7 d’octubre del 2007

Èxit del Cucafera Folk a Tortosa

Ahir a la tarde vam estar una bona estona al Cucafera Folk, la cinquena mostra de folklore popular de Tortosa. Després d'una cercavila pels carrers del centre, la plaça de l'Ajuntament va ser l'escenari de la desena Trobada de Grallers, Gaiters, Dolçainers i Tabalers, que enguany la Colla Jove de Dolçainers de Tortosa va voler dedicar als gegants cristians Rufo i Rubí, pel seu cinquantè aniversari. Però a més a més, els diferents grups participants al Cucafera Folk i el públic assistent vam poder participar en el bateig dels quatre nanos que la Colla Jove ha recuperat, després que s'haguessin perdut durant els anys noranta. El moment va ser màgic, amb confeti, focs artificials, música i la gent del públic movent mocadors rojos i grocs, mentre els quatre nanos sortien per darrera de l'escenari, dalt d'una plataforma elevadora. Després, encara van repartir caramels i la gent va il·luminar la nit tortosina amb bengales... Un altre moment molt emocionant va ser quan la Colla Jove va tocar la Gran Jota Tortosina, així com el Pasdoble de Tortosa amb dolçaina i tabal, moment que el cantador Juanito Aragonès va guarnir amb una intervenció no assajada. Però els organitzadors encara tenien una sorpresa preparada, ja que van tancar el Cucafera Folk d'enguany amb una cercavila i l'animació de Xarop de Canya, des de la plaça de l'Ajuntament fins al local de la Colla Jove, al Centre Cultural l'Escorxador. Pel camí, encara van aturar-se una estona a la plaça Agustí Querol, on va formar-se un terrabastall important. Durant les actuacions a la plaça de l'Ajuntament vaig enregistrar el següent vídeo, que podeu veure al canal de La Marfanta a You Tube...


2 comentaris:

  1. que son els millors....., i un fort aplaudimen per aquesta colla que es unica i tots plegats son inigulables...., Tortosa nesecita gent com esta.

    ResponElimina
  2. Han estat uns dies màgics.
    Gràcies a la colla jove, que fa una feina molt ben feta.

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta