5 de febrer del 2008

Tortosa activa obres al nucli antic i Ferreries en què invertirà 5,7 milions

L'Ajuntament compra un local al carrer de la Rosa per instal·lar-hi l'oficina ciutadana del Pincat

El ple de l'Ajuntament de Tortosa va encarregar ahir un paquet d'obres a la societat municipal de gestió urbanística (Gumtsa), amb l'objectiu d'agilitar una sèrie de projectes al nucli antic i al barri de Ferreries. El conjunt de les actuacions supera els 5,7 milions d'euros, i inclou obres com ara la rehabilitació de l'antic mercat de Ferreries i la reurbanització de la plaça de Sant Joan, on Gumtsa també farà tres promocions d'habitatges públics. D'altra banda, entre els encàrrecs també hi figura la reforma de l'edifici Montcada 27 i la millora del carrer de la Rosa, on l'Ajuntament també instal·larà l'oficina ciutadana de la llei de barris.

La regidora d'Urbanisme, Meritxell Roigé, va explicar que, entre les obres que ahir es van encarregar a Gumtsa, hi ha la reurbanització de la plaça de Sant Joan, al barri del Rastre, un projecte que forma part del pla integral del nucli antic de Tortosa (Pincat). La millora de la plaça es completarà amb tres promocions d'habitatge públic, que seran a càrrec de Gumtsa i que suposaran la construcció d'una vintena de pisos, tot i que el consistori no descarta adquirir més immobles per ampliar el nombre d'habitatges. En aquest sentit, l'alcalde va precisar que la majoria es posaran a la venda, tot i que alguns se'ls quedarà l'Ajuntament per poder reallotjar els veïns que puguin quedar afectats per les altres obres programades al nucli històric.
El paquet d'obres també inclou la reurbanització del portal del Romeu, de la plaça de l'Absis, del carreró i del carrer Costa de Capellans, de la plaça de la Cinta i del carrer de la Rosa. Roigé va detallar que tot aquest sector passarà a ser una zona de prioritat invertida, on els vehicles podran circular tot i que els vianants hi tindran prioritat. Per la seua banda, Ferran Bel va anunciar l'adquisició d'un local al número 17 del carrer de la Rosa, que l'Ajuntament aprofitarà per instal·lar-hi la nova oficina ciutadana del Pincat. La regidora d'Urbanisme també va anunciar la millora de l'edifici Montcada 27, que s'aprofitarà per traslladar-hi els estudis de Ràdio Tortosa a la planta baixa, així com per a la reconstrucció del mur del carrer Poeta Vicent Garcia, que millorarà el trànsit entre la zona del Seminari i el raval de Sant Llàtzer.
El ple també va encarregar a Gumtsa que tiri endavant la rehabilitació de l'antic mercat de Ferreries, on s'instal·larà un centre cívic i cultural, així com la millora de la plaça Mestre Monclús. Al mateix barri, Gumtsa s'encarregarà del projecte i l'execució de les obres del carrer Llarg de Sant Vicent, tot i que Bel va recordar que es faran al llarg del mandat. El ple també va aprovar ahir la cessió a Justícia del solar del carrer de la Mercè on s'ha de construir el nou edifici judicial.

El Punt (5-Febrer-2008)

2 comentaris:

  1. Que en diguen qui arquitecte ha fet tants de projectes en tant poc temps jajaja

    ResponElimina
  2. Ja anava sent hora...!

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta