16 d’octubre del 2009

El CEIP Remolins de Tortosa accepta el trasllat fora del nou barri de Sant Jaume


Demana ser un centre annex a la URV.

La direcció del CEIP Remolins ha rebut amb il·lusió la decisió de l'Ajuntament de Tortosa de traslladar el centre, tot aprofitant la reforma integral del barri de Sant Jaume. Fa uns mesos, el col·legi havia reclamat que es tingués en compte la seua situació en la redacció del pla de millora del barri, un dels més degradats del nucli antic.

El projecte de reforma integral del barri de Sant Jaume és la gran oportunitat per al CEIP Remolins, que no pot créixer més. De fet, en els últims anys ha hagut de readaptar alguns espais, com ara els antics magatzems o alguns passadissos, per habilitar-hi una aula de P3 i les aules de suport. Construïda en la postguerra, l'escola de Remolins es troba encaixonada entre el carrer de Santa Anna, la muralla del castell i el barri de Sant Jaume. És per això que la direcció del centre havia reclamat informalment, tant a l'Ajuntament com a la Generalitat, que s'aprofités la reforma del barri de per guanyar terrenys i construir-hi un edifici annex, amb un gimnàs i aules noves. Però la decisió de l'Ajuntament de traslladar el centre encara és millor, segons va remarcar ahir el director del CEIP Remolins, Mario González.

«Pensem que és la millor inversió que poden fer», va valorar González en conèixer els primers detalls del projecte seleccionat per l'Incasol i l'Ajuntament. «És l'opció més intel·ligent; però seria bo que d'aquí a quatre mesos també se sabés l'emplaçament alternatiu per al CEIP Remolins, en paral·lel al projecte definitiu del nou barri de Sant Jaume», va advertir el director. En aquest sentit, González va afegir que el CEIP Remolins necessita «començar des de zero, amb un nou emplaçament, i potser amb un altre nom».

D'altra banda, el director del CEIP Remolins va explicar que ja han parlat amb l'alcalde, Ferran Bel, i amb la regidora d'Ensenyament, Rosa Cid, sobre la necessitat de construir un centre nou en un altre lloc de Remolins, vinculat al nou campus de la URV i als estudis de magisteri. A banda, González també va valorar positivament la proposta del grup municipal del PSC, que ha suggerit que el nou CEIP de Remolins puga vincular-se a la URV com a escola de primària annexa, en la segona fase del campus que es construirà al pla parcial de l'Horta del Pimpí. Però González opina que encara hauran de passar anys abans que s'urbanitzin aquells terrenys, i que amb aquest emplaçament, al nord del pavelló firal, el centre potser quedaria massa allunyat del barri de Remolins. En aquest sentit, la millor opció seria aixecar el centre al costat del nou edifici del campus de la URV, que ja s'està construint al parc de Remolins. L'altra opció, traslladar el centre a l'antic balneari del Porcar, no milloraria gaire la situació actual. «Tenir un col·legi nou, annex al campus de la URV, és el revulsiu que el CEIP Remolins necessita», va assenyalar el director. Així, González va precisar que els agradaria tenir una relació estreta amb els estudis de grau d'educació infantil i d'educació primària que ja imparteix la URV. «Encara no hem parlat amb la universitat, però hi ha el precedent de l'escola de pràctiques de Tarragona», va recordar.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta