8 d’octubre del 2007

L'efemèride: el judici contra Sabaté, els micos i els primers 100 dies del PSC a Tortosa

Avui us parlaré d'unes efemèrides més recents, ja que el 8 d'octubre del 2003 va estar carregat de notícies interessants. Així, va saber-se que el judici contra el jove antitransvasament Josep Sabaté, acusat d'haver agredit el delegat de la Generalitat a l'Ebre, es faria finalment el 22 de gener del 2004. La fixació de la nova data va ser necessària per la incompareixença de Francesc Sancho en la vista oral que s'havia de fer el 25 de setembre. Sancho va haver de pagar una multa de 3.000 euros per haver faltat a la cita, ja que la fiscalia -que sol·licitava una pena de dos anys i mig de presó per a Sabaté- considerava que la presència de Sancho era essencial per aclarir els fets.
D'altra banda, avui també fa quatre anys que l'alcalde de Camarles, Carmelo Redó, desmentia que la granja de micos per a l'experimentació estigués a punt d'obrir. Així, Redó va acusar l'empresa d'haver filtrat la notícia interessadament, davant la proximitat de les eleccions catalanes. En aquest context electoral, CiU també va carregar contra el PSC perquè Pasqual Maragall havia criticat la gestió hídrica a Múrcia, fins al punt que Artur Mas va defensar el model murcià dient que era un "bon exemple de gestió de l'aigua".
Aquell dia, el portaveu de CiU a l'Ajuntament de Tortosa, Ferran Bel, feia balanç dels primers 100 dies del segon mandat de Joan Sabaté (PSC). Bel ja va dir que el govern de Sabaté estava poc cohesionat i que no tenia projecte de ciutat, un argument que va repetir-se durant tot el mandat. El convergent va denunciar la poca dedicació de Sabaté a l'alcaldia, les desavinences amb ICV i ERC, el retard de les obres al pavelló firal, la poca inversió al nucli antic i la descoordinació per la instal·lació del campus de la URV als Josepets. Bel també va criticar la falta de voluntat de Sabaté d'impulsar l'EMD de Bítem i els números de la Festa del Renaixement.
Finalment, la Comissió d'Urbanisme de les Terres de l'Ebre aprovava tres hotels al territori: el complex rural d'Arnes, l'hotel de Cap Roig, a l'Ampolla, i un altre complex a Amposta, vora el canal Carles III.

4 comentaris:

  1. M'AGRADA MOLT EL TEU BLOG I PER AIXÒ L'HE NOMINAT A L'ESPAI QUE IMPULSA L'EMIGDI PER TRIAR ELS MILLORS BLOGS EBRENCS.

    ResponElimina
  2. Una vegada em van fotre una bronca per escriure amb majuscules ( diuen que crides) al bloc, a mi, que era ( i soc )un inexpert; ara em trobo que tu Oscar fas el mateix, i despres de consultar el teu perfil....

    ResponElimina
  3. Moltes gràcies pel teu vot, Òscar.
    D'altra banda, l'anònim de les 9.41 pm té raó, és millor escriure els comentaris en minúscules.

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta