20 de març del 2008

La Generalitat adjudica amb un retard de quatre anys la clausura de l'antic abocador de Tivissa

L'antic abocador controlat de la Ribera d'Ebre, instal·lat a la partida tivissana dels Magrells, havia tancat portes l'agost del 2004, i per tant les obres de clausura acumulaven un retard de gairebé quatre anys. De fet, la clausura de l'abocador de l'Aldea va fer-se el 2007, dos anys després del seu tancament. Ahir, el Diari Oficial de la Generalitat va publicar l'anunci pel qual l'Agència de Residus de Catalunya (ARC) ha adjudicat la redacció del projecte constructiu i la realització de les obres a l'empresa FCC, amb un pressupost d'uns 598.000 euros. L'alcalde de Tivissa, Jordi Jardí, va valorar molt positivament l'adjudicació del projecte. Tot i el retard, Jardí va preferir manifestar la comprensió de l'Ajuntament tivissà. «Totes les administracions som més lentes del que voldríem», va dir Jardí, que també va detallar que dimarts va constituir-se la comissió de seguiment de les obres de clausura de l'abocador. La comissió està formada per l'ARC, el Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre, l'Ajuntament de Tivissa i el Consorci per a la Gestió de Residus de la Ribera d'Ebre, la Terra Alta i el Priorat, tot i que també podrien afegir-s'hi més organismes, públics o privats.
Jardí va assenyalar que l'empresa FCC tindrà un mes per redactar el projecte i un termini d'onze setmanes per realitzar els treballs, que consistiran en el recobriment dels residus amb capes aïllants i amb una capa de terra vegetal, que facilitarà la reforestació dels terrenys. L'alcalde va afegir-hi que durant aquests quatre anys no ha entrat més brossa, però que ha calgut fer alguns treballs de manteniment. L'Ajuntament encara ha de decidir l'ús dels terrenys de l'antic abocador, però Jardí va avançar que podria fer-s'hi algun tipus d'instal·lació relacionada amb el medi ambient.

El Punt (20-Març-2008)

2 comentaris:

  1. Un administrador del blog ha eliminat aquest comentari.

    ResponElimina
  2. La Marfanta és un bloc personal de caràcter informatiu, que permet els lectors deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta