4 d’abril del 2008

Els regants demanen que la solidaritat siga «bidireccional»

El president de la Comunitat de Regants de l'Esquerra de l'Ebre, Lluís Pegueroles, va negar ahir que l'entitat haja ofert la venda d'aigua de la seua concessió per abastir l'àrea metropolitana de Barcelona. A més, Pegueroles va exigir «diàleg» a la Generalitat en la resolució de la crisi per la sequera, durant el seu discurs d'inauguració en les Jornades sobre Dret d'Aigües, Protecció i Conservació del Medi Ambient, que ahir van començar al parador de Tortosa. «No se'ns pot menystenir en la presa de decisions», va afegir abans de reclamar que la solidaritat dels regants ha de ser «bidireccional», ja que el Delta necessita aigua i «no en sobra ni una gota». Per tant, tot i que Pegueroles no va tancar la porta a establir un diàleg amb l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) sobre la recuperació del projecte per interconnectar el minitransvasament de Tarragona amb la xarxa Ter-Llobregat, la realitat és que els regants de l'Esquerra no acceptarien que s'incrementés la cessió actual, que és de 4 metres cúbics per segon.
Així, si el govern demostrés que la situació de sequera és molt greu i excepcional, els regants del Delta podrien donar suport a l'execució de les obres i permetre que Barcelona utilitzés la part de la concessió d'aigua que no s'està consumint al Camp de Tarragona. Però difícilment acceptarien vendre «més aigua» ni que s'intentés incrementar la seua concessió al minitransvasament, ara gestionat pel Consorci d'Aigües de Tarragona (CAT). Les dues comunitats de regants del Delta tenen una reunió amb l'ACA la setmana que ve i els regants de l'Esquerra asseguren que no hi ha hagut cap altre contacte previ, ni per parlar de la interconnexió ni de la venda d'aigua.

El Punt (4-Abril-2008)

2 comentaris:

  1. Un administrador del blog ha eliminat aquest comentari.

    ResponElimina
  2. La Marfanta és un bloc personal de caràcter informatiu, que permet els lectors deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta