21 de novembre del 2007

Montilla s'embolica amb el nou hospital de Tortosa

El president de la Generalitat, José Montilla, no es va aclarir ahir a la nit quan una veïna de Sant Carles de la Ràpita va preguntar-li sobre les inversions en infraestructures sanitàries a Terres de l'Ebre. Montilla, que va respondre amb la seua calma habitual les preguntes dels 31 ciutadans convidats a la versió catalana de Tinc una pregunta per a vostè, va afirmar que la Generalitat era conscient de la necessitat de millorar l'hospital de Tortosa per apropar els serveis als ciutadans. Però el president es va embolicar quan va parlar, en tot moment, d'ampliar l'hospital Verge de la Cinta, i no de construir a Tortosa un nou hospital de referència per al territori, com preveu fer el Departament de Salut als terrenys del pla parcial de la Farinera. Evidentment, la resposta de Montilla ha provocat avui un cert neguit a les Terres de l'Ebre, però crec que, més enllà de l'anècdota, el que ha quedat clar és que Montilla no sabia què havia de contestar si ahir li feien aquesta pregunta. En aquest sentit, ara que sembla que Montilla fa de Maragall i Maragall fa de Pujol, potser el que caldria és que Montilla se saltés un pas i fes directament de Pujol. Dubto molt que Pujol, en cas d'haver estat l'entrevistat ahir a La 1 de TVE, hagués donat una resposta errònia o poc informada, com va fer ahir Montilla. Però també tinc els meus dubtes que Pujol hagués apostat per fer un nou hospital a Tortosa, ja que la construcció del nou centre hospitalari als terrenys de la Farinera és un projecte que ha tirat endavant amb un govern del PSC, ERC i ICV.

Foto: Albert Olivé (EFE), a La Vanguardia

33 comentaris:

  1. Crec que aquest programa va evidenciar precisament el contrari, el grau de coneixement que el President té del país. En relació al tema de l'hospital, precisament la pregunta sobre les Terres de l'Ebre es va produir poc després que una altra ciutadana li demanés en una altra qüestió sobre sanitat que concretés què s'estava fent i no parlés de projectes de futur. En aquest sentit, Montilla tanbé va voler fer-ho així en la següent pregunta i va parlar de l'ampliació i millora que els pressupostos d'enguany preveuen per a l'hospital Verge de la Cinta, que del que la ciutadania se'n podrà beneficiar immediatament.

    ResponElimina
  2. QUIN GOVERN VA FER L'ACTUAL I ÚNIC HOSPITAL A TORTOSA?

    ResponElimina
  3. a l'anonim de les 3.01, va ser en l'epoca de franco si no recoro mal l'any 1978.

    ResponElimina
  4. Gustau què saps del que va ocorrer a Ferreries ahir a la tarde a les instalacions esportives? diuent que fins i tot l'alcalde i la okupa de primera tinent d'alcade van acudir al lloc dels fets, del regidor d'esports, ni pataca.

    ResponElimina
  5. afegir que al mateix temps que l'hospital de Tortosa Verge de la Cinta, també es va porta el parador i el poligon industrial Baix Ebre.

    ResponElimina
  6. anomim de les 3:13 a Tortosa tots son els mateixos, què va canviar algo al 79? nooooo, a Tortosa vam canviar de regim al 99.

    ResponElimina
  7. Gustau, una de freda i una de calenta, habilment equidistant.
    La noticia, ara, es la relliscada de Montilla, no si els altres ho haguesin fet o no.
    T'ho diu un votant, de sempre, del PSC.
    I efectivament -jo tambe vaig fer el mateix comentari al moment de sentir-ho-: a Pujol no li hagues passat.

    ResponElimina
  8. Per als anonims de les 3:01 i 3:13
    Extret de la web del propi hospital:
    "L'Hospital va ser construït durant els anys 1972-75 per a donar resposta a la demanda assistencial en un moment de creixement demogràfic. Es va equipar i va entrar en funcionament el 22 de novembre de 1976, inicialment amb els serveis d’Obstetrícia i Ginecologia, Pediatria, Anàlisis Clíniques i Banc de Sang.
    Gradualment s’hi han incorporat la resta de serveis mèdics i quirúrgics fins a arribar a la dotació actual.
    El 1982 es va crear el servei de Medicina Intensiva i el 1983 es van disposar unes instal·lacions a urgències per a assistir irradiats nuclears en el marc del Pla PENTA"

    Anotacio al marge:
    Franco va morir el 20/11/75
    tot just ahir va fer 32 anys.
    L'unic, lamentar que no en fes 72

    ResponElimina
  9. Sí, jo també ho vaig sentir i no ho va dir una vegada no lo de l'ampliació, si no tres o quatre. La veritat és que després d'un ratet, me va agafar són i vaig canviar de canal.
    Per cert, què va passar a les instalacions esportives????

    ResponElimina
  10. Es evident que va ser un lapsus del directe.

    ResponElimina
  11. http://www.tosses21.com Tortosa és mort.

    Els joves no tenim molts llocs on anar, no es podria fer-hi res?

    ResponElimina
  12. Cuando Franco vivia España comia , ahora , como el perro del hortelano , que ni come ni deja comer

    ResponElimina
  13. Al Sr. Pujol no l'hi hagues passat.
    Pujol, tallar el programa, trucar per telefon al Conseller de Sanitat i desprès respon com si ho sapigues tot. Aixó li vaig veure fer a l'hospital de Jesús a una visita de finals dels anys 90. En la recepció amb els jefes de l'Hospital i autoritats va fer un interrogatori de dades del Hospital que desprès al discurs a la gent va soltar de memória. I la gent bocabadada de lo que sabia del Hospital de Jesús amb la feina que tenia de fer de President. Marketing, pur marketing. Els convergents son els pioners i els números 1. Ho veureu quand vaigi Mas al mateix programa.

    ResponElimina
  14. Segurament que, desgraciadament, tambe compta el saber posar-se la gent a la butxaca encara que sigue amb demagogia, i per suposat la culpa tambe es del personal, que premia/em als que diuen allo que volem sentir.
    Aixo no treu, per una altra part, com es reconegut per tothom que J. Pujol, tenia ( i te ) un cop prou ben moblat com per a que,tecniques de mercat a banda, en un moment donat pugues donar compte de tos i cada un dels hospitals que estesin projectanse fer a Catalunya, i fins i tot al carrer on havien d'anar.

    ResponElimina
  15. El nou Hospital????
    Si no vaig malament no té ni ha tingut mai assignació pressupostaria. L'enclavament del mateix és deguda a la precipitació de l'anterior govern tortosí, que va fer un anunci electoralista, sense tindre en conte que allò, en els pròxims anys, serà ciutat, i que l'eix de l'ebre anirà més a l'est, ficant, un altre cop, l'hospital dins la ciutat. Una "chapuza" dels anteriors governants. Però bueno, la culpa de Convergencia....

    ResponElimina
  16. Sapigue voste que el Sr. Bel, que va possar algun que altre entrebanc ( interesat) d'espai etc. quan estaba a l'oposicio, despres NI PIU tot al contrari; i tambe ha de saber que qui va anunciar el nou hospital, va ser la consellera Geli , no l'ajuntament anterior, tambe li dire que, els grans hospitals de Barcelona o Tarragona no estan ni al Tividabo ni a sant Pere i sant Pau. i la zona de la farinera, encara que no es fes l'hospital, ja ho es ciutat, no cal espera cap any.

    ResponElimina
  17. Serà un error històric fer un gran hospital al lloc que dieu i es preveu, i ho justificaré.

    1. Està novament dintre i envoltat de sòl urbà, i per tant, sense espectatives en un futur de poder creixer. Recordeu els grans problemes simplement per aparcar al HVC
    2. Mal comunicat. Els grans hospitals estan al costat dels grans eixos de comunicació.
    3. Mal servei al territori. Un nou hospital a Tortosa no serveix per descongesionar res ni apropar cap nou servei a ningú de la resta del territori.

    La proposta: un gran hospital de veritat hauria de construir-se entre Tortosa-Aldea-Amposta, fora dels nuclis urbans, i prou lluny com per a no tenir problemes almenys en 20 anys d'haver quedat entre cases i xalets. Prop de les principals carreteres, el nus AP7, N340 i C12 és vital.

    La resta de feina hauria de ser donar-li la volta campana al HVC i resta d'hospitals del territori, millorar-los de veritat, modernitzar-los i preparar-los per a ser centres d'assistència d'un àmbit més local, i que el gros de les atencions, intervencions, ingressos, etc, es fesin al nou gran hospital. Segur que l'actual servei i atenció dels petits hospitals milloraria, el HVC està saturat per dintre i per fora, i la qualitat de vida per tant també.

    Espero que els politics no fasen de tècnics, sino passa lo que passa.

    De que servei al territori un nou hospital a Tortosa, quan ja n'hi ha un?

    ResponElimina
  18. Totalment d'acord

    ResponElimina
  19. O sigue...a Campredó!....ja estem acostumbrat a acollir totes les infraestructures del territori...dona idees, dona!

    ResponElimina
  20. Ara que sembla que la carretera no passarà per font de quinto, queda un molt bon espai per a col·locar-lo allí

    ResponElimina
  21. Que el col·loquen allí a on vulguen, però que el fassen amb una bona planta d'oncologia per a tractar-mos bé el càncer que provoca la contaminació del pantà de Flix, les centrals nuclears, i tota la pesca.

    ResponElimina
  22. "tota la pesca", es una frase feta? o no?
    En quan al demes, ho has ensomiat aquesta nit o has llegit algun llibre?

    En quan a l'hospital, que tal al poligon Tosses d'Amposta i despres ja ens baixarem els pantalons.

    ResponElimina
  23. Sí, és clar, és una frase feta

    ResponElimina
  24. A veure no crec en els superherois i si en els partidismes i entenc que si Gustau es de CIU, valori que a Pujol no li hagués passat, que crec que si, com a tot ser humà, no hi ha bons caps que s'ho aprenguin tot de memòria, sinó bons caps que tenen molt bons ajudants amb la feina delegada ben feta.
    En quant a l'hospital només dir que m'agraden totes les idees de l'anònim de les 7:22.
    I el ficaria a Campredó perquè alguna infraestructura no corrosiva, contaminant o desagraïda també ens la mereixem.
    Però si de veritat us passa quelcom en aquest de Tortosa patireu.
    Per cert, en quant al tema del cancer de lo de l'aigua de Flix hi ha moltes dades que no s'han donat a conèixer, però que molts hem sentit de boca a orella.

    ResponElimina
  25. Què???
    Avui sóc de CiU?

    ResponElimina
  26. Home, Gustau te afinitats com tots es cert, ell potser cap a un partit que esta pel rastre.
    Ara també et diré que aquí a la marfanta intenta ser bastant eqüanim repartin caramels i castanyes.

    ResponElimina
  27. Gustau, em penso que a les properes eleccions podras triar a quin partit vols anar, ja que cada dia t'acusen de ser d'un de diferent.
    Anims i continua endavant, lo important es que parlin d'un, ni que sigui bé...

    ResponElimina
  28. No es per defensar a Gustau ( soc el de "l'agilita") que ja es defensa tot sol. Pero, gabi opina, soc l'anonim de les 7:02 i et voldria dir que jo tot i tindre el carnet del PSC a la butxaca, em permeto dir el que he dit de Pujol, (com Gustau) tambe soc de CiU?
    Quin reduccionisme i poca honestetat intel·lectual.

    ResponElimina
  29. A veure si dic que Gustau és de CIU sabent que clarament marca cap al rastre com diu algú, és per crear una mica de polèmica més i per picar una mica a Gustau i a veure si es mullava amb el meu comentari, tot i que trobo que es mulla bastant, quan feia el comentari li comentava a la meva dona tota la meva intenció quan al principi li feia l'esment a CIU, continuu pensant que Pujol no era cap crack, ni Maragall, i si que penso que Montilla és el president que més treballa i el menys mediàtic.
    Taxar-me de poques mires intel·lectuals per un comentari, és bastant demagògic i de desconeixement del meu tarannà. Però de totes maneres com diu un refrany castellà "Piensa el ladrón que todos son de su condición"
    Be Gustau Felicitats pel blog... i no se si intentaré fer us del meu sarcasme i la meva vena punxenca en aquest blog, no vagi a ser que el pròxim cop me diguin que intento arruinar-te o fer-te mal.

    ResponElimina
  30. Gabi, no saps on t'has ficat!
    Aquí hi ha "anònims" amb poca faena i molt dolents...

    ResponElimina
  31. Tu, barber, en deus tindre molta de faena, mira si en te'ns, que et permet mantindre un bloc propi; troves que es pot compara aixo amb fer aportacions a la marfanta, encara que sigue sovint?.

    En quant a "dolents", es una apreciacio tant subjectiva, com que jo penso que el dolent ets tu.

    ResponElimina
  32. gabi opina, t'ho dic sincerament, mo vaig saber veure el sarcasme ni la ironia del teu primer comentari sobre Gustau i la seva prefenrencia respecte CIU ( deu ser culpa meua).
    La qual cosa nomes demostra les meues curtes mires intel·lectuals ( en el meu cas, si), pero que no obstant em permeten diferenciar entre "mires" i "honestetat" que tambe pots canviar per "rigor".
    Si no vaig errat, jo entenc per tindre falta de rigor i/o honestetat, el fet d'enganyar-se un mateix en el propi raonament per pobreza o inconsistencia.

    ResponElimina
  33. Quina facilitat d'anarse'n de l'olla....I del Hospital qué?

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta