25 d’octubre del 2007

Proposta per millorar l'ús del transport públic a Ferreries

Aprofitant que el govern de Tortosa va presentar ahir el pla de xoc als barris, avui he entrat al registre d'incidències del web de l'Ajuntament una proposta per millorar l'ús del transport públic al meu, Ferreries-Sant Vicent. En el meu suggeriment, amb número de registre 674, proposo la instal·lació d'una parada d'autobús a l'avinguda Colom, concretament a la pujada del pont de l'Estat, a l'altura de l'església del Roser. Penso que també caldria una altra parada d'autobús baixant del pont, a l'altura de la farmàcia Gamundi. Fins ara, a Ferreries només hi ha dues parades d'autobús en cada sentit. En direcció a Roquetes i Jesús, al costat del CAP Baix Ebre i també abans d'arribar a Quatre Camins. I en direcció al centre de Tortosa, a la Rambla de Catalunya i a l'avinguda Colom, abans de la cruïlla amb el carrer Tarragona. Considero que la instal·lació de noves parades d'autobús a la pujada del pont facilitaria moltíssim la mobilitat i l'ús del transport públic als veïns de la part vella de Ferreries, però sobretot als del barri de Sant Vicent. A més, hi ha lloc suficient perquè l'autobús puga fer les seues parades sense problemes. En el moment actual, hi ha un clar greuge comparatiu respecte als veïns i comerços de la zona del nucli antic, que sí tenen parades a la baixada del pont, tant a la plaça Constitució com davant dels porxos de Baratijas, tot i que les parades anteriors estan a l'altura de l'antic mercat del peix.

14 comentaris:

  1. Pos me sembla que també obriré una incidència d'aquestes. Aprovo la teva decisió, la trobo molt encertada.
    Ara us contaré el meu cas. Jo visc a la Raval de Sant Llàtzer, on tenim 2 parades, una, prop del Consell Comarcal i l'altra aprop de la plaça on es fa el ball. A mi ja em va bé, ja que la de la plaça la tinc a dos pases...però bé, ja que tant demanen que la gent faci ús del transport públic, com es que la líniea L2 (Remolins-Sant Llàtzer) no funciona en dissabtes??
    Entre setmana no perquè treballo, però en dissabte si vull anar dins Tortosa amb els dos crios, no em toca més remei que agafar el cotxe (son massa petits encara per portar-los a peu, segur que no pasem de l'estació de RENFE).

    ResponElimina
  2. Bé, ja està oberta l'incidència 675 respecte a la L2, a vore que diuen ara...

    ResponElimina
  3. Sí, i també estaria bé que l'autobús pogués arribar fins al seminari. Així segur que no es donarien los embussos de pares pujan als crios cada dia i a tot hora. Un servei que també comuniqués los col·legis amb les úniques piscines que tenim a Tortosa. M'han dit que això ja se feia abans al col·legi del Temple i que anava molt bé, però no se sap per quin motiu se va deixar de fer. Hi han crios que per salut necessiten fer piscina.

    ResponElimina
  4. Només voldria dir, que a la pujada al pont per Ferreries, no hi ha prou lloc per a l’autobús, si no es que pretens que es quedi damunt del carril cosa que faria més embussos i algun possible accident intentant adelantar l’autobús (tot es questió d’estudiaró).
    Respecte la L2, entre la Raval de Sant Llàtzer i Remolins hem sembla perfecte l’idea, però no podria tenir una parada a l’estació de tren, evitant així potser els enormes colpses de cotxes que es creen quant arriba un tren sobretot els divendres que arriben tots els estudiants.
    I pel que es diu que arribi al seminari estic absolutament d’acord, ja que cada dia pateixò les cues de cotxes per accedir al seminari (recordem la dificultat dels nens d’arribar per les “mil i una” escales que as de pujar. El centre te aproximadament 1.000 alumnes.

    ResponElimina
  5. Al anomin 3:49 hi aha el mateix que a la baixada de tortosa al costat de porres . Alli tambe hi ha parada .

    ResponElimina
  6. Al encreuament entre els que venen de l’estació de tren i els que venen del carrer Cervantes (davant la cabina telefònica), es podria construir una rotonda.
    La rotonda cap, ja que mires i podria arribar a ser quasi el doble de gran que la que hi ha davant l’estació. Només caldria traure (o ubicar-la a un altre lloc), la cabina de telefònica. Només caldria fer la rotonda i pintar les línies (si u mireu bé, cap).
    Que i guanyes:
    1. Podries eliminar la rotonda de l’estació.
    2. Recuperaries els aparcaments en “bateria”.
    3. Solucionar embussos a hores punta.
    4. evitaries que forgonetes no pugin voltar.
    5. evitaries moltes trompades com les que hi ha agut a n’aquesta rotonda.

    PD només afegir que com a cosa opcional, i a estudiar, es podria fer que el tros que aniria de la rotonda nova, a la pujada del Seminari fos doble direcció, fent així que a hores punta, els que baixin del Seminari i de la URV, i vaguin cap a la Raval, no hagin d’anar a voltar pel C/Cervantes. Però repeteixo això es opcional.

    M’agradaria que la gent opines sobre aquest tema per veure quina es l’opinió.

    ResponElimina
  7. Crec que l'anònim de les 3.59 ja ha contestat el comentari de l'anònim de les 3.49. No serà el primer lloc en què l'autobús es queda ocupant tot el carril quan està aturat. Un exemple és a la baixada del pont, a la plaça de la Constitució, davant de Porres. Serien aturades puntuals, i per una retenció de més no crec que passi res. A més, el transport públic col·lectiu és prioritari i sempre ha de passar per davant del transport privat, sobretot en una ciutat amb una mobilitat insostenible com la de Tortosa. Si els cotxes s'han d'esperar a què l'autobús agafi o deixi els viatgers, pos que s'esperin. Així un altre dia s'ho pensaran dues vegades i agafaran el bus.

    ResponElimina
  8. Crec que la proposta es una besties , i aqui si li a ocurregut es que ta malat o no sap lo que es la seguretat vial en tots els seus terminis..

    Possa una parade Bus a la pujada del pont implica un embus monumental, i com no front la famacia Gamundi un insult als vianats i als conductors....

    Perque no es fa la circunvalacio per baixada del Pont , c/ llarga Sant Vicent , parada BUS al MONTEPIO, i el BUS que te que fer les poblacions fora del intinerari de circunvalacio al carrer tarragona i no auri embusos,
    despres a la tornada tal i com esta ara .

    Guanyaria molmes........

    ResponElimina
  9. Proposo dues opcions respecte la comunicació de Bítem amb Tortosa:

    - Ampliar la freqüencia de pas i els horaris de la línia de Bítem, i adaptar-la també als horaris laborals i no només als escolars.

    - Allargar la línia de Remolins fins a Bítem, amb el pertinent augment de busos, d'horaris i de freqüències...

    ResponElimina
  10. El lector amb pseudònim 007 m'ha demostrat que sap el mateix de llegir que d'escriure. En primer lloc, la proposta és meua. A més, crec que compredràs que la mesura provocarà el mateix embús que les dues parades de l'altra banda del pont. Més bèstia em sembla fer passar l'autobús per la llarga Sant Vicent i per la Rambla Catalunya, sobretot tenint en compte la indisciplina que tenen els conductors a l'hora d'estacionar els seus vehicles.

    ResponElimina
  11. Be amic meu la indisciplina dels conductors es un altra cosa, pero aixo esta la grua i el policia de barri que es el que ha de mantindre la seguretat vial i a mes la seguretat ciutadana. pel demes eh escrit tan rapid que no me he fixat en les faltes de ortografia,( gracies per la correcció) pero torno adir es una bestiesa, abans de que tu naixeses ja es feia este recorregut que esting proposant, i de ambusos es falta de civisme dalt del vehicle res mes

    ResponElimina
  12. Amic Gustau: m’agrades com a periodiste però crec que en seguretat viaria et falta molt aprendré, i perquè et preguntaràs e analitzat el escrit i en contesto dins el mateix:


    Aprofitant que el govern de Tortosa va presentar ahir el pla de xoc als barris, avui he entrat al registre d'incidències del web de l'Ajuntament una proposta per millorar l'ús del transport públic al meu, Ferreries-Sant Vicent. En el meu suggeriment, amb número de registre 674, proposo la instal•lació d'una parada d'autobús a l'avinguda Colom, concretament a la pujada del pont de l'Estat, a l'altura de l'església del Roser. Penso que també caldria una altra parada d'autobús baixant del pont, a l'altura de la farmàcia Gamundi.................poso este parèntesis per contestar-te ............. ( Si tal i com esta la circulacio a dia de avui al Barri de Ferreries , tenin una parada BUS a la Avda. Colon cruïlla carrer Tarragona, tenin en conte que els semàfors que regulen esta cruïlla i mes enrere la cruïlla Hernan Cortès i Avda. Colon, els ambusos son de hora i mitja com a minim , i que no es regula la situacio fins les 11 del mati.).................

    Fins ara, a Ferreries només hi ha dues parades d'autobús en cada sentit. En direcció a Roquetes i Jesús, al costat del CAP Baix Ebre i també abans d'arribar a Quatre Camins. I en direcció al centre de Tortosa, a la Rambla de Catalunya i a l'avinguda Colom, abans de la cruïlla amb el carrer Tarragona. .............(be aqui es quant les parades si esta ven organitzades o perquè la circulacio funcione perfectament seria bo fer la circumval•lació tal i com et deia en el meu anterior escrit , deixant el que hi ha ,...........solt es posar una parada front al MONTEPIO i deixa el que esta fet,....... sols desvia el BUS quant entra a Ferreries per la part de Tortosa entra a la rambla Catalunya per llarga Sant Vicent,... i les línees de BUS fora de la circumval•lació de Tortosa parada al Carrer Tarragona)......

    .Considero que la instal•lació de noves parades d'autobús a la pujada del pont facilitaria moltíssim la mobilitat i l'ús del transport públic als veïns de la part vella de Ferreries, però sobretot als del barri de Sant Vicent. .( aixo crec que esta ben contestat als apartats anteriors.)

    A més, hi ha lloc suficient perquè l'autobús pujà fer les seues parades sense problemes. En el moment actual, hi ha un clar greuge comparatiu respecte als veïns i comerços de la zona del nucli antic, que sí tenen parades a la baixada del pont, tant a la plaça Constitució com davant dels porxos de Baratijas, tot i que les parades anteriors estan a l'altura de l'antic mercat del peix......(

    Beus en aixo crec que ,no hi ha un clar greuge comparatiu respecte als veïns i comerços, si no mes be que Tortosa esta ben planificada i Ferreries també, solt esta el que dic anteriorment fer un petit reajuste al la circumval•lació i ja ta.


    Gracies Gustau , una abraçada

    ResponElimina
  13. DE fer una nova retonda a prop de l'estacio de trenes, no ho sé . I de si fos bon idea fer la que hi ha ara, convertint Tortosa en l'unica estacio del univers sense aparcaments de cotxe, tampoc ho sé. Pero si n'hi ha una ara, lo que no entenc de cap de les maneres es la permisivitat amb els cotxes que aparquen "només un minut mentres agafo la filla de Barcelona". Si hi ha normes, han de ser iguals per a tothom. Donat que no hi ha parking propi, que aparcan més alluny i que vinguin caminant i si no els agrada, pos, demanar l'ajuntament que es fassi un aparcament i retonda com deu mana.
    I si algu puguis arreglar la sortida del Seminari cap al Bc Caputxins (d'on pots tornar a C/Barcelona), pos, embussos minims.

    ResponElimina
  14. Sou tots tant justos ( de justicia) que no podeu ser-ho mes,
    Un proposa una rotonada entre altres motius per a que les furgonetes no puguen donar la volta, i altres parlen d'aparcaments d'avant de l'estacio pero ningu diu que ja hi ha una zona de carga i descarga, que, com totes, ningu respecta.
    Nomes vull recordar, perque m'afecta, que sol coincidir que els que necessiten aparcar a aquestes zones es perque estan treballan per tal de portar productes i mercaderies que tots consumim, cosa que no passa en molts dels que si poden donar la volta per les rotondes.
    Aqui, (i alla) el que funciona es l'egoisme i la insolidaritat.

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta