5 de febrer del 2008

Els Mossos d'Esquadra aniran en barracons

Els Mossos d'Esquadra s'instal·laran en barracons a Tortosa, ja que l'Ajuntament encara no ha cedit els terrenys en què s'ha de construir la nova comissaria regional. Així ho va confirmar ahir el secretari general d'Interior, Joan Boada, que va dir que el projecte de la caserna definitiva encara s'està redactant. La previsió del Departament d'Interior és adjudicar les obres a l'estiu, amb un termini d'execució de 18 mesos. En un primer moment, es va dir que la comissaria provisional s'instal·laria a les oficines de les antigues indústries Fabra, l'antiga seu de la Universitat Internacional de Catalunya (UIC). Però l'Ajuntament mai ha acabat de veure clara aquesta opció, i finalment s'ha optat per instal·lar uns mòduls prefabricats a la zona d'aparcaments de l'actual comissaria de Trànsit, al costat del centre comercial Sabeco. En aquest sentit, per molt dignes que siguin els barracons de la comissaria provisional, penso que és molt lamentable que s'hagi arribat a aquesta decisió. En primer lloc, perquè l'Ajuntament tortosí va aprovar el POUM amb molt de retard, i per tant encara no pot disposar dels terrenys que després cedirà a la Generalitat, al sector del Temple. Però també perquè, si l'Ajuntament no podia o no volia assumir la despesa per adequar l'antiga UIC, ja ho podria haver fet la Generalitat, que en definitiva és la responsable última de garantir un òptim desplegament dels Mossos d'Esquadra al conjunt del territori. No és cap drama, però una cosa així s'hauria pogut planificar millor, ja que fa molt de temps que se sabia que els Mossos havien d'arribar a Tortosa a partir del novembre del 2008.

7 comentaris:

  1. Gustau, et semblaria normal que la Generalitat pagués dos comisaries (adeqüació de la UIC i construcció de la del Temple) en poc més d'un any?. A mi no. Crec que es raonable la solució provisional i transitòria dels barracons. Con bé dius, no es cap drama. A més, el desplegament del mossos es responsabilitat de la Generalitat, pero com saps els terrenys els cedeixen els ajuntaments, aqui i a la Xina popular, i tots han fet els deures menys el de Tortosa. I no val a dir que la culpa els dels que estaven avans. Aquestos en tenen, sense cap dubte, pero els Bel i companyia ja fa vuit mesos que governen i alguna cosa haurien pogut fer, no?

    ResponElimina
  2. Jo he parlat de l'Ajuntament, perquè no volia culpar ni a l'actual govern ni a l'anterior. Per mi, l'Ajuntament és el principal responsable perquè no ha fet els deures, ja que ha trigat massa en aprovar el POUM, però no entenc per què la ciutat ha de cedir els terrenys a la Generalitat cada vegada que el govern necessita fer un equipament. Si és perquè Tortosa ho necessita, com és el cas dels centres escolars, ja em sembla bé. Però per fer una comissaria d'un desplegament que, en realitat, arriba amb un retard de molts anys a les Terres de l'Ebre, la Generalitat ja hauria pogut comprar els terrenys pel seu compte, o utilitzar els que ja té just a l'altra banda de l'autovia, al costat del pont del Mil·lenari.

    ResponElimina
  3. la part de terra del pont nou és del GENCAT? i no han volgut? que no queda estètic posar allí la comisaria?

    si total els terrenys on ha d'anar la comisaria (a l'altre costat de carretera) també s'ha de fer lo tercer institut per allà no?

    ResponElimina
  4. A Tarragona no serà en barracons, però si en una nau.
    http://www.tinet.org/portal/sheet-show.do?id=17685

    ResponElimina
  5. Mira doncs que los provets mossos ho purguin una miqueta que si recordeu molts escolars van estar en barracons durant molt de temps i no va passar res. Passarà algo si ara si estan uns ben plantats mossos i mosses?

    ResponElimina
  6. Gustau, estas dient que Tortosa no necessita els Mossos d'Esquadra? Pel que fa a la cessió dels terrenys pels Ajuntaments, ho entenguem o no, es així com es fa a tot arreu des de sempre i en tots els àmbits (sanitari, educatiu, de seguretat, etc). L'exemple clar més recent es el conveni de l'Ajuntament amb el departament de Salut sobre cessió de terrenys per construïr el nou hospital. I saps per qué? Per que es tracta de serveis públics que interessen als Municipis i en els que també tenen algunes competències. Per qué, doncs, Tortosa hauria de ser la excepció en el cas dels Mossos?. Es que no interessa a Tortosa ser cap de regió policial? Es que som de sucre els tortosins? Un altra cosa es si cal o no canviar aquest criteri general. A mi, francament, tant me fa. Al final tot surt de la butxaca dels contribuents. Pero sigui quin sigui el criteri que s'adopti, s'ha d'aplicar a tot arreu sense excepcions, de manera que el que cal es que els que governen ara Tortosa s'espabilin i facin la cessió el més aviat possible per tal que es pugui construïr la caserna definitiva. Es la seva responsabilitat.

    ResponElimina
  7. A la Xina popular els terrenys tambe el cedeix l'ajuntamnet?
    Quina cultura, tu.

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta