15 de maig del 2008

La Generalitat adjudica avui les obres de reforma integral del Palau Oliver de Boteller a Tortosa

La nova seu de Cultura tindrà 1.475 metres quadrats i costarà uns 1,7 milions

El director dels serveis territorials de Cultura, Xavier Vega, va presentar ahir les obres de reforma del Palau Oliver de Boteller de Tortosa, seu de la delegació de Cultura a les Terres de l'Ebre. De fet, la Generalitat té previst adjudicar avui les obres a alguna de les deu empreses que aspiren al projecte, que té un pressupost d'1,7 milions d'euros i un termini d'execució de dos anys. La reforma del Palau Oliver de Boteller, que inclou la conservació de la façana principal, hauria de començar al juny.

Vega va recordar que les obres al Palau Oliver de Boteller obligaran la delegació de Cultura a estar uns dos anys en una seu provisional, al Palau Montagut. Amb tot, va dir que la millora serà «notable» en tots els aspectes, ja que el nou edifici tindrà 1.475 metres quadrats útils. «Estem parlant de la reforma d'un palau de finals del segle XV, que abans estava situat al costat del mercat però que l'any 1962 va ser traslladat al seu emplaçament actual», va remarcar Vega. De fet, el delegat de Cultura va afegir-hi que cal conservar la façana, la font gòtica que antigament estava situada a la plaça Agustí Querol, i l'enreixat de fusta que actualment hi ha al sostre de la sala principal del Palau Oliver de Boteller. En canvi, Vega va detallar que es buidarà tot l'interior de l'edifici i que també s'obriran noves finestres a les façanes laterals, així com nous accessos per als magatzems de la planta baixa, des dels carrers Ciutat i Canvis.
Segons el projecte de reforma, redactat per l'arquitecta Margarida Botet Villarino, a la planta baixa hi haurà el vestíbul, la consergeria, els magatzems i una sala d'exposicions de 200 metres quadrats. A la primera planta se situaran l'administració, els arxius i el cap de secció, mentre que a la segona planta hi haurà la direcció, la secretaria de direcció i la nova central de biblioteques. A la tercera planta hi haurà la secció de cultura popular i tradicional; la secció de Patrimoni, amb una important zona d'arxiu, i també una sala d'actes de 90 metres quadrats. Finalment, a la quarta planta es construiran les instal·lacions de la nova delegació de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals, per facilitar el seu futur desplegament a l'Ebre.

>Ara, al Palau Montagut

Fins que siga possible tornar al Palau Oliver de Boteller, la delegació de Cultura estarà situada en unes dependències d'uns 400 metres quadrats del Palau Montagut, que la Generalitat ha llogat a la Comunitat de Regants de l'Esquerra de l'Ebre. El director territorial de Cultura, Xavier Vega, va destacar la rapidesa amb què s'ha fet el trasllat, que va començar dilluns de la setmana passada. Per la seua banda, el delegat de la Generalitat a l'Ebre, Lluís Salvadó, va remarcar la importància «simbòlica» que té rehabilitar el Palau Oliver de Boteller, ja que va ser la seu dels primers serveis territorials desplegats per la Generalitat, així com la primera seu de la Delegació del Govern. A més, Salvadó també va destacar la importància de rehabilitar un patrimoni tan important per a Tortosa i la resta del territori.

El Punt (15-Maig-2008)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta