5 de febrer del 2008

ERC de Tortosa i el 13 de Gener [podcast]

El portaveu d'Esquerra a Tortosa, Ricard Forés, va perdre ahir una bona oportunitat per diferenciar-se clarament del grup de CiU, però sense provocar cap crisi o perill de trencament al govern de Tortosa. Forés va justificar que el barri 13 de Gener continue dient-se així, tot i que rememora la data en què els franquistes celebraven el Dia de l'Alliberament... Aquest és el meu primer podcast per a La Marfanta, ja que avui estrenem un nou canal de podcasting a Blip TV, al qual us podeu subscriure clicant aquí mateix.


33 comentaris:

  1. eiiii!!!! felicitats pel podcast!!!!!

    veig que el Taller de podcasts comença a donar fruit!

    :DD

    espero que hi hagen propers capítols més endavant!

    (ja l'he posat a l'agregador de podcasts en català!)

    ResponElimina
  2. La incoherència és una constant d'ERC de Tortosa, i jo aniria més lluny, i ho aplicaria a tot ERC. Si lo presi. d'ERC i cia. volen canviar los noms i los regidors no volen: o no es parlen, o estan jugant al gat i al gos, o haurien de sortir del govern i plegar tots. Una vegada més ERC dóna la nota i evidencia una caiguda lliure que pot ser definitiva. Quina llàstima, sniff, sniff

    ResponElimina
  3. ERC a Tortosa es una pantomima de partit a les ordres de Bel i Roigé.

    On és la vella guardia? Els Santos, Peirò i companyia on son per recuperar aquest partit de l'ostracisme que l'està portant el Fores Gump i Marin el sindicalista perdido.

    ResponElimina
  4. Mentres uns aixequen una ciutat morta des del 13 de gener d'altres ocupen el seu vast temps d'òci en debats estèrils i improductius i faltant al respecte al pròxim.

    Així anava Tortosa hasta ara...!!

    ResponElimina
  5. Totalment d'acord amb tu Gustau. A més m'ha agradat aquest to fúnebre que li has donat al podcast. Potser estem davant d'un enterrament (no de la sardina), sinó de l'essència del republicanisme i independentisme d'ERC?. Realment el grup municipal va perdre ahir una bona oportunitat, com tu dius, de desmarcar-se de CiU. Era una moció ideològica i és aquí on més es poden posicionar els diferents grups municipals. Crec que Forés no tenia arguments per poder defensar el que intentava defensar: l'abstenció o el no mullar-se quan tocava.

    ResponElimina
  6. Deixant avui de banda la notícia, també felicitar-te pel primer podcast aprofitant el taller del dissabte al matí de l'ebrebloc, a mans de Jordi Abad.

    A veure si se'n treu suc del descobriment de la BLIP.TV.

    PD: de la notícia me sembla una burla als pensaments de la proposta, perquè no sempre se vol un canvi i imposar-ho està mal ja que els vïns d'allà no crec que ho haiguen demanat. Per altra banda el canvi de nom de la plaça pensava que podria ser possible per fer més populars els noms de carrers, places, etc... o sigue hipocrecia d'uns i altres.

    ResponElimina
  7. Algú ha preguntat als veïns què en pensen? Seria tot un detall... De fet, jo diria que els preocupa més l'estat del carrer, i no gaire el seu nom...

    ResponElimina
  8. ERC de Tortosa no és un partit, és un partidet, i els seus representants no són polítics, sinó politiquets.

    ResponElimina
  9. Una colla de crios que com han vist que ERC entrava al govern s'han pensat que en política era molt fàcil progressar. Estan destruint el partit a Tortosa des de Forés a Monclús.Semblén més bé les juventuts d'ERC que un partit d'adults

    ResponElimina
  10. Que fort escoltar les excuses i excusetes del Sr. Fores. Crec que és d'aquells que passaran sense pena ni glòria, amb un sí amo a tot el que diu el Bel o la Roigé.
    Tanta "caguera" amb treure el monument de riu i els símbols franquistes, i ara que tenen l'oportunitat de "lluïr-se" amaguen el cap sota l'ala. Crec que si la cosa no canvia, tenen un futur negre a les properes eleccions.

    ResponElimina
  11. Crec que dprés d'això ERC hauria d sortir dl govern municipal i l'executiva local dimitir x no haver sabut reconduir la crisi.
    Anarko

    ResponElimina
  12. Estos d'ERC tanta Memòria Històrica, tant Memorial de la Batalla de l'Ebre i són incapàços de votar per que es canvie simplement el nom feixista d'un barri

    ResponElimina
  13. Lo més fort es quan Fores(ERC) diu que que es igual l'onze de Setembre que'l 13 de Gener patètic, però que molt patètic.
    Fàstic molt fastic.

    ResponElimina
  14. Diverses qüestions:
    Primerament, està clar que el president de l'executiva local de Tortosa sabia, pel que llegeixo al seu bloc, amb anterioritat al ple que aquesta qüestió es debatria. Segon, resulta també clar que la postura del president i de diversos membres de l'executiva segons que ho han expressat en els seues blocs, era la de que el nom calia canviar-ho. Tercer, de l'escrit del Sr. Monclús resulta que, tot i tenir clar que aquesta seria una qüestió delicada no va considerar oportú reunir l'executiva i el grup municipal per preparar un argumentari comú i una posició comuna, així doncs, ha estat clarament negligent en la defensa dels interessos del seu partit a Tortosa. Quart, si no ha tractat el tema i el grup municipal ha pres una postura unilateral només pot significar o bé que hi ha problemes entre grup municipal i executiva o bé que a l’actual presidència ja li va bé que els regidors es vagin ensorrant perquè l’únic que l’interessa és la seua projecció personal encara que aquesta es faci esmicolant el partit pel camí.
    Per acció o per omissió està clar que l’actual presidència d’ERC a Tortosa i bona part de la seva executiva, han actuat negligentment en la defensa dels interessos i dels postulats ideològics d’ERC a Tortosa raó per la qual, si tinguessin un mínim de dignitat presentarien la seua dimissió.

    Per altra banda, pel que fa als regidors, potser farien bé d’explicar amb llum i taquígrafs l’argumentació que els ha portat a equiparar el 13 de gener amb l’onze de setembre perquè se’ns dubte aquest argumentari impressionaria als intel•lectuals de l’ independentisme i de l’alliberament nacional català. Quina vergonyà! Si aquesta és l’Esquerra que ens parla, més val que s’estigui calladeta i que torni a escoltar.

    ResponElimina
  15. És si més no curiós veure com quan es publiquen notícies sobre els avenços de la ciutat en materia d'universitats, mobilitat, turisme, fires... existeix un mutisme sorprenent, no hi ha comentaris més que el d'algun "capcalent" que criticant amb arguments que cauen per si sols, ara bé, quan surten els de ICV que aburrits de poca faena se'ls acud sortir en discussion esterils, llavors si, això si que és un assumpte d'estat i a Tortosa li va la vida, tant e'n fot que arregliguen carrers, que es portiguen universitats o que es canvie en 4 anys el que en 25 no 'ha fet, tant se val tot això, el realment important és que "el tretze" canvie de nom.
    Si senyors, tenim la Tortosa que mos mereixem!!!!

    ResponElimina
  16. Les runes conservades de la bomba atómica de Hirosima, el que queda del mur de Berlin, i molts exemples més son la prova fefaent de que la memoria histórica de vegades s'ha de perpetuar amb alguna simbología. No incloeixo en el mateix sac les nombroses estatues equestres del dictador, i d'altres obres de mal gust que presidien les places majors dels pobles i ciutats. Perque dons l'once de setembre celebrem la diada quan de fet va èsser el dia d'una derrota? Unes pincellades de memoria historica encara ens fa falta si mes no per generacions futures, sino correm el risc de esdevenir uns desmemoriats...

