23 de maig del 2008

El curs vinent hi haurà 400 alumnes més als col·legis i instituts de l'Ebre

Educació detecta una saturació de preinscripcions a l'escola concertada d'Amposta i a la del barri tortosí de Ferreries

El curs vinent començarà amb 400 alumnes més als centres d'ensenyament obligatori de les Terres de l'Ebre, amb 21 grups més d'infantil i primària i amb set grups més de secundària. La directora dels serveis d'Educació, Marian Rojas, va precisar que aquest increment del nombre de grups no representa que s'ompliran tots, però que permetrà «esponjar» els centres i mantenir oberta la matrícula viva, per les inscripcions que es fan amb el curs ja començat. Rojas també va detallar que Educació ha detectat una saturació de la demanda a l'escola concertada d'Amposta, on encara no ha arrelat la posada en funcionament del nou CEIP Consol Ferré i la creació d'una altra línia al Soriano Montagut. De la mateixa manera, hi ha hagut un excés de preinscripcions als dos CEIP de Ferreries.

La directora dels serveis territorials d'Educació va detallar que el curs vinent començarà, segons les dades de preinscripció, amb un increment de 334 alumnes a infantil i primària, i de 82 alumnes més a l'ensenyament secundari. Amb tot, aquest creixement no representa que s'hagin de completar tots els grups que s'han creat, ja que la mesura permetrà «esponjar» les aules de P3 d'alguns dels centres, així com mantenir oberta la matrícula viva durant tot el curs.
Rojas va anunciar que el 26 de maig les llistes ja seran públiques, i que les famílies ja sabran en quins centres hauran de matricular els seus fills. La directora d'Educació va valorar que el procés de preinscripció ha funcionat prou correctament, tot i que va afegir-hi que la comissió d'escolarització ha tingut més feina per l'excés de demanda a l'escola concertada d'Amposta i per la saturació dels CEIP Ferreries i Cinta Curto, de Tortosa. En el cas d'Amposta, Rojas va precisar que s'han donat casos de canvis per un creixement de la demanda a l'escola concertada, tot i la creació d'una altra línia al CEIP Soriano Montagut i la posada en marxa del CEIP Consol Ferré. La directora d'Educació va atribuir-ho al típic desconeixement de les famílies quan s'obre un centre nou, però va destacar que el nou col·legi ampostí té «un projecte educatiu magnífic», i que els alumnes faran anglès des de P3.
En el cas de Tortosa, Rojas va explicar que el principal problema és que la ciutat és zona única, i que enguany han detectat que una part de les preinscripcions als centres de Ferreries eren de famílies que no viuen al barri o fins i tot a la població veïna de Roquetes, però que voldrien matricular els fills en alguns dels centres, ja que els avis viuen a Ferreries. Davant d'aquest fenomen, però també a partir de les dades del padró i de les diferents llars d'infants, Rojas va dir que Educació ja estudia el possible avançament de l'ampliació del CEIP Cinta Curto, que tindria dues línies més. D'altra banda, Rojas va explicar que també hi ha una desena de famílies de Tortosa que no han pogut accedir al col·legi Sagrada Família, però que tenien altres centres concertats de la ciutat o el CEIP El Temple com a segona opció.

>Tercer institut a Tortosa

La directora dels serveis territorials va avançar que Educació espera que al setembre es puga fer la cessió dels terrenys per al tercer institut de Tortosa, que s'haurà de construir a la nova urbanització del Temple. D'altra banda, Marian Rojas, que va repassar algunes obres que ja estan en marxa a l'Ebre, va afegir-hi que encara s'està redactant el projecte del nou col·legi de Sant Llàtzer, ja que cal construir-lo damunt d'una plataforma d'uns tres metres perquè els terrenys són inundables, així com evitar l'impacte acústic i el risc del pont Tirant lo Blanc.

>Higiene bucodental a l'IES Ramon Berenguer IV

L'IES Ramon Berenguer IV d'Amposta perdrà el batxillerat nocturn a partir del curs vinent, però guanyarà un cicle d'higiene bucodental. Marian Rojas va destacar que es tracta d'un cicle de grau superior amb molta demanda a l'Ebre, que fins ara només podia fer-se al Camp de Tarragona. A més, Rojas també va remarcar que més d'un miler d'alumnes s'han inscrit a les proves d'accés als cicles formatius de grau mitjà i superior, així com el decrement del nombre d'alumnes nouvinguts en poblacions com Sant Carles de la Ràpita, Alcanar i Amposta.

El Punt (23-Maig-2008)

Foto: CEIP Cinta Curto

3 comentaris:

  1. 12 famílies no han pogut accedir al Col·legi Sagrada Família.
    Moltes no tenien com a segona opció el Temple. si no tot lo contrari.
    Tortosa és zona única. O sigue que tan hi fa a on treballes o a on visques.
    La constitució recull lo dret dels pares a triar el col·legi que volen per a son fill.
    Este dret està sent vulnerat sistemàticament pel departament d'ensenyament i per la señora Marian Rojas que es nega únicament per conviccions polítiques a crear una tercera línea al Sagrada Família ni ha ampliar les ràtios d'alumnes.

    ResponElimina
  2. Pla Bolonya, Llei d'Educació de Catalunya, supressió del Batxillerat nocturn... i falta de places a les escoles públiques.
    Tot forma part de l'ideari ultracapitalista (entendre tot l'espectre parlamentari) de privatitzar els serveis poc o gens rentables, per exemple ensenyament o sanitat.
    Com aconseguir-ho? Deteriorant els serveis públics. Així tenim la sanitat i l'ensenyament.

    El més important és recordar tot el que fan, han fet i volen fer a les properes eleccions.

    ResponElimina
  3. Un exemple
    Places ofertades de veterinària en tot Catalunya: 144

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta