8 de novembre del 2007

Amics dels Castells presenta un llibre i una exposició sobre les muralles de Tortosa

L'associació Amics dels Castells i del Nucli Antic de Tortosa ha organitzat per demà la conferència i presentació del llibre Les muralles medievals de Tortosa, que ha escrit Jacobo Vidal Franquet. L'acte començarà a les 19.30 hores al Museu de l'Ebre, ja que el llibre ha estat coeditat per Amics dels Castells, però també per l'entitat Amics de l'Ebre. La Tortosa cristiana va romandre tancada durant els dos primers segles pel recinte d'origen musulmà, que tenia diverses portes: Vimpesol, Romeu, de la Rosa, de l'Olivar i més endavant la del Riu. Dos recintes emmurallats defensaven la ciutat: el castell de la Suda i la muralla que envoltava el nucli urbà, i que al segle XIV va ser substituïda per una nova muralla que va obligar a construir una nova sèrie de portals i portells, però que va permetre construir-hi nous eixamples de la ciutat. De fet, per entendre millor aquest procés, Amics dels Castells també ha preparat una exposició sobre les muralles medievals de Tortosa, que quedarà instal·lada al mateix Museu de l'Ebre també a partir de demà, i fins el 8 de desembre. La mostra es podrà visitar, els dies laborables, des de les onze del matí i la una del migdia, i de les cinc de la tarda a les vuit del vespre. En canvi, els dies festius només es podrà veure entre les onze del matí i les dues del migdia, mentre que els dilluns l'exposició romandrà tancada. Després, la mostra Les muralles medievals de Tortosa es traslladarà a la seu social d'Amics dels Castells. Com ja sabreu, el local es troba situat al número 10 del Portal dels Romeus, i l'exposició es podrà visitar fins el 21 de desembre, en horari de tarda els dies laborables i només pel matí els dies festius.

Foto: Reproducció detallada del gravat de Van Der Wyngaere, de l'any 1563

1 comentari:

  1. Per tant, els dies festius, quan precisament la majoria de la gent no treballem i volem "fer alguna cosa", pos, estarà oberta només mig dia. (no parlo concretament d'esta exposicio perque estic segur que passa en tots, i almenys estes associacions estan fent coses - pero no es podrien subvencionar que estiguin oberts quan es poden visitar?). Seguint en esta linea, crec que vaig vore l'any passat que el museu estava tancat a l'agost, just quan moltes persones fan vacances i algun turista es pot perdre per aqui. I no és veritat que l'oficina de turisme de Tortosa tambés esta tancada el diumenge?
    Qui volia recuperar els diumenges (i els altres 6 dies) a Tortosa, pos, te feina!

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta