27 de maig del 2008

Desembassament urgent i riuada a l'Ebre

Les pluges d'aquest cap de setmana han fet créixer els cabals de la conca de l'Ebre, una situació que ahir va afegir-se al bon estat dels embassaments. Així, Mequinensa estava al 93% de la seua capacitat; Riba-roja d'Ebre i Flix estaven al 94% i al 106%, respectivament. Amb aquest escenari, i davant la previsió de més pluges a partir d'avui, la Confederació Hidrogràfica de l'Ebre (CHE) va fer maniobres de desembassament als principals pantans dels rius Aragó, Gállego, Cinca, Segre i Ebre. Així, des d'ahir al matí, en el sistema format pels pantans de Mequinensa, Riba-roja i Flix es va iniciar una avinguda controlada que superava els 1.000 metres cúbics per segon, si bé la punta de la riuada va passar al vespre per l'aforament d'Ascó, amb 1.846 metres cúbics per segon. A les vuit, el cabal de l'Ebre a Tortosa era de més de 856 metres cúbics per segon.

El Punt (27-Maig-2008)

NOTA DE REDACCIÓ: Pots consultar el cabal de l'Ebre, en temps real, clicant aquí. El web de la CHE també permet veure l'estat dels embassaments de la conca. Per seguir la situació de les conques internes de Catalunya, pots entrar al web específic sobre la sequera, al portal de la Generalitat

Més informació a El Punt:
-Els pantans del sistema Ter-Llobregat són a només 50 hm³ de superar la fase de sequera
-ERC, ICV i EUiA insten el govern a fixar quanta aigua cal per evitar la canonada
-
Tarragona impulsa «Clar com l'aigua: estalvia!»
-
UP reclama que s'aturi la interconnexió
-
Narcís Prat diu que ja no es pot parlar de sequera
-
El govern de Tarragona evita demanar que Baltasar plegui
-
Tarragona continuarà enviant aigua

14 comentaris:

  1. Estava ben bonic l'Ebre aquest matí, tindria que baixar així sempre, no caldria patir de sequeres ni regresions del Delta.

    Us deixo un altre enllaç per veure l'estat dels embassaments

    www.embalses.net

    ResponElimina
  2. Hola Gustau,
    ja heu trucat a la gent de canal 9 per a que vinguen a gravar el riu?
    Així podran actualitzar les imatges que passen i fer més gran la demagògia de l'aigua que es tira al mar.

    ResponElimina
  3. Jo, els he de trucar?
    Truca'ls tu.
    En tot cas, pels de Canal9 no et preocupes. Ja vindran a gravar els de TV3, la nostra.

    ResponElimina
  4. Heu vist que casualment la web de Medi Ambient està fora de servei? He entrat al DARP, a Governació, a Política Territorial i Obres Públiques, al DOGC, a economia i fimances i a Justicia. L'única que ho funciona és la Web de Medi Ambient. I conseqüentment, no funciona l'enllaç a la web de l'ACA i no es pot veure l'evolució dels embassaments.
    Bé, deu ser que el servidor de Medi ambient ha agafat humitat i s'ha constipat. Us invito a que ho proveu, és curios.

    Esperem que aviat es solucioni el "poblema" tècnic.

    ResponElimina
  5. Està plovent un ou. I los mamarratxos que mos malgovernen demanen un 58% per a replantejar-se la interconnexió!! 58%!! Algú sap quan de temps fa que los pantanos de Barcelona no estan tan alts? Esta gent no tenen vergonya, encara que si continua plovent així, arribarem al 58% al cap de setmana.

    ResponElimina
  6. Vull denunciar l'estulticia d'ENDESA a l'hora de fer desembassaments. Si Amb la CHE acorden 1800m3/s, com diu en el seu comunicat, perquè han de provocar, pel morro, una onada de 2200 m3/s, per a inundar Miravet?
    Home!
    Endesa hauria de tenir més sensiblititat i ajustar els desembassaments per a que no s'inunde Miravet i les hortes baixes, a no ser que sigue indispensable. Sense onades.
    Tenint una mica més de "cocorota" i amollant més cabal abans. Que no els hi deien el que venia amb aquestes pluges? Ho ha fet, però just i mecànicament, sense valorar cada dia la situació.
    0 per a Endesa.

    ResponElimina
  7. Efectivament, al telenoticies he vist queixar-se amargament, i amb rao, a l'alcalde de Miravet, Borell, per les inundacions que provoca els desembassaments d'ultima hora, i que a mes, es lamentaba que malgrat les repedides queixes, sempre passa el mateix i a la proxima ocasio tambe.
    No se si es la CHE, Endesa o la mare que els va parir, pero en conte de signatures i reunions sobre l'estatut a Miravet, mes valdria que el govern fes d'aquest tema una qüestio "d'estat" perque es absolutament vergonyos de la manera que se ne'ns foten a la cara. Ja no es un problema de causar mes o menys perjudicis economics, es una qüestio de respecte i dignitat. Que collons costa anar soltant 400 m3/s. durant quatre dies abans.

    ResponElimina
  8. I encara parlen de sequera? TV3 la seva (pareix que no sigui nostra)no tardarà a plantificar la càmara a l'altura del mercat.

    ResponElimina
  9. al fil del comentari de Gustau sobre "la nostra", jo tambe he criticat l'interes sobtat des de que es va començar a parlar de les restriccions a BCN de donar imatges del riu en alguna que altra crescuda i aixo, simultaneament a les imatges dels pantans en els seus nivells minims. Ara be, no es menys cert, que ara, tampoc paren d'informar ( tambe en directe) dels nivells actuals, que no fan res mes que anar explicitament en contra dels arguments del govern sobre la conveniencia de mantindre el decret de sequera.
    Les coses com siguen. Encara hi han diferencies entre TV3 i canal9.
    O es el que vull creure?

    ResponElimina
  10. Si que diuen com han pujat els embassaments pero habitualment també ens recorden que no estan al nivells encara del any tal i qual ...
    ... de totes formes, quan Montilla ja veu que aixo no s'aguanta per cap lloc i s'ha de anul·lar, pos, necessita l'argument de les pluges "mai vistes" per no quedar com un tonto, quan la veritat és que sabem des del abril que no n'hi havia de raons per fer-ho. No obstant això, si rectifica, ara serà per la sabiesa del govern havent controlat la situacio en cada moment, no per els "insolidaris" de les TTE!

    ResponElimina
  11. Gràcies Moreneta, gràcies verge de la Petja, gràcies, a totes les Mares de Dèus del món!!!!!
    Algú des de dalt mos vol bé a n'estes terres.
    I això que com lo conseller Baltasar, jo també sóc agnnòstica.

    ResponElimina
  12. Nuria, deu ser pel teu agnosticisme que no saps que de mare de Deu nomes n'hi ha una.

    ResponElimina
  13. Ja que parleu del clero us diré que aquestes pluges han estat un càstig diví per als incompetents que ens governen.

    S'haurien de passar unes oposicions per poder governar, i tot i així algun incompetent es colaria.

    I sobretot, recordeu tot això a les properes eleccions!

    ResponElimina
  14. Cucafera,
    serà per als catòlics perquè suposo que altres religions deuen tindre altres mares de Dèu.
    Bé, ja m'entens.
    En barca hauran de sortir de les cases si no deixen de voler fer el transvasament!

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta