27 de febrer del 2008

Chacón remarca a Tortosa que els socialistes són l'única garantia per deixar el transvasament «al calaix»

Vallès diu que el PSC pot tornar a l'Ebre «amb els deures fets i el cap ben alt»

La candidata del PSC per Barcelona, Carme Chacón, va remarcar ahir a Tortosa que una victòria dels socialistes, el 9 de març, és l'única garantia per «enterrar» el transvasament de l'Ebre i deixar-lo «al calaix». Chacón va recordar que la derogació del transvasament va ser una de les primeres decisions del govern de Zapatero, i va reiterar que els socialistes aposten per la reutilització i les dessalinitzadores. A més, també va recordar el suport de CiU al transvasament projectat pel govern del PP.

El PSC de les Terres de l'Ebre va escollir ahir el pavelló firal de Tortosa per celebrar el míting central de la campanya al territori. De fet, l'exalcalde i senador tortosí, Joan Sabaté, va fer de mestre de cerimònies en un acte que va aplegar mig miler de persones, en una de les obres més representatives dels seus vuit anys d'alcaldia. En aquest sentit, Sabaté va remarcar que «Zapatero i Rajoy no són el mateix», i va fer una crida al vot útil de les esquerres «per evitar que a Espanya passi el mateix que a Tortosa». «Tot i els errors que vam poder cometre, la dreta tortosina sí que va concentrar el seu vot, mentre que molta gent progressista va preferir quedar-se a casa», va exemplificar Sabaté.
També va fer una crida a la mobilització Lluïsa Lizárraga, primera candidata ebrenca al Congrés dels Diputats. Lizárraga, que va ser una de les tres ponents de la llei amb què es va modificar el pla hidrològic anterior, va confessar que fins i tot havia resat per aconseguir que es derogués el transvasament. «Vam complir la nostra paraula i, sobretot, vam convèncer els diputats socialistes d'altres comunitats; però ara veiem que el transvasament torna a sortir, com un fantasma en una pel·lícula de temor», va lamentar la candidata ampostina. «Quatre anys després, podem tornar a l'Ebre amb els deures fets i el cap ben alt», va remarcar el candidat del PSC per a Tarragona, Francesc Vallès, que també va recordar que la derogació del transvasament va ser la primera decisió de Zapatero, després de retirar les tropes espanyoles de l'Iraq.
Finalment, Chacón també va renovar el compromís dels socialistes contra el transvasament. A més, va advertir que CiU potser vol ser més decisiva a Madrid per tornar a votar el transvasament amb el PP.

El Punt (27-Febrer-2008)

29 comentaris:

  1. La Galeria Fotogràfica


    Estava a l´asgorfa miran l´àlbum de fotos dels últims 25 anys , quanta gent que hi ha , ni hi ha que sempre portem lo mateix vestit , en canvi , ni hi ha que sempre surten amb lo vestit diferent depenent de com bufa el vent.
    Estos ultims més que fotos , son pòsters a tot color que no cabrien a les faroles que ara penjen la CHACON , però no els hi cal sempre guanyen , sense haber d´ estar penjats.
    Estaves més llustrós de petit que ara de gran, debía ser per los ous quet vas menjar, però m´agrada parlar amb gent llesta com tu , amb poques lletres mos entenem , però no som veins jo visc al Mas i tu a la Capital , a les Capitals sempre paguen més que als Masos.
    Gràcies, es la primera vegada que surto al diari i ma fet molta ilusio, la tinc retalladeta junt amb la de la pedra de granito i la del penal de Guruceta .
    Bueno com no tinc espai a cap diari , fico el comentari aquí “ La Celestina ” ja tel farà arribar , per no variar.

    De bon rotllo. Ordinary world

    I turned on the lights the TV and the radio but still I can't escape the ghost of you.

    ResponElimina
  2. Diuen que han complert els deures, hahaha! i la vegueria de l'Ebre que? si avui en dia no teniem vegueria és per culpa del PSOE. I també és culpa del PSOE que hi haguen partits il·legalitzats. Lo 9 de Març l'ABSTENCIO és l'única manera de desligitimar l'estat espanyol i aquestes eleccions antidemocratiques.

    ResponElimina
  3. 9 de març abstenció
    adierazpen askatasuna-abstenzioa

    ResponElimina
  4. Vinga nois, ja us ha dit el què volieu, ara el dia 9 ja podeu votar massivament als socialistes, amb alguna manifestació d'aquestes antitransvassament, que de passada també podria incloure alguna pancarta del PSOE.
    Igual arribeu a aconseguir que el PSOE tingui majoria absoluta, però aleshores potser us fotran un transvassament encara més bèstia.

    ResponElimina
  5. T'ho juro: no se si estic a la marfanta o al Pere Mata, que algu m'ho podria aclarir, per favor?.
    No entenc una fava.

    ResponElimina
  6. Des d'els temps gloriosos de Pujol que no es veia un miting tant multitudinari. Anims.

    ResponElimina
  7. 9 de març, abstenció.
    Els Països Catalans no som Espanya!!

    Per cert, lo dia 10 hi haurà de president ZP o Rajoy, en una abstenció que facilment pot sobre passar el 50% o kedar-se molt a prop; però això serà democràtic i legítim , no???
    Vai hipocrites que estan fets los suposats "democrates", tos fan pena...


    i una atra cosa, lo canal Xerta-sénia que estan fent no és un transvassament, i las vegas monegros i els grans regadius d'aragó no seran purs transvassaments.....

    Me fan bullir la sang esta gent.
    Salut!!!

    ResponElimina
  8. Amb xixare-los així no m'extranya que a Tortosa torni a governar la dreta rancia de sempre, i que el Rajoy el dia 9 tingui alguna opció, decididament vull crear una asociació de burros de noria.
    AUPA LA CHACON.

    ResponElimina
  9. algú va veure a la Chacón a brusel.les? i a les manis de tots els divendres per la tarde a Tortosa? i a Barcelona? i a Madrid? Jo no... potser estava detras d´alguna pancarta, o miran- ho per la tele... es penjen unes medalles que no els hi toquen, tan el psc-psoe, com ciu, com el pp fan mal a les TTEE, i nosaltres "vinguen quan vulguen"!! sempre sortim perjudicats i ja no saven com enganyar-mos...
    futur ebrenc??? impossible...

    ResponElimina
  10. Va dis-ho tu a qui li corresponen les medalles: a ERC potser?
    Aixi, l'important era anar a les manifestacions....la derogacio, es igual.
    Si en governa la farina.

    ResponElimina
  11. Esta clar que un govern del PP no seria gens positiu per als i les ebrenques, ni per al poble català en genral; però això no mos ha de fer pensar que un gorvenr "socialista" seria millor.
    A Altures d'ara, encara algú creu que el PSOE o ICV representren els interessos de la classe treballadora? Aquestat gent estan tan hipotecats i venuts als grans grups econòmics estatals(La caixa, Iberdrola, Tecnocasa, Adecco,...) com el PP i companyia.

    No podem optar pel mal menor, ja que d'aquesta manera l'únic que fem és donar continuitat aquest sistema injust i ilegítim; hem d'apostar d'una forma clara per la ruptura democràtica que fa 30 anys que tindriem que haber fet.

    Abstenció activa,
    si votes, després no te queixes...

    ResponElimina
  12. Diu que no faran cap transvasament? I el Xerta-Sénia què és?, i la interconnexió de xarxes?

    ResponElimina
  13. mireu, que li pique a qui vulgue, lo trasvassament es va parar en ZP, i ja possats per asl qui demanen l'abstencio us poso un vers per a reflexionar...


    Primero se llevaron a los negros,
    pero a mi no me importó, por que yo no lo era.

    Enseguida se llevaron a los judíos,
    pero a mi ni me importó, porque yo no lo era.

    Después detuvieron a los curas,
    pero como yo no soy religioso, tampoco me importó.

    Luego apresaron a unos comunistas,
    pero como yo no soy comunista, tampoco me importó.

    Ahora me llevan a mi, pero ya es tarde.

    Bertold Brecht

    ResponElimina
  14. El que diferencia els periodes de campanya electoral dels dies normals és, primer, que no sents parlar de res més, i segon, que sembla que, de cop, tot va malament. De veritat, penso que una campanya electoral pot acabar destrossant els nervis de persones amb quadres d’angoixa o pessimisme. Si un escolta qualsevol míting de campanya, veu que paga una quantitat desorbitada d’impostos, que l’educació que reben els seus fills és pèssima, el 90% per culpa dels pares i que mai hi ha hagut tanta inseguretat ciutadana, jo fa una setmana que surto al carrer amb la cartera agafada com si fos Margarita Seidedos. El que jo us digui, segurament, en campanya electoral augmenten les vendes de Prozac.

    Un altre aspecte en què es nota que estem en periode electoral és que les ciutats, pobles, carreteres, autopistes i autovies estan plagades de fotos amb les cares somrients dels candidats. En això, a més, ens desorienten, perdoneu que us ho digui, perquè la imatge en lona que veiem a la banderola del cap de llista, no és, ni de lluny la de la persona que després podrem votar. Deixant de banda els líftings digitals, maquillatges, i altres miracles del diví Photoshop … no trobeu que tenen una espècie d’aire sinistre?

    ResponElimina
  15. Referent a un anònim:
    Si vas a votar, opina.
    Si decideixes no votar, opina entre els que son com tú.
    Ànims a tota la gent que creu que és pot seguir fent el millor a tot el nostre territori i que realment s'està fent.
    Jo votaré.

    ResponElimina
  16. El senador Aleu ho va dir clar:
    "una formiga va enganxada a la banya d'un bou i es troben un altre animalet que els pregunta:
    -d'on veniu?
    I la formiga contesta:
    -venim de llaurar...

    Esop

    Qui va derogar el PHN? ZP, pesi a qui pesi...
    I els salvapàtries on eren?
    -Uns polititzant la plataforma.. (i anaven a les manis)
    -Uns altres acotxant lo llomet davant de Jose Mari Ansar, this is my friend.
    -I ara fa poc inaugurant un monument que en comptes de ser una gram alegria, va ser ujn acte polític on estaven davant los que no tocava... que s'en tornen pel COll de l'Alba.

    ResponElimina
  17. esperem que tria "enterrar-ho" i no només deixar-ho "al calaix", ja que les coses del calaix de vegades tornen a sortir ...

    ResponElimina
  18. Si amb lo text del Bertold intentaves convencer algú per a que anes a votar, ja li dic ara que haurà aconseguit tot el contrari.

    El text aquet, el que critica precisament, és la política de silenciar a les veus dicidents que estan emparant els nostres estimats polítics; alguns amb més talante i d'altres amb menos, però tots fan el mateix.

    Li pese a qui li pese, ZP no va aturar totes les obres de la part alta de la conca de l'ebre, que eren necessàries per poder fer el transvasament.
    Li pese a qui li pese, lo canal Xerta-Sénia és un transvassament.
    Li pese a qui li pese, lo PSOE no ha fet un canvi substancial en la política hidràulica; la nova cultura d l'aigua se la passen pel forro del cu...
    Li pese a qui li pese, lo PSOE no és ni d'esquerres ni socialista; són un engranatge més del sistema; i per convenciment damunt.
    Li pese a qui li pese, ni ICV ni ERC representen cap alternativa a res; participen del sistema, i no fan res per canviar-lo substancialment. Vo sona alló de canviar una miqueta les coses per a que tot seguisque igual????

    Li pese a qui li pese, la classe política està totalment distanciada de la gent; amb els únics que tenen estrets ciontactes i afinitats és amb les caixes i bancs, macro promotores urbanístiques, grups finacers internacionals.... i
    sobretot sobretot, amb qui tene més afinitat és amb la seua butxaca.

    I finalemnt, li pese a qui li pese, continurem lluitant pel drets del nostre poble, per una societat més justa, on prevalgui el bé comú per damunt de tot, on no hi haguen classes socials, on se respecte el territori....

    PD:9de març ebstenció

    ResponElimina
  19. Pos just este apunt de lamarfanta (sempre em ve al cap la beguda coneguda) és de conya.
    Lo de l'esgorfa genial.
    Los abstencionistes de peli cula.
    Los socia... pos sociatitzats a lo ZP. I la resta pos tots al vostre lloc.
    Balzac no crec que escrigues un bloc, però, s'ho passaria pipa.
    Jo agraeixo que els soc... ajudessen a aturar una de les obres del fatídic PHN, i també que hagin acabat la dessaladora d'Almeria, així l'aigua que beguin a Barcelona, que no els tocarà altre remei, no caldrà que la furten de cap conca deficitària i matxacada.
    Per cert, us heu fixat en el funcionament d'una ciutat? Es com un tumor, xucla tot lo que te a la vora i més si pot. I es fa grossa, i devora gent de tot arreu. Etc.
    Pos d'això es tracta. Los tumors s'han de controlar o liquiden el cos que els allotja, el territori.
    I cada territori te uns límits i tots s'estan sobrepassant.

    Jo no votaré, clar, però que voleu!
    Morbo en te la xica. Que tingue sort amb els taurons! I penso, que s'ha de ser per conviure amb taurons?
    Rèmora.

    ResponElimina
  20. Fica dins del sobres cromos del sangoku i quedaras força bé.

    Això del seny és un terme molt relatiu . Hi ha poques , poquíssimes persones que siguin totalment sensates .Gairebé tothom té una vena de boig en algun racó de la seva personalitat.Recordo que una vegada anava amb cotxe per la provincia de Terol , un dia que plovia molt , i vaig recollir un home que anava xop fins al moll dels ossos. L´home inicià una conversa, protestant contra tota mena de prejudici racial , que era , segons ell deia , una veritable maledicció, li vaig assegurar que estava completament d´acord amb ell . Despres li vaig treure el meu tema estrella “ Kuba ” , i aquell home me sorprengué dient que els Kubans eren una gent fastigosa , indigna. Ho veus ¿ Aquell home demostrà que tenia una espurna de bogeria dins el seu cervell.

    ResponElimina
  21. ZP: "Apoyare el estatuto que salga del parlamento de Cataluña" ZAPATERO EMBUSTERO!!

    ResponElimina
  22. abstencionista militant, ets pots explicar l'escenari posdemocratic? amb un 100% d'abstencio, com sembla que voldries?.
    A tots els que no vos sembla be res del que hi ha, que vol dir, que hem de partir de zero? o que hem de tornar a la dictadura?
    Vaig a fer un comentari, si voleu ( aparenment) poc edificant, pero penso que es pot compartir facilment: Si alguns dels escrits que per aqui es fan, els sentiguessim a la barra del bar, ni ens parariem a escoltar-los, i aqui, mira quins pebrots, sembla que tots tinguen la mateixa dimensio, categoria i siguen dignes de respecte i lectura.
    Visca la democracia, la llibertat d'expresio ....i els blocs.
    Alegria, alegria....i, qui vulgue, a votar.

    ResponElimina
  23. Dons , parla tu i el demés a escoltar .
    Per mi tots los comentaris , penso que volen dir algo , i tots tenen lo mateix valor.
    Domés faltaria que sol parlessin los que se autoproclamen coherents del fum.
    Porto més de 25 anys observan la politica i de coherents n´hi vist per donar i per vendre , no aporten mai res , més que fer la pantomima per quedar força bé al escenari .
    Los temps d´ara no son de coherència , los temps d´ara son d´imaginació.
    Lo abstencionista te part de raó , però el cami no es lo que ell diu, es més facil.

    Lo problema es LA COHERENCIA de tots los partits catalans, avans això li dien TOSSUDERIA.

    ResponElimina
  24. La llibertat d'expressió és per a tothom, o només per a qui tu cregues que la mereix???
    Los Bac@s també tene llibertat d'expressió, o només per als que ja els vaigué lo que hi ha ara, i no vulguen canvia res?????

    Menos hipocresia perfavor!!!!!

    ResponElimina
  25. Tu parles de Llibertat d´Expressió i et pulixes tots els meus comentaris al teu Bloc.

    Xeic festeu mira!

    ResponElimina
  26. Si foto tot l´arxiu de comentaris que tinc , aquí a la Marfanta , inedits tots però que toquen bastant més que jo, Gustau no men puliria cap , perque la Censura se la ha de fer un mateix.
    Ni els Pocarroba, ni els Massa roba , ni els que van en pilotes tenen lo dret de CENSURAR rés.

    ResponElimina
  27. Primera, no se de quin bloc estas paqrlant, més que res xk io no ne tinc cap.

    Segona,si algú se vol fulir los comentaris que li sobren al seu bloc, és lliure de fer-ho ja que és el seu espai personal.

    Tercera, no fasses tanta demagògia, com pots comparar que algú borre un comentari, anònim lo més segur, d'un bloc personal, en la ilegalització de partits polítics amb més de 200mil votants, i tot un moviment polític en general. Ni que tingues un votant, seria totalment ilegítim ilegalitzar un partit per motius polítics, però és que quan són 200mil seguidors, la cosa ja és escandalosa; i moralment indefensable per tots aquells que van de demòcrtaes per la vida.


    Votar cada 4 anys no és decidir!!!!
    Estat espanyol, estat antidemocràtic!!!
    PD: tampoc voldria allargar més lo tema en los abertzales, ja k mos keda prou lluny.

    ResponElimina
  28. Algu parlaba d'hipocresia, pero,
    es rigurossament cert o no que moltes vegades segons qui diu una cosa, ni l'escoltem?, abans de contestar, possat la ma al cor.
    I per als que malinterpreten les opinions, dir-los-hi que no seria jo que impederia a ningu el pugue expressarse com i de la manera que vulgue, ara be, d'aqui a donar-li carta de naturaleza a tot allo que per aqui es publica......
    Quan es diu que totes les opinios tenen el mateix valor, pos home, no se si sera coherent o de tossuts, el que sembla es una opinio politicament correcta.
    Per a mi les persones si que son totes dignes de respecte i han de tenir el mateix valor com a tals, pero, les opinions?, ni molt menys, seguin aixi acabariem respectan els que negen l'holocaust o defensen el terrorisme etarra. La qual cosa tampoc vol dir que no tinguen dret a dir-ho.
    A quedat mes clar ara?

    ResponElimina
  29. DIÀLEG DE SORDS

    Un medicament fet de pastanaga i de lletres pures va força bé contra el diàleg de sords.
    Cal prendre'l tres vegades en veu alta abans de cada debat ó discussió.
    Si vols saber qui sóc,
    si vols que t'ensenyi el que sé,
    deixa per un moment de ser qui ets,
    i oblida el que saps.

    KUNTA KINTE Any 23.456 a.d.C.

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta