8 d’octubre del 2007

Tortosa avança feina i tramita el pla parcial Temple Sud abans que entri en vigor el POUM

Projecten 650 habitatges i els terrenys per a la caserna central dels Mossos

La junta de govern de l'Ajuntament de Tortosa ha aprovat el pla parcial Temple Sud, amb l'objectiu d'avançar feina i que el planejament siga efectiu quan entri en vigor el nou pla d'ordenació urbana municipal, del qual s'ha retardat la publicació perquè faltava la traducció del text al castellà. El promotor del pla parcial és Subirats Berenguer, amb la previsió de poder construir uns 650 habitatges a la promoció Porta de Tortosa. Als terrenys públics es construirà la caserna dels Mossos.

La regidora d'Urbanisme, Meritxell Roigé, va explicar que el pla parcial Temple Sud ja havia estat autoritzat per la comissió informativa d'Urbanisme, i que la junta de govern local també havia autoritzat el projecte del grup Subirats Berenguer. Segons Roigé, ara l'Ajuntament sol·licitarà els preceptius informes a la direcció general de Carreteres i a l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA). A més, tot seguit traurà el pla parcial Temple Sud a informació pública, i en sol·licitarà l'aprovació per la Comissió d'Urbanisme de les Terres de l'Ebre (CUTE). Roigé va advertir que el pla parcial només serà executiu quan haja entrat en vigor el nou POUM, però que es pot tramitar en paral·lel per avançar feina. Tot i així, la regidora va precisar que l'Ajuntament ha introduït una sèrie de recomanacions tècniques al pla parcial, tenint en compte el criteri de l'arquitecte municipal. Així, Subirats Berenguer no podrà construir la totalitat dels 650 habitatges que havia previst al sector, amb una superfície total de 77.272 metres quadrats. De fet, l'empresa informa al seu web que la promoció Porta de Tortosa tindrà 516 pisos, 221 dels quals seran habitatges protegits.

> Un conveni signat el 2003

L'Ajuntament de Tortosa va signar, el novembre del 2003, un conveni amb la promotora Subirats Berenguer SA, mitjançant el qual s'havien de construir 668 habitatges de protecció oficial al barri del Temple. L'actuació havia de convertir-se en realitat en un termini de cinc anys i, per tant, encara hi ha un marge de temps d'un any més, fins al 2008. Amb l'abstenció de CiU, el conveni va ser ratificat pel ple de l'Ajuntament el desembre del mateix any, i va saber-se que la promotora reservava un 50% de sòl públic a la nova urbanització que havia de promoure al Temple, entre la plaça del Bimil·lenari i la plaça de la Família. El conveni amb Subirats Berenguer va ser el primer d'una sèrie d'acords urbanístics que el govern de Joan Sabaté va tancar amb diferents promotores, i que va anar incorporant al POUM durant la seua tramitació. Als terrenys que la promotora haurà de cedir a l'Ajuntament es construirà la caserna central dels Mossos d'Esquadra a les Terres de l'Ebre, i també hi ha una reserva de sòl per al tercer institut de secundària.

El Punt (8-Octubre-2007)

6 comentaris:

  1. A aquesta ciutat l'havien adormit vuit anys de dictadura i incompetència

    ResponElimina
  2. Si vuit anys, però ningu recorda els 23 precedents

    ResponElimina
  3. Volgut anómim, mira al diccionari les paraules dictadura i incompetencia i no tenen res a veure amb els ultims 8 anys. Tot lo contrari. Prou de falsetats i consignes per enganyar la gent.
    I quina casualitat, de tots els pLans Parcials que hi han per començar, activen el de Subirats Berenguer per avançar temps i avançarlos als demes. Quina casualitat.

    ResponElimina
  4. Ja hem tornat al govern dominat per les grans constructores. Visca la República!!!

    ResponElimina
  5. Amb la gestió que s'ha fet del sòl durant els últims 8 anys l'oferta de pisos ha estat limitada i per tant els preus han anat per amunt.

    ResponElimina
  6. Solament han puixar els preus dels pisos aqui a Tortosa. Collonut. I fent el POUM els permisos estan congelats. Ara quand s'aprove el POUM hi haura molt de sol. A veure si els constructors baixen el preus dels pisos. I no sera merit del Sr Beeeeeeeeeeeel.

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta