19 de gener del 2008

Una comissió mixta ja treballa en la nova EMD de Campredó

El saló verd de l'Ajuntament de Tortosa va ser dimecres al vespre l'escenari de l'acte de constitució de la comissió mixta que ha de conduir les negociacions per tirar endavant la nova entitat municipal descentralitzada (EMD) de Campredó. L'alcalde, Ferran Bel, va presidir la reunió. La comissió mixta està integrada per un representant de cada grup municipal: Meritxell Roigé (CiU), Eduard Ena (PSC), Jaume Forcadell (ICV), Ricard Forés (ERC) i Antonio Faura (PP). A més, per part de l'Ajuntament també hi participen la regidora d'Hisenda, Matilde Villarroya, i el gerent, Cèsar Saura. Per la seua banda, el consell assessor de Campredó hi aporta l'alcalde pedani, Joan Sanahuja, i Francesc Aragonès (CiU), Rafel Lluís (PSC), Josep Esquerré (ERC), Noemí Caballé (associació Penya Taurina La Tradició) i Manel Sanahuja (Societat de Caçadors). La previsió del govern municipal és poder aprovar les noves EMD de Campredó i Bítem, en el 2008.

El Punt (19-Gener-2008)

17 comentaris:

  1. Gustau, dos incisos:
    1. La reunió va tenir lloc al "Saló Verd" de l'ajuntament, i no al saló de plens.
    2. El representant de ERC és Josep Esquerré.
    Salutacions.

    ResponElimina
  2. curios les persones que intervenen en les reunions per ser EMD, els representants politics i l'associació de bous i de caçadors

    no tenen associacions de veïns, la comissió de festes, de representants de pagesos, de jovens etc...?

    ResponElimina
  3. Jo vaig ser membre durant 14 anys de la Comissió promotora de la Segregació de Campredó. Malauradament la decisió del tribunal suprem va ser contrària a les nostres aspiracions. Ara afrontem amb il·lusió la constitució de l'EMD. Confio amb el nostre representant Josep Esquerré (ERC) i amb la resta de membres del Consell Assessor en què treballin per aconseguir un bon "estatut", que pugui canviar substancialment l'orde polític actual.
    A l'anònim anterior només dir-li que aquestes dos associacions varen ser votades democràticament per les altres del poble, amb la qual cosa varen aconseguir representació al Consell Assessor.
    Estem davant d'una nova oportunitat per a Campredó que esperem que pugui fructificar prompte. Tinc relació personal i molt bon feeling amb molts regidors tortosins de grups diversos (ERC, ICV i CiU), als quals demano que siguin capaços d'arribar a acords importants per al nostre poble, ja que volem deixar de ser una simple "pedania" que no compta amb els mitjans necessaris per tenir una vida social activa ni un poder polític important. L'EMD no és la meua primera opció (jo voldria ser municipi), però és l'alternativa que ens queda i l'hem de saber aprofitar.

    ResponElimina
  4. "canviar substancialment l'orde polític actual" no es aconseguix en un bon "estatut". I si no millores el teu feeling amb els del PSOE, ho tens magre lo d'un bon consens.

    ResponElimina
  5. A l'anònim anterior li he de dir que no depèn de mi "res" de les negociacions ni del consens, ja que jo vaig renunciar a ser membre del Consell Assessor per ERC i hem posat un bon company que està fent la feina molt ben feta. Quant a millorar el "feeling" amb el PSOE, jo no poso tots al mateix sac, sempre he parlat d'uns quants polítics d'aquests partit que varen fer impossible el nostre treball a Campredó fa uns anys. A més, no han de consensuar res amb mi. Tens raó, però, en allò que he dit "de canviar substancialment", hauria d'haver posat "un canvi adequat" o alguna cosa pel semblant.
    D'altra banda, tinc una relació excel·lent amb Ferran Bel, Meritxell Roigé, Pere Panisello, Joan Sanahuja, Joan Caballol, Ricard Forés, Valentí Marin i Jaume Forcadell, un ampli ventall polític. Aquest és el meu "consens" personal, el polític pel qual ha de treballar ERC no és cosa meua.

    ResponElimina
  6. ok emigdi per l'aclariment sobre les entitats que intervenen en aquest tema

    sort per als de camp-redó

    ResponElimina
  7. Un consens????
    Saben vostes que vol dir aquest concepte???
    El concens no pasa per l'arc de trionf de cadascu de nosaltres, afortunadament, clar.

    ResponElimina
  8. no volem ser un poble de tortosa no volem ser tampoc una EMD!

    volem volem volem
    volem la independència.
    volem volem volem
    Campredó independent!

    voteu NO a la EMD

    ResponElimina
  9. Emigdi, i la resta dels regidors et cauen malament? No crec que puguis parlar, doncs de consens. Fas valoracions personals de la gent sense conèixer-la i envies prejudicis intencionadament. Ja em sembla bé que et caiguin bé polítics que han donat suport al transvasament i al cpide, faltaria més cadascú és lliure de triar els amics, però intenta ser més curós amb la resta del consistori que mereixen tot el respecte, d'acord amb la voluntat democràtica dels tortosins i tortosines.

    ResponElimina
  10. Al darrer anònim, crec que ha entès malament què volia dir. He parlat dels regidors amb els quals tinc relació personal, i crec que prou bona, independentment de discrepàncies polítiques. No jutjo regidors als quals no conec personalment (concretament 5 d CiU, $ del PSOE). M'havia deixat Rafel Lluís, amb el qual vaig tenir una relació correcta quan era alcalde del meu poble. només me'n cauen dos de malament, i estic carregat de raons. sobre el tema CPIDe i companyia, crec que no té res a veure amb el meu comentari. Jo sóc antitransvasista militant. Ara dos dels regidors del PSOE els ha portat a l'oposició, ja que es varen crear molts d'enemics arreu (així van anar les coses). Sempre parlo de "capitosts" del PSOE, no del grup municipal en concret, ja que hi ha regidors que no conec en absolut.

    ResponElimina
  11. Felicitacions als amics de Campredó.

    Dessitjo que aquest any 2008 tinguin l'EMD, igual que els de Bítem.

    I també dessitjo que quan ens "toqui" als pedanis de segona categoria (Els Reguers), ho poguèssim celebrar tots plegats.

    Natros continuarem esperant ...

    ResponElimina
  12. Emigdi, ets un narcisista de collons. Quantes vegades ens has d'explicar les teves fovies, relacions i "feelings" personals, i els "14 anys de la Comissió promotora de la Segregació"..., i, i, i, i..........
    No se si saps que el partit al qual ens has esplicat que has tornat, es diu Esquerra i que ha deixat caure del seu nom lo de "republicana" i "Catalunya" ,
    nomes t'ho recordo per a que fasis el favor, encara que sigue per honestedat i rigor intel·lectual, de, quant et refereixes al PSC, no cal que permanenment, i de forma quasi malaltissa, digues PSOE, per emprenyar, en tot cas, que sapigues que el PSOE no es presenta a Catalunya i si ens referim a l'ajuntament, la llista que tu t'encaparres en dir PSOE, es deia PSC-PM (de progres municipal), ho te'ns clar ara?.
    Mes valdria que dediqueses els esforços a convençer als teus de que no amaguen Catalunya i esquerra, vatros que a mes en feu tanta bandera.
    Et permets la lliçencia de dir PSOE, quant has de dir PSC, per a aixi fer notar (suposo) l'espanyolisme, pero ets prou deshonest de dir ERC, quant has de dir Esquerra, per justament fer notar el catalanisme ( o nacionalisme, per equiparar).
    Tot ple de respecte i rigor.

    ResponElimina
  13. anònim,
    no sé si ets narcicista de collons o d'ovaris, perquè no sé qui ets ni m'interessa. Diré si fa 14 anys que sóc de la Comissió de segregació, si em dóna la gana, ja que per a mi ha estat una faceta important. Diré PSOE, perquè sou PSOE. És curiós que us ofengui! Diré ERC si em dóna la gana, jo no usaré mai l'altre nom que ara usen (al meu entendre, erròniament). Faré els articles que vulgui i diré el que vulgui, com sempre he fet. Explicaré els meus "feelings" personals amb polítics de diferents opcions quan vulgui, i si t'ofèn, dos pedres. A diferència teua, jo dono la cara sempre. Més val que ràbies tu que jo. M'has fet xalar veient-te tan ofès!

    ResponElimina
  14. Au que t'has retratat, mano.
    Nomes una coseta, escriptor amateur, "narcisista de collons" tambe es pot dir d'una dona, no cal dir d'ovaris.
    Estat arreglat si he de ser jo el que t'he de prohibir que digues el que et done la gana, pero et continuara faltan rigor, humilitat i coherencia.
    Si has xalat veient-me ofes, aixo te un nom: sadisme.
    I entre tu i jo, vols dir que no has rabiat un mica tu tambe?

    ResponElimina
  15. No xalaràs ni fent-me enrabiar. Em causes pena amb tots aquests insults de collons i ovaris, continua així que demostra el teu nivell. Ets tu qui pretens faltar-me al respecte, però venint d'un psoecialista no ho aconseguiràs. Sobre el tema "humilitat" alguns del PSOE tortosí en sabeu molt, sou tan humils... Afortunadament puc seguir fent la feina literària que és el que m'interessa, i la política al costat de bons amics d'ICV, d'ERC i de CDC, excel·lents companys que demostra que el sectarisme el deixo en mans d'altres... I que consti que ets tu qui vols polemitzar, ets tu qui insultes, i ets tu qui et desqualifiques. A més, jo amb nom, tu des de la valentia de l'anonimat.

    ResponElimina
  16. Jo xalo inclus sense que t'enrabies, no fa falta que un altre s'ho pase malament per jo pasarme-ho be. Reconec que em va la marxa polemitzadora però des de la meva ignorancia literaria, considero que no t'he insultat ni faltat al respecte, l'unic que ha estat a la frontera es quant he dit "deshonest" en la frase: "pero ets prou deshonest de dir ERC, quant has de dir Esquerra", pero esperaba que ho entendries com deshonestedat amb tu mateix, per incoherencia.
    I em reafirmo amb la falta de rigor que demostres, en lloc he dit que jo sigue ni del PSC ni del PSOE ni del sunsun corda, perque per la mateixa regla de tres, podries dir que soc D'Esquerra, ja que tambe " m'ofen" que digues ERC. pero tu com t'interesa dir-ho, pos ho dius, si no es veritat es igual.
    No tingues cap dupte que he estat encantat de polemitzar amb tu.

    ResponElimina
  17. El to del post molt millor. L'únic dolent de la teua polèmica han estat algunes paraules com ridiculitzar que em defineixi com a "excriptor amateur", ja que l'uso per diferenciar-me dels escriptors professionals i de prestigi. Sóc un simple afeccionat, que darrerament porta una feina intensa, però des de Campredó i al servei de les lletres ebrenques. No crec que sigui una actitud narcisista precisament, usar el termini amateur, quan molts amb molta menys feina publicada s'autoqualifiquen d'escriptors. Sobre el terme Esquerra, jo no l'uso mai perquè no va amb la meua filosofia del partit. El meu projecte és el que representa les sigles ERC, si canviar les sigles vol dir canviar de projecte, potser deixa de ser el meu. Llavors, potser tu tens raó. Quant a la polèmica amb el nom PSOE, accepto que puc fer un ús interessat, tot i això t'asseguro que a nivell municipal estic carregat de raons per estar emprenyat amb alguns dirigents importants del partit. I potser no has entès perquè poso molts cops allò de la meua amistat i col·laboració amb gent de partits diversos. Senzillament perquè actualment trobaràs poques persones al municipi que col·labori amb partits diversos, apreciï la seua gent i basteixi l'amistat que jo he aconseguit, de la qual cosa n'estic molt orgullós. Crec que aquesta manera de comportar-me és la que m'aparta totalment de tot sectarisme. Fins i tot amb Rafel Lluís, exalcalde campredonenc, tinc una relació ben cordial, amb la qual cosa et demostro que no és una cosa de tots els membres d'un partit. Si vols, al meu mail personal (està al meu bloc) t'explico les raons per les quals parlo negativament de líders socialistes tortosins, i potser m'entendries millor.

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta