que l'equip de govern insisteixi en aquesta fal·làcia". El moviment social ha recordat que està format per "ciutadanes i ciutadans" que configuren un "grup heterogeni de gent apartidista".

"Hem assistit a un espectacle lamentable on no s'han tingut en compte les nostres demandes i, exceptuant alguna intervenció puntual, tots han acabat fent-se retrets continus. Per això, en un moment del ple i de manera espontània, la majoria de la ciutadania que assistia a aquest trist espectacle ha optat per abandonar la sala", han afirmat els 'indignats' en el mateix comunicat. A més, han remarcat que la motivació de la moció era encetar el debat polític davant els greus problemes que sofreix el poble, i en cap cas fer entendre que aquests són una causa del que cobren els polítics municipals. "Però donada la greu situació en la que la ciutadania està immersa, els polítics revisant els seus salaris a la baixa podrien fer una demostració d'ètica i empatia vers la gent", han afegit. Finalment, han valorat positivament que un dels regidors, Jordi Jordan (ICV), haja manifestat que a partir d'ara destinarà el 30% del seu salari a entitats benèfiques. "Ja sabíem que la moció no seria votada favorablement, però no ens podíem imaginar un nivell tan baix en el discurs polític", han insistit els 'indignats'.

49 comentaris:

  1. És absolutament cert. No hi ha ningú que assisteixi al Ple o el miri per la tele ( encara que per la pantalla s'aprecia menys ) que no digui que l'actitud de l'alcalde és displicent dallò més en vers als que fan us del dret de paraula, ja siguin regidors de l'oposició o portaveus de mocions populars.

    Quan al Sr. alcalde encara n'hi se li havia passat pel cap dedicar-se a la política ( quan és deia Fernando ) jo ja assitia als plens municipals. Pos bé, cap dels quatre alcaldes que he conegut, des de la presidència, mai han fet els comentaris i gestos d'ostensible menyspreu i falta de respecte cap aquell que deia alguna cosa amb la que no estaven d'acord.

    Quant al fons de la qüestió, llegit l'informe d'Acampada Tortosa, a un se li posen els pèls de punta i tant de bo d'aquí un any no ens haguéssim de recordar de plens com aquest on CiU, com sempre, ventila les mocions tot dient que, o bé son electoralistes o estan inspirades per interès polític. En aquest cas perquè son els mateixos que el dia de la constitució de l'Ajuntament, ja els van esbroncar a la sortida.
    Com ha dit molt bé un dels portaveus, i ells mateixos reconeixen, la culpa de la situació actual de crisi no és dels sous dels polítics de l'ajuntament. Això és evident per a tothom, ara, una picada d'ull, un gest de complicitat, una demostració d'empatia de cara als que pateixen de manera tan severa, i en algun cas duradora, els efectes de la crisi, no hagués estat de més. No ha estat així, ans al contrari. No tant sols això, davant la pregunta clara i directa de que si els que cobren, o cobraran ( tres ), d'altres administracions, estan disposats a no cobrar res de l'ajuntament per assistències etc., no han contestat. Crec que al menys aquest aspecte era perfectament assumible com, per altra part han fet a altres ajuntaments de Catalunya i en algun cas també de CiU.

    Crec que l’equip de govern cau en l’error de contemplar mocions com la d’avui com que venen de determinats sectors, diguem-li antisistema, radicals etc.. Faria bé en no oblidar que darrera d’aquesta moció concreta, independentment de la conclusió que se’n pugui per les cares visibles al saló de plens, darrera hi han més de 1.000 signatures de persones amb cara i ulls ( totes ho som, per altra part ). I segurament que més d’un votant de CiU, per pura extrapolació.

    Ara, deixeu-me dir també que els protagonistes de la moció ( o al menys els organitzadors ) tampoc han estat molt respectuosos amb l'alcalde i regidors a l'hora de llegir la moció que venien a defensar. Passaven 7/8 minuts de les 7:30 ( hora prevista per al ple ) i fins mitja dotzena de vegades, l'alcalde, ha tingut que cridar al portaveu i primer signant de la moció per tal que la llegís, aquest i acompanyants encara ni estaven dins els saló. Malament, també.

    ResponElimina
  2. Realment ha sigut el "circ" mes lamentable que he vist mai.
    En cap moment s'ha parlat del estat actual de la ciutadania tal i com es demanava, el que s'ha fet a sigut retrocedir en el temps fins arribar a mencionar el segle XIX.

    Molt mal comportament per part de l’alcalde, fent carotes i gestos mentres un CIUTADA “persona que vota, paga i treballa per l’estat” llegia el que tots volíem dir, i els recordo que no es gens fàcil llegir davant la pressió. “els recordo que som apartidistes, si fem política a la plaça però no formem ni tenim cap contacte amb cap grup polític”.

    A la Sra. Meritxell, en primer lloc felicitar-la per no haver usat la paraula “independentment”. La qual ha usat repetidament als 2 plens que he assistit “com el que diu que això no et mulla ni res”. Encara així, es de vergonya el començar un conflicte amb aquest cas amb altres grups polítics per a desviar el tema.

    Tots sabem que fa 10 anys i mes atras els polítics cobraven el actual i molt mes, no eren temps de baques flaques, i si molts no es ban queixar de una forma col•lectiva hi organitzada, tal i com ens ha reclamat el Sr Bel, és també perquè potser no existia el moviment 15M, ni cap moviment suficientment crític com per a fer-ho. PERO PER FAVOR!! Em fet una moció per a parlar dels dies actuals, no del que va passar fa 10 o mes anys enrere. “sempre hi som a temps de demanar a un historiador que ens expliqui que va passar en el passat, que per naixo es el seu oficio no?”

    Recordem que la quantitat de 30.000 era una quantitat simbòlica y en cap moment a sigut imposada. I el fet de que el senyor alcalde s’ofengué per dir que cobrarà menys que X numero de funcionaris del ajuntament, un metge “el qual ens salva la vida”, un professor “que ens ensenya ha ser algú de profit al dia de dema”, etc. És classisme pur i dur! Bull recordar que els obrers i funcionaris cobren partint la llei. “És a dir que hi ha un mínim” però els nostres polítics no tenen ni un mínim ni un màxim, el que si tenen es un estudi fet PER EMPRESARIS del que “seria” just cobrar per X habitants. Es cert que no som ni de esquerres i dretes, però es de ven sabut que els empresaris “dretes” sempre busquen el ànim de lucre per damunt dels obrers. Es o no es classisme?

    També em sap mol de mal que el grup de CIU aiguen fet de una moció ciutadana com una cosa personal. Algo que nosaltres en cap moment hem volgut i hem explicat des de un von començament, crec que hem sigut prou explícits en explicar que aquestes mesures haurien de seguir vigents per als que d’aquí 4 anys governen. Ja sigui per majoria absoluta o no.

    Es de mal gust el generalitza, però es cert que al carrer les llengües tenen als polítics en molt mala fama, en aquest cas, haig de admetre que el Sr. Jordi Jordan, polític COMPLETAMENT desconegut per mi, ha fet un acte de valentia i de demostració que en la política no esta tot perdut, hi ha gent que encara es mulla, escolta i reacciona com deu mana.
    Aquests son els pensaments que tinc.

    ResponElimina
  3. ximo, un comany nostre a muntat avans de les 7:30 i se l'hi ha negat la entrada perque estaben en reunio, per el cual a baixat abaix al carrer amb tota la gent ha esperar. Com es havitual el torn de paraula del poble es deixa per al final, pero abui a sigut diferent, mirau com bulguis, pero per a mi que ha sigut mes que intencionat. Mentres que hi ha agut dies que la gent s'ha esperat mes d'una hora per a la seva mocio, abui han llagut preses.

    Sobre el respecte, que menciones per part dels assistents al ple, es cert que hem parlat i que el riure popular era inevitable.
    PERQUE HA SIGUT INDIGNANT I VERGONYOS!

    ResponElimina
  4. Eric, no es veritat. Jo estava a la porta del saló i dos minuts abans de les 19:30, quan s'ha acabat una reunió a porta tancada prevista per a les 19:15, hem entrat. S'ha començat el ple amb els punts del ordre del dia tal com estava previst. A més, l'ordre és públic i l'avieu de saber, i algú havia d'estar com un clau a la porta a l'espera de poder entrar.
    Té la importància que li vulguis donar, però la cosa ha anat exactament com et dic.

    Quan he dit "tampoc han estat molt respectuosos amb l'alcalde i regidors a l'hora de llegir la moció que venien a defensar", volia dir a l'hora de presentar-se a llegir-la.

    ResponElimina
  5. Ximo, mira no estic per totenries, se'ns ha dit, per treballadors de l'ajuntament que s'estava fent un ple extraordinari a porta tancada i que s'estava retrasant. I que abans de les 8 no acabaria. Te creus que la gent que voliem presenciar la defensa de la moció no la voliem presentar?
    L'actitud de l'alacalde si realment has estat al ple els el que hauries de valorar, perque ha sigut lamentable. Espero veure'l al senat en el seves ganyotes burles i rialletes i actitud de crio malcriat amb la seva amigueta mertixell. No dic el que me semblen en el pla personal perqè no me esborrin el comentari. Tenim un alcalde que es no ens mereixem, ni ell se mereix ser alcalde. Lo de avui ha sigut molt trist per mi.

    ResponElimina
  6. Desconec els esdeveniments, al marge del que conteu.
    Si puc dir que en les primeres iniciatives populars que es van presentar, van fer esperar als que la presentaven fins al final del ple. Suposo que els hi feia goig veure gent al pati de cadires.
    També cal dir que s'aprovaren per unanimitat.
    Quina mena de canvi hi ha hagut des de llavors?
    Sembla que infinit.
    No ho entenc per cap dels costats.
    Particularment crec que quan un grup de ciutadans aporta una iniciativa al ple s'hauria de posar la catifa vermella i habilitar el personal de l'ajuntament necessari per atendre al "propietari de l'ajuntament", en principi els habitants de la ciutat.
    Menystindre el poble i la seva opinió, que segueix els passos coherents, sembla una mala "broma" a la democràcia, o a lo que queda d'ella, si és que mai ho ha sigut.
    No hi ha cap regidor de CiU que els hi pugue "vendre piles" als seus coreligionaris?

    ResponElimina
  7. SAAAAAAAAAAAAAANG!!!!!!!

    ResponElimina
  8. Mireu, jo vaig assistir allí, també, Ximo, no com ha indignat, sí com a "premsa" ja que jo estava fent una feina, però et ven asseguro que jo hagues volgut estar al bàndol del 15-M. Vaig arribar al ple a les 19:30, vaig estar xarrant amb coneguts, allí a la porta, i vaig decidir pujar, en aquells moments, l'alcalde encara estava esmentant coses del punt anterior, i tots els indignats ja s'estaven esperan no a la porta de baix, sinó a la de dalt, ja eren les 19:35, segons el meu rellotge, quan l'alcalde, crida, a que parli, el representant d'"acampada Tortosa", però únicament el va nombrar dues vegades, i no es va esperar, ni un instant, que d'altra banda, no és la seva obligació.

    Dit això, van llegir el motiu de la moció popular, que tots ben bé sabem, i mentres es llegia, únicament, qui no els escoltaven, amb sonrisetes, i parlar entre ells, eren l'alcalde i la tinent. Era un actitud molt lamentable, venint d'un alcalde, que en "teoria" està per defensar el poble, no riure-se'n d'ell.

    Una vegada acababada la lectura, van advertir, que es centressin, en parlar de la moció, i que no tinguesen retrets entre ells. Tot bé, de tots els grups menys al torn de CiU, que va retreure tots els plats bruts, dels únics que havien votat a favor, ICV i PxC.

    Llavors allò es va convertir en debat tancat entre aquets 3 grups, sense nombrar la mala intenció de la tinent, per intentar camuflar, el que en realitat es parlava allí, que era de la moció, no de si abans el sr. Jordan cobrarava tant, o que el PxC volia una secretaria, perquè sincerament, allò no era el tema, del que els indignats volien parlar.

    L'actitud de Ferran Bel, repeteixo que va ser lamentable, perquè jo entenc, que ell no es vulgui baixar, el sou, normal, la feina d'alcalde es molt dura, i ningú estaria allà per molts pocs més dieners dels que cobra ell, s'ha de reconeixer, sincerament, que un alcalde té més que justificada, la paga de 60.000€ anuals, en un 75% de dedicació, i que digui el contrari, que es fiqui ell d'alcalde, no siguesem tots hipòcrites.

    Bé, però el que diea que com a mínim l'alcalde tenia que haver tingut una mica de respecte, per a ells, el mateix que exigia ell, mentre parlava la seva tinent, pareixia que busques més llenya per al foc, encara. Ben dit li va dir el Sr. Forcadell, mentre ell parlava, li va demanar silenci, l'alcalde, va dir que això no ho tenia que dir el Sr.Forcadell, sinó ell mateix, el portaveu d'ICV, li va contestar, que presisament a qui demanava silenci, no era als ciutadans, sinó als regidors del seu costat, referint-se als de CiU.

    ResponElimina
  9. El que diu plastik és del tot cert. Jo el que crec és que van marejar la perdiu per fer quedar malament als representants de la moció. Jo estava quan ens van dir que primer tenien un ple per tractar un assumpte de l'hospital de Jesús i que al ser privat no podiem estar. Que si entravem ens farien fora. Podria dir fins i tot els regidors que ens ho van dir, però no crec que sigue necessari. Quan ens ho van dir ens vam esperar a la porta de baix de l'ajuntament per no molestar l'alcalde que ja sabem que està molt sensible i tota falta de respecte li molesta a no ser que la falta de respecte vingue d'ell cap als altres. Llavors no hi ha cap problema. Els fets van succeir així. També cal dir que si vam entrar una mica tard i els va tocar esperar a la classe política, que s'esperen, que ells sempre arriben tard per sol.lucionar els problemes del poble i es queden tant amples. Amb els sous que cobren suposo que tampoc els vindrà d'uns minuts, perquè ells estaven allí cobrant, no com els del moviment d'acampada Tortosa, que han invertit un munt d'hores en aquest ple sense tenir cap benefici i a sobre van sortir sentint vergonya per l'espectacle que estaven donant els nostres polítics.

    ResponElimina
  10. Vamos, todo un circo iberico.
    Però no crec que l'objectiu sigue Bel i cia,lo problema lo tenim més amunt.

    ResponElimina
  11. Conclusió prou sinistra del post-circ: CiU sap que té 6.000 vots a Tortosa i amb això, combinat amb el 40% d'abstenció habitual, té suficient per votar. I a la resta de població que els bombin! NO van anomenar en cap moment els problemes que hi ha a Tortosa, no van parlar de la situació social, i quan altres ho feien, exhibien un somriure no disimulat. Aquest és el respecte que ahir vaig percebre en aquest trist personatge, la seva ma dreta, la Roigè (déu meu, soc jo només o cada cop me costa més distingir-los!) però també els srs Tomàs, Pataqueta i Lehmann.

    ResponElimina
  12. volia dir que té suficiente per "governar"

    ResponElimina
  13. Quantificar de vegades es arriscat, fins i tot injust. Però els temps que ens ha tocat viure requereixen replantejar les remuneracions de la funció publica (alcaldes i regidors inclosos).

    ResponElimina
  14. Deu ser com el misteri de la santíssima trinitar, que són tres però és un o algo així, que lo del clero no ho domino molt, jaja.

    ResponElimina
  15. Si si tu riu, que la Santíssima Trinitat ( o sigui el banc d’Espanya) us posarà a to...

    ResponElimina
  16. Malament rai els polítics de l'ajuntament. Si amb una cosa tant "sensible" com aquesta se la prenen així, és que no toquen de peus a terra. 1167 signatures vàlides s'han de tenir en compte i més en un tema tant actual i que afecta a tanta gent com este. Crec que el cinisme ha estat incorporat per bona part dels 21 representants i això no poc acabar bé.
    Ser alcalde d'una ciutat amb 35000 habitants no pot ser fàcil, ningú ha dit el contrari però pensar que per això s'ha de cobrar 70 o 80.000 euros a l'any crec que és força erroni, i d'una miopia i falta de respecte absolut que s'haigue tractat d'esta manera per part de gent que ha de donar exemple. Fan un flac favor a la democràcia si continuen pensant que aquelles 21 persones són "el poble" i que les 60 que estaven a la sala són un zera a l'esquerra.

    ResponElimina
  17. Ahir vaig assistir al ple de l'Ajuntament i vaig veure un espectacle inadmissible, l'actitud de l'alcalde i de la seva tinent no te nom, la prepotència i despotisme una vegada mes, inacceptable, tenen suficient amb que la família, els mes casposos i rancis de la població, uns quants estomacs agraïts i uns pocs ciutadans honestos li votin, per actuar com si tinguessin el mandat del conjunt de la població, AIXÒ NO ES DEMOCRÀTIC, es utilitzar les eleccions per actuar com els cacics de principi del segle passat, que per altre banda es lo que en el fons,realment son.
    Com podem demanar respecte si son els primers que no tenen cap consideració per la gent que érem presents i molts menys per els signants de la moció, els somriures de l'alcalde i els comentaris entre el “Jefe i la seva ombra...” van se constants, indignes de qui se consideren demòcrates i representants del poble, per això cada vegada que demanava silenci i respecte, encara incitava mes a la protesta, massa be ens van comportar tots plegats.
    Sobre l'oposició es també vergonyosa la seva actitud i decisió de vot (excepció de ICV, que una vegada mes va fer un “guinyo” al 15M), la moció no tenia cap previsió de prosperar si contem amb la majoria absoluta de “conveniència i unió”, per la qual cosa es presentava com una oportunitat de diàleg i discussió democràtica entre els polítics municipals i els ciutadans, i en van donar la sensació de que haguessin preferit que no s'hagués presentat, ja que realment ni van dialogar, ni van aportar res i per postres se abstenen com si la cosa no anés amb ells, patètic tot plegat, amb aquestes posicions no m'estranya que Ciu , sigui sempre la protagonista, no hi ha oposició com tal.

    ResponElimina
  18. "van sortir sentint vergonya per l'espectacle que estaven donant els nostres polítics".
    Si aquesta es la conclusió, tampoc es que sigui un sentiment molt objectiu, papoel.

    I escolteu, no hi pegueu més voltes. A l'anterior moció de la salut ( que alguns repetien ) també hi havia, previ al Ple, una junta general com ahir i la gent va estar a la porta del saló esperant que s'obrissin les portes per a entrar, que és com ha de ser. I punt.

    L'altre dia l'alcalde i ahir la portaveu de CiU van insistir com argument quasi definitiu que a la casa gran hi han 95 funcionaris que cobren més de 30.000 €. i clar, no podia ser que ells cobressin igual o menys. No hi entraré. Ara, aprofito per preguntar a veure si algú sap respondre: Aquesta circumstancia i ventall salarial, que intueixo desproporcionat per la part alta, d'ajuntaments del tipus de Tortosa, és habitual ? Cal suposar que aquests salaris son propis de caps, comandaments intermedis, encarregats...Tants n'hi han ?

    ResponElimina
  19. Entre la dictadura de Bel i Roigè a Tortosa i el "corralito" de l'Aldea, la situació a les Terres de l'Ebre és la pròpia d'una República Bananera. A mi, personalment, no me cauen gens bé molts del representants dels "indignats", però el seu ideari, i la voluntat de canvi que representen em fa meréixer cap a ells el més gran dels respectes, tant de bo hi haguéssin més moviments com aquests...les seves reivindicacions mereixen ser escoltades, i no ser menyspreats per algú que representa a TOTS els ciutadans del seu municipi l'hagin votat o no. Una mica més d'humilitat i respecte cap a qui no pense com vostè l'honraria molt, senyor Bel. No li demanare que se baixe lo sou, però com a minim una mica d'educació se li deu com a personalitat pública

    ResponElimina
  20. Lo saberut, representants dels indignats?

    no existeixen, el que si existeixen es gent que parla amb la premsa perque algu ho ha de fer i em intentat feru amb el maxim de cares posibles diferents. Per evitar progatonismes

    ResponElimina
  21. Bé, diguem-li representants, gent que parla en la premsa o com vulgues, Eric. No he dit en cap moment que siguen els líders, ho entenc com un moviment assambleari, sense un cap definit, però no em negaràs que hi hagi d' haver algú com tu dius que sigui la veu davant la premsa, el públic o els polítics. Tot i que algunes d'aquestes persones si exerceixen càrrecs de lideratge en diferents associacions ciutadanes, . Un dels grans encerts d'aquests moviments "d'indignats" és la manca de líders, evitant personificacions del moviment amb determinats personalismes.

    ResponElimina
  22. com tu dius per motode assembleari es decideix qui surtira a dir una roda de premsa o qui enviara una carta a X diari.

    Si en algun moment parla algu amb lideratge de alguna associaciçó ciutadana, ho fara per aprobacio i no per amor del arte, ames que tots els comunicats son llegits a la assemblea avans de comunicarlos.

    ResponElimina
  23. Es que per a tindre "líders" com Bel i troika, ja, ja, ja.... millor que parle lo que menys sàpiga, ens estalviem tabarra.
    Però, esta gent aprovaria un examen d'ètica?
    O, no, "ara no toca! Ecggggg".

    ResponElimina
  24. Un tweet de @Ferran_Bel
    "@jordisendra ni cas, son una minoria intolerant que fan constantment el joc a ICV, que son uns hipòcrites de la política"
    Suposo que parla del 15M...
    El sr. Bel te problema amb les minories sembla, encara que vinguin avalades amb 1.161 signatures. Oco, oco... que estem creant un monstre...

    ResponElimina
  25. Sembla que lo sinyó Bel (encara que això de sinyó cada cop és més discutible)té una mica de mania als de ICV...serà perquè almenys mantenen la seua independència ideològica i estan pujant en les darreres eleccions?Perquè amb un PP aliat a CiU, una ERC que s'està lleçant també als braços de CiU i un PSC afonat, són los únics que li estan plantant cara...crec que només hi ha un intolerant, ell i los seus!

    ResponElimina
  26. Déu meu vatros ereu al ple?? els crits i rises sinyor representant de la moció cridant quan feia l'intervenció l'alcalde.
    Amic meu quan tu treballaves a Lear i guanyaves peles no t'indignaves..
    Quan los de ICV gunayen 35000 euros "Jordan" no t'indignaves.
    Quan dones 30 per cent de sou de concejal també donaran el de sindicalista allibererat en telefon de CCOO despatx i etc indigan...
    Quan mezclem transvasament al Consell Comarcal que manaven PP i PSoe no t'indignaves
    Quan hi ha 500.000 euros en tuberies del trasvase del sinyor "Baltasar" no t'indignaves..
    Quan menysprees la feina dels altres no t'indigaves...
    Salut amic sigueu coerents...
    Feu un partit politic perque el de ERC i ICV no són bons companys de viatge ....

    ResponElimina
  27. L'autor ha eliminat aquest comentari.

    ResponElimina
  28. I tú eres al ple? Suposo que el pitorreo que se portava el sr.Feudal i la seva companya d'aventures mentres es llegia el text de la moció, una moció recolzada per més de 1000 signatures, també hagués sigut digne de ser anomenat en el teu missatge. En aquell moment era quan es tenia que demostrar el màxim respecte, perquè encara que no estiguis d'acord, la ciutadania està parlant. I si aquesta premisa bàsica ens la saltem, pues anem malament, la democràcia comença a trontollar.
    Saps que passa? que quan el "representant" del poble no respecta a aquest, el primer no es mereix el respecte del segon.

    ResponElimina
  29. No van entendre res, o no els interesava. No era aixó. El motiu principal de la moció era parlar dels problemes de la ciutadania i reflexionar sobre la regul.lació dels sous dels regidors.
    Com tots pensavem, es van dedicar a retraure's misèries del passat, sense entrar en l'esperit de la iniciativa popular. Una iniciativa que no sap de partits ni de noms, que apel.lava a la etica i a la moral dels nostres polítics...han perdut una oportunitat de ficar-se prop de natros, de emprendre un camí diferent, més net i més real, de fer POLÍTICA amb majúscules. No tenim res en contra de vosté Sr. Bel, de fet les urnes l'han fet alcalde, però el necessitem al nostre costat, no nomès al costat del seus votants. No era una moció per riure, era un intent seriós de cambiar les coses, de fer història.
    Continuarem al carrer, és la nostra obligació informar, denunciar si cal, i també fer propostes per tal de dignificar la nostra societat.

    ResponElimina
  30. No entraré a debatre sobre les burles d’uns i d’altres, sí l’equip de govern va faltar al respecte a la gent de la iniciativa, malament. Si fou al contrari, malament també.

    Desprès de llegir la moció que vareu presentar, he de dir que no em pareix tan descabellat, més si tenim en compte la delicada situació del nostre Ajuntament, però deixeu-me què us rectifiqui el primer punt:

    Quan parleu de què “atès que la ciutadania no percep recolzament ni solidaritat per part de la classe política vers les dificultats originades per la crisi” us oblideu què si hi ha polítics que són solidaris amb la gent del territori, el nostre regidor a Jesús i president del PP tortosí dóna el 50% del seu sou a Cáritas des que fou elegit a aquestes últimes eleccions locals, i sense tant de rebombori mediàtic va instar als seus companys d’hemicicle a fer el mateix.

    És molt honorable que el senyor Jordi Jordan hagi decidit destinar el 30% del seu sou a actes benèfics, però ha hagut d’esperar a què 1.000 signants presentin una iniciativa com aquesta per fer-ho. Mentre, hi ha altra gent que ja fa 7 mesos que dedica part del seu sou a actes d’aquest tipus, sense què ningú li hagi tingut en compte ni ho hagi valorat.

    ResponElimina
  31. Completament d'acord amb tú, Gutijaume. Tantdebò prenguessin ejemple alguns altres. És evident que s'han de regular els salaris dels regidors, per no dependre de la ètica personal dels polítics, que a dia d'avui és la excepció.

    ResponElimina
  32. Ahir a la nit vaig veure el ple. Crec q hi havia dos parts: 1)Exposició de la moció 2)Discussió dels partits representats.
    1)Ravalejant, vas veure com brassejava Bel fent-se l'ofès, rient amb la seua companya Roigé, indignant-se, i el regidor Tomàs fent tres quarts del mateix durant tot el ple? Allò és educació i respecte? Allò va ser patètic. El representant de la moció no va ser escoltat i si ho va ser, va ser ignorat per Bel i Roigé. Va demanar parlar de la moció i no va dir res ni de Boi Ruiz ni de cap conseller. I la resposta de Roigé va ser lamentable perquè no tenien arguments. Dona resposta a la gent sotasignant tornar a parlar de la presa de possessió de l'ajuntament? Roigé i Bel es van dedicar a atacar la entitat promotora de la moció per tal de no parlar de la vergonya que els donava que se'ls deixés en evidència. Això vol dir una falta de respecta absoluta i total a les 1700 persones signants. S'haurà de tenir pedigree convergent per a presentar mocions?
    2)I la discussió entre partits va ser lamentable. Entre els uns fugien d'estudi dient que compartien parcialment la moció però s'hi abstenien, els altres mirant de caure bé fent brindis al sol, i els convergents...què van fer els convergents Ravalejant? Bel, cada vegada q feia callar el "murmull" (ni crits ni insults) de la sala, feia una cara de satisfacció perversa. La seua cara donava gràcies per poder fer aquelles intervencions i tractar com a xiquets de bàsica a gent q fa anys que es guanya la vida.
    Jo vaig veure impotència absoluta per part de la persona que va llegir la moció. Et tracten de poc més que d'incivilitzat per protestar a les portes de l'ajuntament i ignoren la moció de cap a peus i esperes que la gent no desespere? I com no, la senyora Roigé un cop més lligant-ho tot amb algun partit polític, amb ICV. Que no va llegir que era per a tothom? Que no se li va dir més de 5 vegades q no era per a cap partit polític? Per a que respondre al que se li preguntava si pot fer demagògia amb total impunitat i a sobre calla "maleducat".

    Per cert, quan vaig firmar, em van donar les gràcies perquè segons em deia la persoan que recollia les signatures, hi ha gent que els hi deia que hi estava d'acord però li feia "por" signar. Què curiós! Això em recorda quan Bel va dir que havia parlat amb gent que havia signat per la moció dels símbols franquistes per a "explicar-li" pq no prosperaria la moció. Com ha de firmar la gent si l'alcalde té accés als noms dels signants i de passada els interpel·la abans de la moció. Quin nom té això Ravalejant?

    ResponElimina
  33. Tens tota la raó Gutijaume, l'altre dia vaig sentir una frase que m'ha vingut al cap al llegir el teu comentari:
    "La solidaritat quan no és anònima és diu marketing".

    ResponElimina
  34. arjub, que es repassen les firmes una a una i fan trucades telefòniques a qui coneixen els mateixos regidors, ho sé també de bones tintes. També fa 6 mesos per la moció per condemnar la brutalitat de la policia a plaça Catalunya ho van fer.
    I tal com comentes, no sé fins a quin punt és legal tenir accés als noms dels signants.

    ResponElimina
  35. Si jo hagés firmat ( ningú m'ho va proposar ) d'entrada m'hagués preocupar poc si ho revisa l'alcalde, el secretari o l'ordenança. Per altra part, algú haurà de revisar que les firmes corresponguin a persones del municipi. per tant, no deixa de ser un tema de domini públic.
    L'ús que se'n faci després és una altra cosa. Si l'alcalde o regidors s'adrecen a algú que ha signat una moció popular, el més segur és que sigui per recriminar-li o demanar-li comptes. Pot ser comprensible voler saber qui signa, una altra cosa és exercir qualsevol tipus de coacció o recriminació a qui ho ha fet. Això no és ètic.

    Respecte a l'anonimat de la solidaritat.
    Dependrà de si estem parlant de la solidaritat privada o pública. Si un -personalment- és solidari amb el veí o amb un xiquet de l'Africa, lògicament ningú n'ha de fer res i l'anonimat és el més lògic i coherent, ara, si aquesta solidaritat la exerceix l'administració ha de ser necessàriament pública.
    Llavors, Gutijaume, fer públic que un dóna el 30 % i l'altre el 50 deu ser màrqueting, no ?

    ResponElimina
  36. L'actitut de la moció era totalment partidista siguem realistes! A mi la bufa ,qui no roba es per que no pot.. los sinyors de Icv han necesitat 1028 firmes per ser solidaris,vale quan tots teniem feina quan donaveu a entitats ongs?? i no dic lo declaració de renda...He participat en molts voluntariats no he vist a la gent dels cartells....
    Tots són iguals... però quan feseu una moció sigue més oberts les dretes roben però les esquerres ja han robat ...
    Xiquets seguiu en la lluita però el NO perquè No!No és doctrina...

    ResponElimina
  37. Aviam ravalejant, flipes al seguir "de pe a pa" les raons del teu "senyor". Com, per exemple, atribuir les accions independents a ICV. Que més voldrien ells!
    Vaja, t'ho penses abans d'escriure.
    Per a fotocopiar....

    ResponElimina
  38. Ravalejant, podem discutir si havien coses que es podrien haver millorat en la redacció de la moció, segur que sí.
    Però el que no me causa cap mena de duhte és les bones intencions dels que van engegar la iniciativa i de la gent que li va donar el seu suport signant.
    I una altra cosa que no em causa cap mena de dubte, és la mala actitud de l'equip de govern, que escolta, ho sento ara mateix és CiU amb majoria absoluta. Tal com va dir Jordi Jordan, si fos partidista la moció no demanaria només la revisió dels salaris de 3 regidors i l'alcalde, sino de tots els regidors de CiU.

    ResponElimina
  39. Ravalejant, tinc un dubte, tu di quins ets, dels lladres o dels que no poden ser-ho ?

    ResponElimina
  40. L'autor ha eliminat aquest comentari.

    ResponElimina
  41. Ximo jo simplement he raonat perquè el primer paràgraf de la moció em semblava desafortunat, com ja he dit hi ha segurament molts polítics que sí són solidaris, com ho és el nostre president. A partir d’aquí, he criticat que la decisió d’aquest regidor vingui precedida d’una moció al respecte, crec que tindria més valor que aquesta decisió l’haguera pres en el mateix moment que ingressà el seu primer sou i no haver esperat a que aquest miler de signants li ho demanessin.

    El meu comentari no venia a ser una comparació entre que un doni el 30% i l’altre el 50% sinó més bé a què un ho dona des que fou elegit regidor i l’altre ho dona per fer una guinyada al moviment del 15-M, per oportunisme o per les dues coses.

    ResponElimina
  42. També m’agradaria dir (encara que alguns m’acuseu de fer també una guinyada al moviment), que a pesar d’estar en contra del ja esmentat primer paràgraf crec totalment coherent, consistent i legítim que la població presenti una moció encaminada a fer entendre a la classe política que no poden fixar-se ells mateixos el seu propi sou i a recriminar que una persona que es dedica a organitzar la Festa del Renaixement i la Cavalcada de Reis cobri 48.000€ anuals (sou de ministre).

    ResponElimina
  43. Gutijaume, tens una certa afició a tergiversar les coses. La qüestió de les donacions ni és pel percentatge ni és per el moment de fer-ho públic. És tot just per fer-ho públic. D'aquí venia la discussió. Per no ser anònima.
    Ah, per cert, Roncero m'ha donat records per a tu.

    ResponElimina
  44. Clar què és just fer-ho públic i suposo que rentable també.

    ResponElimina
  45. JJA ximo ni sóc lladres ni puc ser-ho Jo només se que un treballador com tots vatros ni funcionari ni empresari ni res de politic,jo crec el numeros canten fort de 900.000 a 400.000 ne van uns quans o es que lo pogres poden gastar més lo de detres gasten menos en sous les coses són aixi.Ara és veu això??
    Però men alegro que la moció reconeguem no estava gaire ben feta.
    Me'n alegro 300 eurets aniran a ONG's Gracies sinyor Jordan!fa 8 anys era ajudan del "IMACT" de una concejala cobran gairebé lo mateix que el de "obres Públiques i brigada i festes.."

    ResponElimina
  46. El fet de fer públic això de les donacions a ONG i coses d'estes me pareix que són ganes de fer-se notar i esgarrapar uns quants puntets, les bones obres s'han de fer sense fer soroll i no ficar-se medalletes..és una opinió, mira si al final van a parar a bones obres pos són diners ben invertits.

    ResponElimina
  47. La gran ( I AFORTUNADA per a tots ) servitud dels polítics és que se sap el que cobren, es pot criticar si pugen o baixen, si venen o van........I tant de bo es continuï així, voldrà dir que hi ha democràcia, lliure expressió i llibertat de crítica. Ara, independentment de les obligacions, deures i drets de cadascú en funció del lloc que ocupem a una banda o l'altra de l'aparador ( polítics i ciutadania ), tots els que van firmar la moció -i sobre tot els organitzadors- tenen la legitimitat absoluta per demanar coses a altres que ells ? Cadascú de natros som solidaris en la mesura que podem ? Absolutament tots i cadascun d'aquest centenar de funcionaris de l'ajuntament que cobren 30.000 €, s'ho mereixen, se'ls guanyen ? " Sí però ells son polítics, i els paguem tots". Ah, és això....

    ResponElimina
  48. Diríem, Cucafera, que al quadre que ens pintes hi manquen alguns detalls.
    Amb la crisi dels dallons i la passivitat dels governants sembla que ens cal un ajust salarial a tots, com estem patint.
    Recordo que no tots els càrrecs polítics tenen "aquestes dedicacions, absoluta o parcial".
    També, que es sol cobrar en funció de comissions, plens, dietes, etc. Tot fa un conjunt atractiu.
    Quan la penya veiem que cada cop ens costa arribar a final de mes amb sous força inferiors als polítics, però, i ells continuen defraudant-nos en el treball que fan i la insolidaritat amb la que s'expressen, no cal fer res?
    Sobre Democràcia crec que esta composada de molts elements, i molts d'imprescindibles.
    Però, sembla de monarquia bananera que en una "democràcia" no hi hagi una regulació i normativa sobre els sous dels polítics, amb la fiscalització feta per elements independents dels cercles partidistes.
    Una llei reguladora i, mentrestant, una clara actitud de participació en els moments d'ajust que vivim tots.
    Tant de bo! Podríem mirar cap a altres cantons que també s'han de canviar si volem que el planeta i natros no petem.
    I posaré a Durban pel mig i els lamentables resultats de la gestió dels polítics, servint als de sempre, als que continuen explotant el planeta i els seus habitants, per sumar zeros als seus comptes.
    I no esmento la Monarquia més perquè em portaria a parlar de Déu, dels serfs, dels nobles i les seues "esgarrapades".

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta