18 de gener del 2008

Tortosa també ha restringit l'obertura de bancs i immobiliàries al centre comercial

El govern espera aprovar avui la proposta d'ordenança per regular els locutoris

Un dels aspectes menys coneguts del nou pla d'ordenació urbanística municipal (POUM) és que Tortosa ha decidit limitar la instal·lació de noves entitats bancàries i agències immobiliàries al nucli històric i als carrers del centre comercial. De fet, es tracta d'una de les mesures previstes en el pla d'orientació dels equipaments comercials (POEC), segons va confirmar ahir el regidor Joan Caballol. Avui, el govern espera aprovar l'ordenança per regular els locutoris al conjunt de la ciutat.

Caballol va explicar que les limitacions per a la instal·lació de més bancs, caixes d'estalvi i immobiliàries al nucli antic també afecta alguns carrers del centre comercial, sobretot els de la zona de vianants. «És una pràctica habitual en la majoria de municipis que aproven un POEC, per evitar la desertització de l'activitat comercial que provoquen aquest tipus de negocis», va afegir-hi. Caballol va destacar que el POEC és efectiu, de manera subsidiària, amb l'entrada en vigor del nou planejament urbanístic, i que fins fa uns mesos han hagut d'autoritzar-se llicències que han permès l'obertura d'entitats bancàries i d'alguna immobiliària. «Teníem moltes ganes que el POEC entrés en vigor, per poder evitar l'obertura d'aquests establiments que no generen atractiu comercial», va concloure. El POEC també parla de limitar la instal·lació d'entitats financeres, agents de la propietat immobiliària, empreses asseguradores i empreses de treball temporal. «No es tracta de prohibir-les del tot, sinó d'evitar que aquest tipus d'establiments desertitzin l'activitat comercial a la zona del centre», va precisar. Caballol va detallar que els carrers afectats per la mesura són preferentment els de l'eix comercial del carrer Sant Blai i la plaça de l'Àngel, però també altres zones de vianants com el carrer Santa Teresa. «També inclou l'avinguda de la Generalitat, que ja té un sostre màxim», va afegir-hi. Caballol va lamentar que l'Ajuntament no inclogués la regulació de locutoris al POEC, ja que s'hauria estalviat la nova ordenança. «En aquell moment no van pensar-hi, ja que el POEC va ser aprovat el 2005 segons uns estudis del 1999», va recordar Caballol.

> Semblant a la del Prat

Aquesta setmana, l'alcalde, Ferran Bel, també va lamentar que el mandat anterior s'aprovés un POUM que prohibia la instal·lació de bancs i immobiliàries al nucli antic, però que no regula els nous locutoris. Segons Bel, els locutoris són serveis que no aporten «cap tipus de valor afegit al nucli antic», però el POUM aprovat pel PSC, ICV i el PP no ha protegit el nucli històric en aquest àmbit, i ara s'hi concentren una quinzena dels 30 locutoris que funcionen a la ciutat. D'aquesta manera, Bel contestava a ICV, que ha reclamat un informe jurídic per garantir la legalitat de l'ordenança. Amb tot, Bel va evitar replicar directament a ICV, i va voler reservar el debat polític per al ple d'avui. De fet, ahir va transcendir que el Prat de Llobregat, municipi governat per ICV, té una ordenança molt semblant.

El Punt (18-Gener-2008)

26 comentaris:

  1. ja,ja,ja,ja...

    Ara vull veure tots aquells que criticaven la regulació dels locutoris, ja que molts d'ells ho feien argumentant que per què no es regulava també altres negocis (fent referència explícita als bancs).
    Molts d'aquests ho van interpretar com un atac explícit als immigrants del col·lectiu pakistaní, i com un acte de racisme.

    Em comença a agradar molt aquest equip de govern, i més concretament el seu alcalde.
    Ara sí tinc la sensació que, per primera vegada, tenim un govern que executa.
    Els animo a seguir treballant pel bé de la ciutat.
    Sr. Forcadell, vol dir que no hauria de ser una mica més prudent en les seves crítiques? jo crec que, com es diu col·loquialment, està "pixant fora de test".

    ResponElimina
  2. Pareix que Forcadell haurà de minjar-se l'ordenança en pataques:

    http://votant.blogspot.com/2008/01/tortosa-escoles-bressol-i-locutoris.html

    http://www.aj-elprat.cat/archivos/589-267-Document/OrdenLocutoris.pdf

    ResponElimina
  3. Com es que Forcadell la critica tant, quan segons diu l’ultima línia de la noticia, un ajuntament on governa ICV, també l’apliquen.

    "De fet, ahir va transcendir que el Prat de Llobregat, municipi governat per ICV, té una ordenança molt semblant."

    ResponElimina
  4. Crec que per fi tenim el alcalde que Tortosa necessitava. Endavant Sr. Bel, no sóc votant del seu partit però el seu impuls des de l'Ajuntament ja comença a notar-se positivament.

    ResponElimina
  5. Ole, ole i ole ... que vivan los palmeros!!!!

    ResponElimina
  6. Viva Sevilla i ole.. que viva Triana.....

    ResponElimina
  7. Mireu xiquets, el POEC (que CIU va voatar en contra)restringeix la instal·lació de bancs, asseguradores, etc. NOMES A L'ILLA DE VIANANTS DEL CENTRE, de manera que a la resta de la ciutat s'hi poden possar on vulguin sense distancies ni res semblant. La normativa dels locutoris RESTRINGEIX LA SEVA OBERTURA A TOTA LA CIUTAT. Us ha quedat clara la diferència? O necessiteu un mapa?

    ResponElimina
  8. Per què ens afanyem tant a buscar argumentacions per defensar CiU d'una mesura que ja sabem què significa? Potser perquè en el fons molts dels opinadors d'aquesta entrada, en el fons, saben què hi ha darrera d'aquesta ordenança.

    ResponElimina
  9. Un administrador del blog ha eliminat aquest comentari.

    ResponElimina
  10. [Jurisprudencia] [TS][Contencioso-Advo] Ruido del servicio de limpieza. Derecho a la inviolabilidad del domicilio, ederecho a la intimidad y el derecho a la integridad física.
    Un vecino pide el cese del servicio de limpieza viaria, que se realiza en las inmediaciones del domicilio del actor todos los domingos desde las 6,30 horas hasta las 8- 8,30 horas.
    El Ayuntamento se opone. Tanto el Tribunal Superior como el Supremo estima que aun siendo cierto que concurre en la actividad administrativa causante del ruido un interés público como es el servicio de limpieza, no deja de ser menos cierto que no consta que no se pueda armonizar la intimidad e inviolabilidad del domicilio con el servicio público de limpieza, dotando a éste de mecanismos silenciosos o, el menos, productores de menores emisiones de ruido.
    Se ordena el cese de esa actividad y una indemnización de 10.000 euros al ciudadano. [Texto publicado]

    ResponElimina
  11. El mapa el necessites tu per trobar els del teu partit a l'alcaldia. Serà perquè ja no hi són?

    ResponElimina
  12. Només li falta una nòvia modelo per a anar sortint de superheroe superlíder de la política, com fa lo gabatxo. Com en aquell cas, molt me temo que el vostre alcalde no és tant de fiar com voldria aparentar.

    P.D.
    Que la xenofòbia no és desconeguda entre els membres d'aquest govern, és algo que qui ho coneix, ho sap. Per altra banda, el fet que hi ha normatives que s'aproven en més alegria que d'altres també és ben cert.

    ResponElimina
  13. Segons Caballol, la restricció de bancs i immobiliàries es deu a la voluntat d'evitar una "desertització" (?) de la vida econòmica de les zones on s'instal·len. Un motiu força diferent, doncs, de l'esgrimit en contra dels locutoris. Si això és així no veig que siguin casos anàlegs, i per tant,l'un no justifica l'altre.

    ResponElimina
  14. Anonim de les 4:37, tranquil home que ja en tinc de mapes, croquis, planols i el que faci falta i per al que faci falta. Fins i tot, com has pogut comprovar, per distingir l'illa peatonal de la resta de la ciutat. Cosa que a tu, pel que es veu, et costa una miqueta. No sé si es perque no en tens de mapes i similars, perque no saps interpretar-los o perque ni te'n has preocupat més que d'aplauidr als teus correligionaris sense informarte abans. Això es el que té el seguidisme cèc dels liders mesiànics que practiqueu alguns. Au!!! Bona nit i tapat.

    ResponElimina
  15. I si regulesem les agencies de viatges?

    ResponElimina
  16. Si els burros en perdo al animal equino que no te res aveure. Si els tortosins fesem lo que els hipocretes salvadors de les constums estrangeres i fosem mes patriotes de la nostra terra avui no parlariem de les cavernes de o locutoris a Tortosa, si no mes be estariem parlan de creixement , al territori de la gent auctoctona i que la funcionalitat de les Terres del Ebre i catalunya juntament amb l'estat español estaria a la altura EUROPEA.

    ResponElimina
  17. Si els burros en perdo al animal equino que no te res aveure. Si els tortosins fesem lo que els hipocretes salvadors de les constums estrangeres i fosem mes patriotes de la nostra terra avui no parlariem de les cavernes de o locutoris a Tortosa, si no mes be estariem parlan de creixement , al territori de la gent auctoctona i que la funcionalitat de les Terres del Ebre i catalunya juntament amb l'estat español estaria a la altura EUROPEA.

    ResponElimina
  18. En una vegada n'hi ha prou. Estaria bé que pensessis una mica més lo que vols escriure abans de fer-ho. Potser així se t'entendria millor.

    ResponElimina
  19. tots aquests que acusen el govern de raciste, deuen pensa el mateix dels d'Iniciativa que voten a favor de la mateixa ordenaça alla on gevernen.

    ResponElimina
  20. En el meu cas no m'ho he ni plantejat. La veritat és que els d'ICV no donen massa la talla en cap aspecte. Una cosa no treu l'altra.

    ResponElimina
  21. 7:05
    No soc jo , ja fa dies que no dic ni PIU.
    Pero vaig a la Marfanta cada dia !

    ResponElimina
  22. Així que tú no ets tú...

    ResponElimina
  23. Per ultima vegada , no soc jo

    ResponElimina
  24. La pizza es refreda, la pel.licula no sira el doctor Zibago?

    ResponElimina
  25. La talla només la dona Ginovart a qui vol.
    En lo que és la mida...tots naaaanos!
    Als polítics passejar pels carrers haurien de prohibir.

    ResponElimina
  26. 10:06

    No soc jo , t´agrairia que si fos al reves , també me hu diguesis , sempre ja " terceres persones "

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta