13 de novembre del 2007

Una immobiliària de Vandellòs embotella vi de la Terra Alta a 6.000 euros l'ampolla

Ho podeu llegir avui al diari El Punt. Una empresa del sector immobiliari de Vandellòs, Vijoxi SL, ha posat a la venda un dels vins més cars del món, un vi de col·leccionista que es cotitza a 6.000 euros l'ampolla i que ha estat elaborat pel celler Bàrbara Forés de Gandesa. Amb tot, la única particularitat del vi és que es va embotellar el mateix dia en què es van casar els prínceps d'Astúries, Felip de Borbó i Letizia Ortiz. És a dir, aquell plujós 22 de maig de 2004. De moment, l'empresa ja ha venut tres ampolles del vi monàrquic al mercat nord-americà, on preveu distribuir la resta de l'edició limitada, de només 200 ampolles. Cal destacar, per tant, l'oportunisme empresarial d'aquesta immobiliària de Vandellòs, que ha sabut aprofitar una incursió en un altre sector productiu per fer negoci a partir d'un esdeveniment concret, la boda de l'hereu de la Corona espanyola. Ara bé, conec alguns dels vins del celler Bàrbara Forés i ja us puc dir que són molt bons, però potser fer pagar 6.000 euros per ampolla és excessiu. De fet, la propietària del celler no ha dubtat a desvincular-se públicament del projecte de Vijoxi, que es va limitar a fer-li un encàrrec d'elaborar i embotellar un vi. Tot i així, al marge que un altre estiga fent un negoci redó amb els seus vins, el celler Bàrbara Forés sempre podrà dir que una vegada va embotellar el vi més car del món. Però d'altra banda, si les immobiliàries es posen a vendre vi, arribarà el dia en què caldrà demanar una hipoteca per comprar una ampolla?

4 comentaris:

  1. Gustau, no podies posar un altre tipus de foto?

    Jo preferiria una de la botella i no em refereixo a la dona de...

    ResponElimina
  2. Com sempre ; una cosa es el que val(que no dubto que té un preu) i l'altra cosa el que es vol pagar....

    ResponElimina
  3. 6000 EUR! Va això no és res. Me compraré unes quantes botelles i després ja regaré jo els camps de golfs ! veuràs que verda sortirà l'herba

    ResponElimina
  4. Si és legal potser és que els agents més directament vinculats al vi s'han adormit una mica.

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta