23 de maig del 2008

La PDE convoca una protesta a Barcelona durant la reunió de la mesa de la sequera

CiU sol·licitarà la compareixença al Parlament dels presidents d'Ematsa i el CAT per l'aigua de l'Ebre dels primers vaixells

La Plataforma en Defensa de l'Ebre (PDE) ha decidit convocar una protesta dimarts vinent a Barcelona que coincidirà amb la reunió de la mesa de la sequera, i posarà avui tiquets a la venda per fer el viatge en autocar. A la concentració també s'afegiran els Jóvens en Defensa de l'Ebre, la majoria estudiants a Barcelona, i ja hi ha contactes per sumar també la nova Plataforma Metropolitana Contra els Transvasaments i la Federació d'Associacions de Veïns de Barcelona. D'altra banda, el grup municipal de CiU a Tarragona ha demanat als seus diputats que sol·licitin la compareixença del president d'Ematsa, Ferran Sánchez Camins, i el del CAT, Daniel Pi, perquè expliquin al Parlament per què es va enviar aigua de l'Ebre a Barcelona en els primers vaixells.

«Com que no hi ha cap membre del govern que visite les Terres de l'Ebre i dimarts es reuneix la mesa de la sequera a Barcelona, hem decidit organitzar una expedició per protestar davant del Palau de Pedralbes», va explicar ahir el portaveu de la PDE, Joan Antoni Panisello. De fet, va afegir-hi que la convocatòria urgent de la protesta a Barcelona va ser el principal acord de la reunió de la intercomarcal de la PDE que va fer-se dimecres a la nit, en què també va analitzar-se la situació després de la manifestació d'Amposta. «Ha estat un èxit molt important, que ni nosaltres ens esperàvem», va admetre Panisello.
Però com que el govern no té previst aturar la construcció de la canonada, la PDE ja ha llogat un autocar i vol contractar-ne un altre per traslladar la protesta al cor de Barcelona. Una representant de la plataforma, Susanna Abella, forma part de la mesa de la sequera, i presentarà diferents preguntes, però el moviment social vol mantenir viva la flama de les protestes contra el transvasament. «Volem fer una concentració massiva a l'avinguda Diagonal», va destacar Panisello. Els autocars sortiran de l'estació d'autobusos de Tortosa, el mateix 27 de maig, a dos quarts de quatre de la tarda, i a partir d'avui ja es podran comprar els tiquets a la parada que la PDE té al mercat de Tortosa, per 12 euros. D'altra banda, Panisello va remarcar que la PDE està decebuda amb l'actitud del delegat del govern a l'Ebre, Lluís Salvadó i també va recriminar el «doble joc» del director territorial de Medi Ambient, Víctor Gimeno.

Més informació a El Punt:
-Previsió de força pluja
-
760 finques afectades

1 comentari:

  1. Los que poguesseu anar aneu (jo no podré), que això del transvasament se sembla cada vegada més al timo de l'estampita!!

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta