6 de maig del 2008

El director general d'Agbar compara la interconnexió amb el Tajo-Segura

El transvasament de l'Ebre a Barcelona, també conegut com interconnexió de xarxes, funcionarà com el transvasament Tajo-Segura, segons va assenyalar ahir a la nit el conseller director general del grup Aigües de Barcelona (Agbar). Com podeu veure en el següent vídeo penjat al web de TV3 [cliqueu aquí], Àngel Simon va ser el convidat al programa La nit al dia, conduït per Mònica Terribas, la mateixa periodista que algunes veus del PSC han començat a qüestionar per haver posat imatges de Zapatero durant l'última entrevista al president José Montilla. El mateix dia que l'Estat i la Generalitat signaven el conveni que ha de permetre la construcció i gestió de la interconnexió, les obres de la qual serien adjudicades a Agbar, Simon va justificar l'ampliació del minitransvasament comparant-la amb el Tajo-Segura. Aquest transvasament està gestionat des del govern de l'Estat, ja que la conca afecta diferents comunitats autònomes, a través d'una comissió d'explotació que depèn del Ministeri de Medi Ambient, que s'encarrega de decidir quina quantitat es pot transvasar i per a quins usos.
Per tant, aquesta és una comparació que molts defensors d'aquesta infraestructura puntutal i d'emergència haurien volgut evitar, ja que després de veure l'entrevista amb el directiu d'Agbar queda clar que la interconnexió és una mesura permanent i que s'utilitzarà, per decret, cada vegada que falte més aigua a Barcelona. De fet, Simon va apuntar que l'àrea metropolitana necessitaria tenir en reserva el doble de l'aigua que consumeix, com altres ciutats que Agbar gestiona, i que la interconnexió de xarxes és una manera de garantir que hi haurà prou cabals. A més, va fer un oferiment velat perquè Agbar gestione tot el cicle d'ús de l'aigua, des de les centrals hidroelèctriques fins a la reutilització, com aquesta empresa ja fa en altres ciutats del món. Simon, que va rebaixar fins al 4% les fuites a la xarxa de Barcelona, també va dir que Agbar es compromet a portar aigua d'allà on siga, quan assumeix aquest encàrrec per part d'una administració.

Foto: Televisió de Catalunya

16 comentaris:

  1. Magatzem de residus radioactius a Ascó…Això si “provisional”. Transvasament del Ebre a l’Àrea Metropolitana... Això si , “provisional”...La detracció d’aigües amb vaixells, també provisionalment del CAT.....Voleu dir que no s’estan passant?

    ResponElimina
  2. No hi ha vergonya, ni l'han coneguda.
    Quina prepotència, Déu meu!
    A n'este sinyor el vaig vore ahir al programs de la Mònica, i anava de sobrat.
    Sap que té agarrat al tripartit per allí a on no sona. I farà amb natros lo que li done la gana.
    Com als antics esclaus, mos han capturat en falses promeses i mos han venut al millor postor. Ara, tothom a sirgar per a l'amo.

    ResponElimina
  3. ahir va quedar clarissim QUI gestiona l'aigua a catalunya i cap on volen anar, al model chile de cicle total de l'aigua, "yo me lo guiso y yo me lo como" i los tontos a pagar,

    l'obra de la interconnexió és el seu somni dorat perque els permet "controlar" entre un 70-80% del consum de catalunya,
    l'administració pinta ben poc, a pagar i a callar i aguantar els marrons, mentres estos se mengen la sopaboba,

    apostes.... a vore quin serà el guany que faran aquest any?
    guanyaran com los tristos treballadors el trist IPC? o tindran guanyanys megamilionairs dels 20-30-40% per sobre dels guanys de l'any anterior?

    ho sento però amb esta obra estem pagant la campanya electoral de la flamant ministra riallera (ara esta mes seria que un titot) i el SI TU NO VAS, ELLOS VIENEN

    ResponElimina
  4. La comedianta no treballa mai. A totes hores està davant de l'ordinador. I sempre dient el mateix.

    ResponElimina
  5. anònim de les 2:30,
    podries ampliar això del model Xilé
    de cicle total de l'aigua?
    Gràcies per endavant.

    ResponElimina
  6. "El agua es un bien público..." Hasta que dejara de serlo..!!! T'has enterat ara ?

    ResponElimina
  7. No conec el model de Xile. Però, suposo que és gestionar l'aigua com qualsevol producte de mercat.

    Una empresa que monopolitza la producció (en aquest cas el dret d'ús de l'aigua), el transport (canonada) i la distribució (gestió de l'abastament als municipis, acaba tenint el monopoli i pot fixar els preus que li passin per les pilotes.

    Està clar?

    ResponElimina
  8. això és lo que esta passant actualment,
    aigues de bcn esta a la major part de municipis de ATLL i CAT,
    ella es la encarregada de dir quanta aigua necessita para cada poble i com gestionarà l'aigua en cas de sequera

    que os sembla com fa els numeros... para vendre menos aigua o mes?
    cada cop tinc mes clar que tot això esta unflat la sequera per a que es justifique fer aquesta obra i així ficar en moviemnt mes aigua

    s'estan aporfitan de la sequera perque un cop tingue la desaladora se'ls acaba el xollo

    ara tindran desaladora i interconnexió i en tot i això el sr. d'agbar encara no en tindra prou

    ResponElimina
  9. Com ja sabem, qualsevol explotació d’aqüífers , sigui de pous, fonts o rius, requereix entre altres coses d’una concessió administrativa. Algú sap si de la detracció d’aigües marines per desalinitzar actualment també esta subjecta a concessió..? O es que hi ha un buit legal?

    ResponElimina
  10. Pregunta'ls-hi als de Costes. O a Google.
    Igual estas posant una nova llei al mercat!
    Els drets concessionals marins!
    Quan muntem el xiringuitus?
    Després de vendre estels de la galaxia, pos no sembla mal negoci.
    AGBAR és Deu i Simó el seu profeta.
    Per això diuen sempre els musulmans "Allah al Agbar" que ve a dir que "passa pel retratista". I és que lo de la sequera ho van aprendre al desert del Sinaí, i van fer la primera pela (lo de Simò no deu de ser jueu, no).
    Drets concessionals marins.... Àngel, crida els advocats que diuen nosequè!

    ResponElimina
  11. Un administrador del blog ha eliminat aquest comentari.

    ResponElimina
  12. Benvinguts a "la Caixa"

    Des dels orígens, ”la Caixa” s’ha caracteritzat per un fort compromís social i per una vocació de treball en favor de l’interès general, tant a través de l’activitat financera com de l’Obra Social, que finança i mantén activitats de caràcter social, educatiu, cultural i científic.

    El Grup ”la Caixa” gestiona un volum total de negoci bancari que ascendeix a més de 396.000 milions d’euros, el març del 2008, amb uns recursos totals de clients de més de 231.000 milions d’euros.

    Amb l’objectiu de diversificar ingressos i amb el desig de participar en el desenvolupament d’empreses que ofereixen serveis bàsics per a la societat, ”la Caixa” ha optat, des de fa molts anys, per una estratègia d’inversió en participacions empresarials. Actualment, el Grup ”la Caixa” té una important cartera de participacions industrials en societats dels sectors de les infraestructures, l’energia i les comunicacions, entre altres.

    "Allah al Agbar"

    ResponElimina
  13. Un administrador del blog ha eliminat aquest comentari.

    ResponElimina
  14. La Marfanta és un bloc personal de caràcter informatiu, que permet els lectors deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

    ResponElimina
  15. Les caixes d’estalvis tenen un paper fonamental en el sistema de finançament dels partits polítics. Tots els partits, començant pel PSC, estan endeutats fins al coll amb La Caixa.

    ResponElimina
  16. Tonto no es...Te els objectius molt clars

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta