22 de març del 2008

Silenci sense pluja

El principal neguit dels participants en la processó del Silenci de Tortosa, dijous a la mitjanit, era que la pluja els obligués a suspendre la desfilada, com l'any passat. En canvi, el cel estava ras i el vent va ser l'únic element meteorològic que va destorbar una mica la celebració de la processó més austera i penitencial de la Setmana Santa tortosina. Centenars de vestes, amb la Creu dels Improperis i la imatge del Sant Crist de la Puríssima, van recórrer amb un silenci solemne els carrers del nucli històric. La polèmica de la nit va produir-se quan els membres de la Colla Jove de Dolçainers, que col·laboren amb la Germandat dels Natzarens de la Passió, van decidir no acompanyar el seguici perquè no podien tocar la dolçaina durant la processó del Silenci.

El Punt (22-Març-2008)

12 comentaris:

  1. Collons!
    Una colla de dolçainers que surt i han de tocar-se el cul?
    Mucho Karca Katoliko anda suelto kamarada!
    Qui no vulgue pols que no vaigue a l'era!
    Ja seria hora que desapareguessen estes celebracions que ja no més son un reclam turístic de poc pes, o cap.

    A la mierda!

    ResponElimina
  2. crec que no fem cap mal a ningú, i no diem "collons" ni "a la mierda".
    A més això de karca, sobra ja que a la procesons hi ha gent de tots els colors polítics. La fe cristiana es més que qualsevol ideologia política.
    Et posare un exemple, un dels fundadors i instigador de la Setmana Santa tortosina és Armando Fernadez (en pau descanse) socialista i d'esquerres.
    O el mateix president actual.

    ResponElimina
  3. Ja coneixeu Tortosa... Ja sabeu de que va lo rotllo... capellans, iaies, i gent que es pensa ser algo.

    ResponElimina
  4. Astic d'acord amb l'anònim 2:27.

    ResponElimina
  5. Lo més patètic que tenim a Tortosa és una colla de "pseudoprogres" de pacotilla, com el de les 11:56, que l'únic que aporten són les seves frustracions personals a la ciutat. I per tant, tot el que no sigui passat pel seu incompetent sedàs, no té cabuda a una ciutat que és de tots: tant si val de dretes, esquerres, centres, religiós o laic. Malgrat ells, penso que també caben entre nosaltres i és part aquesta "pseudoprogressia" del nostre patrimoni

    ResponElimina
  6. veien les fotos i llegint l'article penso: SECTA TOTAL!

    ResponElimina
  7. Una "colla" y como en este caso tan numerosa, el abanico existente de edades, formaciones personales, ideas politicas diferentes, religiosas, etc.., son respetadas, pero lo unico que no estamos dispuestos a que nó no respeten es la falta de consideración a la hora de hacernos pasar por un tubo, por asi decirlo, los sacrificios, la dedicación, los esfuerzos de los mas pequeños por llegar a buen fin, intentando dominar las diferentes modalidades en la colla, como dolçaina, percusió, banderes, maravarismes, etc., ya no solo por eso, pequeños... muy pequeños, con toda la ilusión de salir, juventud que deja su vida habitual, que viene incluso de distancias a tener en cuenta, todo para que venga un alumbrado de turno que por cierto "llevaba besta, pero no iba tapado, como es posible? claro le estorbaria para llevar el bastón de mando, que ilusión, eh? cuanto trabajo a lo largo del año. Total,
    que parece ser que lo tenian claro, pero nó nos enteramos, quizas iban a completar nuestra percusió hasta 80 instrumentos, aportación del Sr. Borrel, claro está, para que no se quedara ninguno de la colla sin poder salir a acompañar al Nazareno, no como penitente, porque para eso estan otras peresonas muy respetables, y que por costumbre llevan la cara tapada, nosotros somos una banda, nó unos penitentes, sí unos sacrificados y abnegados sin tener en cuenta las edades, eso sí, llenos de ilusión en cada actuación que tenemos, y si en alguna existe compensación a parte de la ya gratificante de ser un participe, es para poder subtener una colla que solo aspira a dar a conocer que las alegrias y satisfaciones son menos caras de las que a diario nos encontramos. No sean tan papistas, la vida es algo mas simple, pero mucho mas rica de la que aspirarias mas de uno de vosotros.
    Una banda de musica tiene su
    uniforme, una banda de corneta y tambores tiene la suya, nosotros hacemos los posibles por tener una tunica ...... Nos pegamos el año y las vacaciones de Semana Santa esforzandonos en los acordes de la misma, con dolçainas y percusió, no es la Saeta, lo bastante triste como para tocarla en el Silenci, de que habla la letra? Basta ya¡

    ResponElimina
  8. Muy bien dicho. Bravo

    ResponElimina
  9. Per què en ves de criticar, no s'aporten idees?
    k si uns un karka, que si els altres uns pseudoprogres,...que si les iaies i els capellans, que si secta
    Molt criticar, poc fer.
    inclús jo escribint este comentari, caic en un dels nostres errors més comuns
    criticar, xafar i envejar
    però no evolucionar

    ResponElimina
  10. una cosa, la notícia està mal enfocada.
    em penso que la colla, va decidir no tocar a la processó perquè es va acordar un tipus d'acompanyament i al final van voler moldejar el que s'havia acordat previament, deixant de costat a 35 persones d'un grup de 70 o 75 persones.
    si això s'hagués parlat amb anterioritat amb la claretat del mateix dijous a la nit, la Colla no hagués decidit sortir temps enrere, i no hagués hi hagut cap notícia per comentar d'aquest tipus.

    ResponElimina
  11. Completament d'acord amb l'anònim de les 6:52.

    ResponElimina
  12. Tortosa es diferent.
    Podríem començar amb aquesta frase de la España profunda, això es com vaig veure que passava amb la processo del silenci .
    Una colla de joves amb il•lusió i treball fet, durant moltes hores del seu temps vàrem anar a tocar, junts amb les nostres famílies, i resulta que uns quants de la España profunda varen pensar que la nostra dolçaina no era digna de una processo austera, potser que si,vingueren de fora serien mes apreciats, dons perquè no podem tocar la nostra dolçaina , en una tradició religiosa perquè fa soroll, i en altres indrets estan apreciant el ritme de les cornetes.
    Per això penso que els de sempre, estan volen manar sense cap ritme de democràcia o es que no sabien que la Colla Jove es de dolçaina i timbals, o es que volien que uns toquessin i els altres, anessin caminat, pesaven que un grup de 80 persones el feia el paper sense pensar amb els seus sentiments , en fi tot això em porta a pensar que la España profunda esta encara vigent.

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta