La premsa nacional i regional publica avui la notícia del tancament de la planta de la multinacional Lear a Roquetes, que podria deixar al carrer uns 520 treballadors. Però qui va avançar ahir aquesta informació en exclusiva no va ser un mitjà de comunicació convencional, sinó el fotobloc Estimo Tortosa, lloc on es podia llegir aquesta "malíssima notícia" des de les 10 del matí. "Per les notícies que ens arriben, les pitjors previsions sembla que estan a punt de complir-se, i en principi demà divendres 16 d'octubre serà el dia en que es farà pública la notícia a tots els mitjans locals, catalans i fins i tot estatals", escrivia l'autora del fotobloc. "Les dures decisions empresarials que es prendran en els propers dies, que inclouen des d'acomiadaments d'un elevat nombre dels més de 500 treballadors/es de la seu, podrien arribar fins i tot al tancament de la planta de Roquetes", es podia llegir a Estimo Tortosa, que va poder publicar la primícia gràcies a dues persones que havien filtrat la notícia sobre el tancament de Lear. Com a professional del periodisme, la nostra felicitació a aquest fotobloc d'internet, que ahir va aconseguir clavar un gol per tota l'esquadra als mitjans de comunicació tradicionals.
+Més informació:
-Lear “decideix tancar” la fàbrica de Roquetes, amb una plantilla de 518 treballadors (Ebredigital) -Lear cerrará la fábrica de cableado de Roquetes con 520 empleados (La Vanguardia)
Perdona Gustau, però lo gol te l'han marcat a tu, company. Hi ha mitjans, un mitjà bàsicament, que ha sabut traure la notícia àmplia i contrastadament.
ResponEliminaebre.te = La Veu de l'Ebre?
ResponEliminamiauuuuuuuuuuuuuuu.
La primícia ha estat del fotobloc Estimo Tortosa, i és just reconèixer-ho. Ens pot fer més o menys ràbia que un fotobloc d'internet s'hagi avançat un dia als mitjans tradicionals, però la realitat és la que és. La notícia no ha estat encara contrastada totalment per ningú. Citar una font anònima i una font "governamental" sense identificar-la no és contrastar una informació al 100%.
ResponEliminaCom pot dir un periodista que per no identificar les fonts, la notícia no està contrastada?
ResponEliminaHe dit "contrastar una informació al 100%". Cadascú tria quan creu que ha contrastat prou una notícia, abans de tirar-se a la piscina. Amb dues fonts anònimes, tot depèn de la credibilitat que tinga el mitjà i de la confiança que li vulguen donar els lectors. Als mitjans nord-americans, et demanen un mínim de tres fonts diferents per donar per bona una notícia i publicar-la.
ResponEliminaAra que surtiguen els sindicats dels pantalons abaixats (UGT, CCOO i USOC) i que ho expliquen a la gent treballadora. Quina pena que la gent afiliada continuen pagant a uns sindicats a les ordres del PSOE i d'IU. I ara encara mos vindran en que Gallardo ha de ser la salvació de les Terres de l'Ebre. La gent treballadora hauria de deixar en evidència els sindicats majoritaris de les TTE i per un altre costat que miren qui és Gallardo, què els ofereix i a qui ho ofereix. Que expliquin què comportarà la Foneria per a la gent de les Terres de l'Ebre perquè crear llocs de treball, en crearà, però per a qui? Tant de bo que aquesta frase mítica: "És lo que hi ha", els hi diguen la gent treballadora als responsables sindicals quan els haiguen fotut fora per incompetents i aprofitats.
ResponEliminaque els sindicats dels pantalons apujats ( CNT potser? ) estil Julián Muñoz, ho haurien aturat això tal vegada, va home va, siguem seriosos, si vols parlar dels sindicats en parlem però vulguer insinuar com si fossin els culpables del tancament...
ResponEliminaAns al contrari, "compañero del metal": és en empreses on els sindicats estan mes organitzats i amb força que molt cops s'adopten mesures d'injeccions de diners i altres que van en detriment del conjunt, d'altres treballadors amb menys organització, o de viabilitats futures però de paus presents. m'explico?.
Ara, Arjub, no et nego la teva valentia, o irresponsabilitat que, en moments com aquests ets capaç de posar pals a les rodes i entrebancs a la implantació d'una empresa com Gallardo.
Ole tus güevos, però mes ole si ens dius el que cobres cada més i les persones que tens al teu càrrec, i sobre tot si ets o no funcionari.
El territori arjub nesesita un pla d'industralització urgent la gent tenim que viure i no tots, per desgracia, podem treballar per a l'administració.
ResponEliminaPer altra part, estariem salvats si tot depengues dels sindicats del territori, peró aixó depen d'una cosa que es diu economia global i les grans corporacions decideixen on, quan i per que volen des-locolitzar-se, les lleis capitalistes son així, jo clar crec qu son del tot ingustes i salvatges, peró a les corporacions els amparen i ho fan del tot legal l'unica objecció es si es etic, peró les coses estan com estan, i pot ser el que hem de fer es intentar canviar-les peró crec que gent de l'alçada de l'Obama, Zapatero.. estan en la feina i facil, facil no els hi posen.
Ara qui tingui que actuar per representar als treballodors només pot fer que aquesta corporació pagui als afectats el que els hi pertoca i sobretot el que marca la llei.
Tot aixó no treu que la noticia es molt dolenta per al territori i per les persones que estan afectades directament.
Los dos grans sindicats d'este pais, fa temps que han deixat de representar als treballadors i tan sols se representen a ells mateixos i als partits que hi estan darrera.
ResponEliminaUna empresa com LEAR que s'ha beneficiat d'ajuts públics (diners de tots), no pot fer lo que li done la gana i deslocalitzar la empresa com si res. Ans de donar estos diners, los que manen, hauríen d'haver sabut guardar-se les esquenes i assegurar-se de que una cosa així no pogués passar. Ara, l'escusa és la crisis, però abans de la crisi, en l'època de la bombolla immobiliaria, ja n'hi havíen de deslocalitzacions i aqui ningú deia res.
Una empresa com la de Gallardo no tapa ni molt menys esta dolentíssima noticia. Que miren l'historial d'esta empresa i voran com no és que tracte lo que es diu bé als seus treballadors, si no tot lo contrari. A més de que no està clar com pot quedar lo delta si fiquen una empresa d'estes característiques al seu costat, tots tenim a la retina lo que ha passat a Flix.
Espero que des de la Generalitat, sespavilen i es menegen com se van menejar quan lo del àrea metropolitana, natros també ne tenim dret.
520 acomiadaments per a les nostres terres és una tragèdia. Quins nadals més tristos los d'enguany!
Em fa gràcia que parlen de coses esmentant "possibles setmanaris" des d'un compte anònim.
ResponEliminaÉs el mateix que parlar de política sense cara, ni ulls, ni nom, com fan els principals opinadors de La Marfanta.
Gallardo, el rei de la kutreria, no pot més que aprofitar subvencions com ha vingut fent fins ara. Este mos ha d'arreglar que?
Un altre "mono" per a torejar, no sindicats, sinó governs sencers.
Parlant de sindicats, que?????
CNT? Donde? Ocupem la fàbrica!
Jajajajaja.
Periodistes, .... de tot cap darrera el vel de l'anonimat.
Feia temps que volia dir-ho.
Que els hi diguen als treballadors lo contents que estan d'haver-se assabentat de tot pels mitjans.
ResponEliminamario ( per a mi anònim ) quant et llegeixo em passa com amb la poesia.......no estic convençut de que t'he entès.
ResponEliminaGràcies per llegir-me cucafera, i pel referent poètic. També per lo de anònim. Jo tampoc se si t'entenc, a cops. Suposo que deu ser general el sentiment i que uns som anàrquics o alògics per altres, coses de la varietat mental i psíquica humana.
ResponEliminaSembla, però, fora de lloc quan tantes persones estan amb el futur incert.
M'he deixat de dir que m'agradaria que Huguet continués amb la seua paraula de recolzament des de la Generalitat,que s'impliqui més gent, que sindicats i patronal es trobin en l'acord i que es minimitzen els danys de les deslocalitzacions i tancades fàcils d'empreses.
Cal dir que seria una tragèdia.
I, com a comentari fàcil, que és el preu de la globalització i les seues crisis. Lo que a natros sempre ens toquen les hòsties grosses.
Pere dius que per desgracia tots no podem treballar a l'administració, precisament este es un dels problemes greus que tenim, que tothom vol ser funcionari, aixi es normal que sempre depenguem d'empreses forasteres. Anys enrera a Catalunya es fabricaven camions, motos ... ara res. Milions i milions d'euros gastats en hipoteques de pisets enlloc d'ajuts als emprenedors. Com va dir un creador de videojocs l'altre dia, a Espanya el capital risc es poc capital i molt risc.
ResponEliminaM’agradaria afegir que els sindicats no sols estan en los pantalons baixats sinó que també s’han baixat els calçons i ja fa temps que van adoptar una postura que comunment diem: ficar-se en pompa. Imagineu-vos per un moment que tot això que està passant a Espanya, (atur, conflictivitat social, pujada d’impostos, mentires i més mentires, misèria...) hagués passat durant un mandat del PP, estarien tots els sindicats al carrer. Lo de la Lear és vergonyós, tant vergonyós com esta colla d’inútils que per desgràcia avui ens governen.
ResponEliminaPerò ja ho vaig comentar una vegada, cada país té els governants que és mereix i vaja país de “me***” si lo que ens mereixem tots els espanyols se diu José Luís Zapatero, “Zetaparo” per als col•legues.
Espero que el cas de LEAR sigui aïllat i les empreses ebrenques puguin fer front al negre futur que se’ns presenta.
Tant lo PP com PSOE es van vendre les empreses nacionals a països estrangers que, a la més mínima han deslocalitzat les empreses que donaven i se les han emportat al tercer món o al seu pròpi pais. Què ha passat a Mallorca amb lo Caserio?
ResponEliminaLo que s'hauría de fer és tornar a posar arancels que no sé per què es van eliminar. Així les empreses no trobarien tant interessant anar al tercer món i explotar als treballadors per a fer molts més beneficis. Si continuem així acabarem com a la època de l'antigor, on els treballadors eren explotats per quatre duros i els esclaus eren lo pa de cada dia. La globalització ha de ser una oportunitat per a fer el món millor i no per a que els rics siguen més rics i els pobres més pobres.
la paraula "deslocalització" em sembla massa suau, massa politicament correcte, com els "danys collaterals" quan els americans foten una bomba damunt d'un mercat de Bagdadistan ....
ResponElimina... si comencem per dir les coses tal com son, fabrica tancada, gent al carrer, families sense sou, una altra putada pels treballadors ... potser "els de dalt" se sentiran una mica més de vergonya per deixar passar estes coses. A vore si al final "deslocalitzem" uns quants dels que ens volen manar.
I simultàniament a tot això, sembla ser que dels potencials (300/400.000) perceptors de l'ajut per acabament de prestació del subsidi d'atur de 420 €, nomes 36.000 ho han sol·licitat.
ResponEliminaMenasanch, amb carinyo i al marge del tema: Com pots anar d'independentista i a l'hora parlar "d'empreses nacionals" quan parles de les espanyoles? que, per cert, hauries de saber qui va ser el numero 1 del rànquing.
Gutijaume, els sindicats tenen molts de mals, ara, la situació actual no s'arregla amb vages generals, ja t'ho dic jo. Potser el que caldria es una revolució, no una vaga.
Per altra part, tu ho saps com jo que Gonzalez també se li va fer una vaga general igual que al teu " col·lega" Anzar. amb una vaga no es soluciona la crisi, el que potser s'arregla es no tirar endavant una llei de pensions perjudicial, uns contractes brossa i mil coses mes, però la crisi financera i capitalista, NO. No pateixes que quan perillen les prestacions socials, les pensions i les polítiques de benestar per culpa de l'accio de govern, de vaga n'hi haura.
Senyors, siguem seriosos.
ResponEliminaEl problema no és la deslocalització, el problema és el sistema capitalista en sí mateix.
O és que el grup Inditex, espanyol, no fabrica tota la roba a l'estranger? Aquesta empresa, la deslocalitació ja l'ha fet des de l'inici, doncs les fàbriques les va obrir a l'estranger.
Tant el Gobern del PP, com l'actual Gobern del PSOE, parlen molt de REcerca, Desenvoluament i Innovació, però no s'ho creuen.
En els proper pressupostos generals, retallada en capítol r+d+i.
Si no acumulem tecnologia i coneixement, Catalunya i Espanya, són uns països febles. Es veia venir.
La gent és hipòcrita, doncs va a comprar al Zara o a les botigues delx xinesos, perquè és econòmic i sense importar-li la procedència del producte, però no admet que una empresa se'n vagi a produir on els costos siguin més baixos. Perquè nosaltres sí ho podem fer com a consumidors i l'empresa no?
Senyors volem viure en el manà del sistema capitalista, però tan sols volem veure les seves bondats i ens molesten les seves maldats.
No som competitius i si no ho remeiem, estem absolutament amenaçats.
Que no sabiem que teniem una monodependència industrial de la Lear? Ara sortirem a manifestar-nos al carrer perquè la tanquen? Som tots una colla d'inútils, sense perspectiva.
I finalment, Arjub, GAllardo no és la solució, però si no se'n dona un altra de millor, és la solució.
O és que tú apadrinaràs una família de extreballadors de la Lear?
El lucre te un punt d’inflexió que un cop ultrapassat crea el miratge de que a menys costos de producció, mes beneficis...Il•lusos...!
ResponEliminaL'autor ha eliminat aquest comentari.
ResponEliminaPotser no sigui aquesta la solució, aquí no m’hi fico, però Ximo sigues sincer. Si qui governés fos el PP enlloc dels socialistes no s’hagués convocat aquesta vaga ja per part dels sindicats?
ResponEliminaNo va ser l'inefable Cascos qui va dir que els pisos eren cars perquè els espanyols tenien diners per pagar-los ? Irlanda i Espanya estan en caiguda lliure en gran part pel desastre immobiliari, ens ho mereixem per borregos, per comprar xaboles a preu de palaus. I tan culpable va ser el PP al seu dia com el PSOE ara, per no fer res al respecte. Ara toca "llanto y crujir de dientes". També podriem parlar de les privatitzacions d'empreses publiques que van afavorir als amiguets d'Ansar, i que continuen xuclant-nos la sang.
ResponEliminaSr. Ximo,
ResponEliminauna pregunta: Als espanyolistes unionistes radicals se'ls hi podrira dir nacionalistes?
Potser ´té raó en que hauría d'haver especificat la nació:Espanya, però creia que nombran als dos partits espanyolistes que la representen ja n'hi havia prou. La pròxima vegada especificaré més.
Lluis, lo de "ens ho mereixem per borregos" deu ser com una frase feta, no?.
ResponEliminaEl que si és cert es que ho paguem ( o ho pagarem ) també els que no hem actuat com borregos, tot i que uns s'ho mereixen més que altres; jo de cotxe de quatre quilos i pis de quaranta, res de res. I com jo molts.
Aquest miratge al que feia referència es extensible al marge de beneficis de les promotores i entitats financeres que per la cobdícia ara es veuen les unes amb el FROB als talons , i altres trampejant com fer “cash” aguantant de forma artificiosa els preus dels immobles.
ResponEliminaSempre s’havia dit “si vens als pobres , et faràs ric”. Finalment, no ha estat així, dons s’han pensat que tots érem rics.
ResponEliminaNo li veig sortida a tot això, la veritat. Los bancs d'aliments cada vegada estan més vuits, los contenidors de brossa, cada vegada més remenats, i la gent comença a patir fam. Com acabarà tot això?
ResponElimina