    ResponElimina
  17. Universitats, turisme, mobilitat, fires. Tot els que s'ha fet en aquestes àrees respòn a actuacions del govern de la Generalitat, moltes d'elles encetades en l'anterior mandat pel govern de Joan Sabaté.

    ResponElimina
  18. Per a capcalent el que se't fica quan analitzes l'argument de vot del representant municiapal d'ERc perquè equiparà el nom provinent d'una impossició franquista i feixista, a la voluntat democràtica del poble català de recordar la seua memòria. Per aquesta regla de tres, el dia que el tribunal constitucional es carregue el que queda de l'Estatut la gent d'Erc de Tortosa segurament que demanaran en una moció que es proclami Diada Nacional de Catalunya

    ResponElimina
  19. Si senyor, menys mal que ja es van retratant alguns...!!!

    "Grans obres del sr. Sabater...."

    ResponElimina
  20. A l'Anònim de les de les 9.37:
    Pot ser si que ho faran, ara bé els Socialistes, Iniciativa i convergència No, car hi van votar favorablement!!

    ResponElimina
  21. Ricard, mano meu, l'has cagada ben cagada.

    ResponElimina
  22. lo de ERC s'ha explicat (si es pot dir aixi); pero, i CiU - quins arguments van donar l'altre partit catalanista (si es pot dir aixi) per no canviar el nom del 13 gener?

    ResponElimina
  23. Forés l'ha cagat però estic d'acord en l'anònim de les 9.05 de que Monclús busca la seva projecció personal.El pacte que van fer ja es veia contranatura.

    ResponElimina
  24. 9:21 PM.

    Em pots explicar de quins avenços en matèria d'universitats, turisme, fires i mobilitat estas parlant?
    Perque universitats hi han les mateixes que fa vuit messos, i els estudis també son els mateixos. Fires, igual, excepte que es celebren en un nou recinte que no es obra dels actuals governants. Turisme? Dis-me que hi ha de nou, ho desconec. I de mobilitat ... qué?
    Si m'ho expliques sense acudir a discursos generalistes i amb dades d'actuacions concretes em comprometo a debatre amb tu d'aquestos temes i dels que calgui. Mentres tant, no ens calentes el cap.

    ResponElimina
  25. Ah!!! Se m'oblidava!!! Els "arreglos dels carrers més val no comentar-los. Ahir, per exemple, estaven "arreglant" la vorera davant l'entrada de la Catedral, plaça de l'Olivera, sota la casa Grego, possant una capeta de morter a sobre de la existent. Una "xapuça" que petarà en tres dies. Us recomano que visiteu l'indret i gaudiu de la magnifica obra.

    ResponElimina
  26. I el fills del moclus que diu a tot aixo no sigue cosa que es quede sense feina jajaja

    ResponElimina
  27. Fores i mArín, cap a casa, volem a Martin SANTOS i Salva PEIRO

    ResponElimina
  28. Un administrador del blog ha eliminat aquest comentari.

    ResponElimina
  29. O es Favio d'Aitona que surti de l'armari!!!!! o d'on sigui.

    ResponElimina
  30. Un administrador del blog ha eliminat aquest comentari.

    ResponElimina
  31. La intervenció del portaveu d'ERC al ple de l'Ajuntament de Tortosa va ser del tot vergonyosa. El '13 de gener' és un nom popular? Vinga, home!!!
    ERC a Tortosa és un partit independentista?

    Ara es veu que CiU i ERC volem retocar l'escut de Tortosa per donar més protagonisme a les palmes espanyoles. Quina banda de regionalistes espanyols!

    ResponElimina
  32. La Marfanta és un bloc personal de caràcter informatiu, que permet els lectors deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

    ResponElimina
  33. Un administrador del blog ha eliminat aquest comentari.

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta