5 d’abril del 2008

La PDE tornarà al ple de Tortosa durant la votació de dilluns contra el transvasament del Segre

El col·lectiu no ha previst «rebre» el conseller Nadal, que demà visita Batea

La polèmica pels transvasaments tornarà a esquitxar dilluns la política municipal de Tortosa. Els dos grups del govern, CiU i ERC, han presentat diferents mocions sobre els diferents projectes per transvasar aigua de la conca de l'Ebre a l'àrea metropolitana de Barcelona. A més, la proposta dels republicans reclama la dimissió del conseller de Medi Ambient. En aquest context, la Plataforma en Defensa de l'Ebre (PDE) té previst assistir al ple de dilluns, per seguir de prop el debat i també les votacions.

Un dels portaveus de la PDE, Joan Antoni Panisello, va confirmar ahir al vespre que un grup d'activistes assistiran dilluns al ple ordinari de l'Ajuntament de Tortosa. L'alcalde Ferran Bel sotmetrà a votació dues mocions diferents que han presentat els grups del govern municipal. En concret, la proposta d'ERC rebutja els projectes del Departament de Medi Ambient per enviar aigua de la conca de l'Ebre a l'àrea metropolitana de Barcelona, però també proposa una sèrie de mesures per aprofitar els recursos hídrics i modernitzar les xarxes urbanes d'aigua potable. A més, la moció dels republicans també reclama la dimissió del conseller de Medi Ambient, Francesc Baltasar. Per tant, la polèmica està servida com a mínim amb ICV, grup de l'oposició a l'Ajuntament però soci de govern a la Generalitat.

La situació no deixa de ser insòlita, ja que CiU també presentarà una moció sobre el transvasament a l'àrea metropolitana de Barcelona. De fet, encara no han passat set anys des que la PDE va omplir el saló de plens de l'ajuntament tortosí i va mostrar cartolines vermelles, ja que els vots de CiU i PP van evitar que el consistori donés suport econòmic i logístic al moviment social. «Volem anar al ple de Tortosa per veure què vota cada partit, ara que es parla del transvasament del Segre i de recuperar la interconnexió de xarxes, però amb alguns dels papers canviats», va dir Panisello. El PSC de l'Ebre donarà a conèixer, també el mateix dilluns, la seua posició sobre la gestió de la sequera.

>Reunió amb els regants

La PDE no ha decidit encara si demà anirà a rebre el conseller Joaquim Nadal, que té previst visitar Batea per inaugurar la Fira Do Terra Alta. Segons el portaveu Joan Antoni Panisello, la PDE volia dedicar el cap de setmana a repartir els nous cartells i penjar les noves pancartes, amb el lema El Segre és l'Ebre. A més, avui tornarà a instal·lar una taula informativa al mercat de Tortosa i han de preparar l'assemblea general del 19 d'abril. També les reunions que la PDE mantindrà dilluns amb ERC, a Amposta, i amb la Comunitat de Regants de l'Esquerra de l'Ebre, prèvia a la trobada dels regants amb l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA).

El Punt (5-Abril-2008)

Més informació a El Punt
-Reus triplicarà el volum d'extracció dels seus pous i mines durant el transvasament
-CiU demana el relleu de Baltasar
-Montilla pren les regnes de la crisi i pregunta a Zapatero quines opcions li ofereix
-Maspujols i el CAT
-L'Alt Camp potencia la jardineria de baix consum hídric
-Què es gasta al Camp?
-Moció contrària de CiU
-Tres de les set actuacions de l'ACA a Tarragona ja estan del tot enllestides
-L'empresari a qui van oferir fer l'obra del transvasament del Segre diu que no ho sabia i que no la farà
-Deltebre reprova unànimement Baltasar

-El govern ebrenc, «moderadament optimista» després de reunir-se amb Baltasar a Barcelona

1 comentari:

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta