3 de novembre del 2007

Modificacions urbanístiques i més informació per evitar sancions elevades

La regidora d'Urbanisme, Meritxell Roigé, va assenyalar que l'Ajuntament ja ha detectat molta desinformació per part dels particulars i les associacions de veïns, un cop publicat el text refós del pla d'ordenació urbana municipal (POUM). Així, el govern municipal ja ha anunciat la tramitació de modificacions puntuals, recordant que tant CiU com ERC van abstenir-se en les votacions sobre el pla. Per tant, tot i que el POUM començarà a desenvolupar-se perquè l'equip de govern no vol continuar tenint «paralitzada» la ciutat, l'Ajuntament anirà prioritzant una sèrie de modificacions puntuals al nou planejament, amb l'objectiu de resoldre els diferents problemes que s'han detectat al text definitiu del pla.
Però mentre no entrin en vigor aquestes modificacions amb què el govern de Tortosa voldria requalificar alguns sectors, l'Ajuntament ha previst donar tota la informació possible, per evitar «situacions peculiars» i sobretot haver de sancionar els veïns amb multes que seran «molt elevades». «Serem molt estrictes en el compliment de la legalitat, perquè ara tenim un POUM que s'ha de complir, ens agradi o no», va advertir Roigé. «Intentarem resoldre les situacions més injustes o les que no s'entenguin», va garantir la regidora d'Urbanisme. Però Roigé va insistir que l'Ajuntament haurà d'actuar si detecta noves construccions al marge de la legalitat, ja que la seua obligació és vetllar per la disciplina urbanística i pel compliment del POUM. «De fet, si no ho féssim nosaltres, ho faria la Generalitat, i hem de dir que les sancions són molt elevades», va advertir la regidora.
En aquest sentit, l'alcalde de Tortosa, Ferran Bel, va explicar que el nou POUM és una «bona oportunitat per donar el missatge que a partir d'ara l'Ajuntament actuarà». Així, Bel va lamentar que l'Ajuntament tingués «una certa inactivitat» en la detecció i sanció d'irregularitats urbanístiques. «Ara no hem de permetre més construccions il·legals, i si es produeixen haurem de ser tan estrictes com marca la llei», va dir Bel, que va anunciar que hi ha gent que no podrà construir fins que l'Ajuntament haja introduït les modificacions al POUM. El text refós del pla d'urbanisme es pot consultar per internet i també a l'Ajuntament, que també ha previst digitalitzar els plànols.

El Punt (3-Novembre-2007)

5 comentaris:

  1. Alguna alma caritativa podría publicar la adreça on poder llegir aquest tex refós ?

    ResponElimina
  2. la web de l'ajuntament es www.tortosa.cat

    ResponElimina
  3. El text refós al DOGC:
    https://www.gencat.net/eadop/imatges/4992/07283032.pdf

    ResponElimina
  4. www.gencat.net/eadop/imatges/4992/07283032.pdf

    ResponElimina
  5. aqui surt tot lo POUM en planols

    http://www.tortosa.cat/webajt/poum3/index.html

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta