28 de maig del 2008

La PDE dóna la sequera per acabada però no baixa la guàrdia

Unes 200 persones protesten a Pedralbes per reclamar l'aturada del transvasament a Barcelona

Unes 200 persones van protestar ahir a Barcelona, convocades per la Plataforma en Defensa de l'Ebre (PDE), durant la reunió de la Taula de la Sequera. Mentre a l'interior del Palau de Pedralbes es reclamava la derogació del decret de sequera i l'aturada de la interconnexió, a l'exterior es desplegaven pancartes contra el transvasament.

El portaveu de la PDE, Manolo Tomàs, va fer una valoració molt positiva de la protesta d'ahir a Barcelona, que va fer-se a uns 50 metres del Palau de Pedralbes i enmig d'una forta presència policial. «Ha tornat a ser una concentració amb samarretes blaves i nusos, molt bon ambient i música», va destacar Tomàs, que també va voler agrair la participació de la Plataforma Metropolitana contra els Transvasaments. Segons el portaveu, la PDE dóna per acabada la situació de sequera a Catalunya, però va advertir que continuarà en situació d'alerta perquè el govern encara vol construir la canonada. «Tenim indicis que potser intentaran modificar el decret de la interconnexió, però no ens deixarem enganyar pel govern», va dir. Tomàs va afegir-hi que no seria gaire ètic mantenir la urgència de les obres de la canonada si el govern també dóna la sequera per superada.

El Punt (28-Maig-2008)

Foto: Lleugerblog

Més informació a El Punt:
-L'Estat es dóna dos dies de marge per decidir si deroga el minitransvasament de l'Ebre
-
Pel govern, hi ha sequera
-
Berga preveu abastir-se de la Baells aquest estiu
-
Prop del 100% de la poma de l'Alt Empordà, afectada per la pedregada
-
La sequera no afectarà el dispositiu d'estiu de neteja a Barcelona
-
Denuncien que es perden prop de 200.000 litres d'aigua diaris per la destrucció d'una mina a Gavà
-
L'informe de l'ACA
-
El Ter-Llobregat, a hores de superar la sequera
-
Discrepàncies en el si del govern
-
El síndic obre un expedient
-
Ballesteros defensa «una» canonada «de nord a sud» i Hereu vol la interconnexió
-
Setmana del Medi Ambient reivindicativa al Delta
-
L'Ebre es desborda

10 comentaris:

  1. No, no baixem la guarda, que aixo no esta guanyada ni de lluny. No paren de parlar de fer l'obra igualment, "per si acas". La PDE ha de continuar la lluita pq , per algun motiu, es volen gastar els 200 millons.
    Mobilitzacions, presio, juridica, demanar als ajuntaments que s'impliquen ... si fer el transvasament ja era una boigeria, no sé quina definicio té lo de fer la canonada seca!

    ResponElimina
  2. Hi han enquestes interessants avui (28-5-08) a la pàgina de l'Avui (www.avui.cat), de La Vanguardia (www.lavanguardia.es), i també al programa del Cuní. Espavil!

    ResponElimina
  3. No baixem la guàrdia.

    Ha passat la primera fase,
    ara comença "una altra guerra", més silenciosa però "més devastadora" (ja han esmolat les eines i els mitjans...). La que plantejaran i pensen com a definitiva.

    Nosaltres us proposem un joc!
    Fins ara!

    ResponElimina
  4. No vaig poguer anar a Barcelona perquè treballava, però este matí m'he gastat més de 12€ (que és lo que valia lo viatge) amb missatges al programa del Cuní.
    Coste i valgue!

    ResponElimina
  5. Que nooooooo, que no sabeu que el govern tripartit que els ebrencs vàreu ajudar a assolir el poder fent manifestacions partidistes anticonvergents ha dit que encara estem en sequera?
    Que no sabeu que el Baltasar ha dit que qui decideix si estem en sequera és el govern de la Generalitat?
    Tan és que no pari de ploure en aquest mes de maig, que us quedi clar: qui decideix si hi ha sequera o no és el govern de la Generalitat.
    I si no us ho creieu, mireu TV3

    ResponElimina
  6. Un canvi d’escenari molt interessant, torna a donar la victòria a les Terres de l’Ebre..
    I van 7...! Ara ja sabem en qui ens juguem el futur..Es l’hora de fer balanç i en el seu cas demanar responsabilitats.

    ResponElimina
  7. CiU i PP han vist perillar lo benefici dels seus benefactors i s'han afanyat a demanar, per fa, per fa, deixeu que es face la cannonada, que si no no cobrarem.
    Crec sincerament que el Sr. Bel, si es veritat que pensa el que diu que pensa, hauria de replantejar-se seriosament la pertanyença a este partit (CiU) tan radiaclament transvasista.
    Si és important a les municipals votar a la persona, també ho és que represente esta persona la territori per davant del color polític que tingue.
    Espero que les pròximes eleccions la gent se'n recorde de qui és CiU i si els polítics que el representent, tenen veu pròpia o no la tenen.

    ResponElimina
  8. Vull agrair l'entrega de la gent de la Plataforma, sense la qual la canonada se seguiria construint. Després diran si la pressió social decideix o no. Ja a l'assemblea de Tortosa es respiraven molt bones vibracions. No cal dir que cadascun dels manifestants d'Amposta hem estat decisoris per aguantar el cop i mostrar la realitat. Valem el nostre pes en or! Gràcies també a la pluja per la seua constància. Algú pensarà que Sant Pere també és de la Plataforma en Defensa de l'Ebre. Ara toca caminar cap als reajustos autèntics d'una Nova Cultura de l'Aigua.

    ResponElimina
  9. Mare de Deu de Montserrat + Dèficit de 760 milions d’euros = PARADA DE LA INTERCONEXIÓ DE XARXES
    Pero el nou projecte que s’està elaborant al marge del decret, podria ésser tant o igual de perillós si aquestes terres no tenen la clau del CAT. Espavil que això no s’acaba aquí !

    ResponElimina
  10. no baixarem la guàrdia i ens llegirem la lletra minuda, però tranquil que tots estos que ara se penjen la medalla, estos no deixaran que mos colen cap gol

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta