19 de maig del 2008

La PDE i els dirigents d'ERC i ICV a l'Ebre confien en un canvi d'actitud del govern

Marta Cid, Uriel Bertran i Joan Carretero reclamen l'aturada de la canonada però discrepen sobre el futur del tripartit

La Plataforma en Defensa de l'Ebre (PDE) va afirmar ahir que Catalunya podria arribar al maig del 2009, data prevista per al funcionament de la planta dessalinitzadora del Prat de Llobregat, sense haver de recórrer al transvasament a Barcelona. Per això va fer una crida als polítics de les Terres de l'Ebre perquè convencin les cúpules dels partits que les obres de la canonada entre Tarragona i Olèrdola no haurien de començar, ja que «si es fa la canonada, hauran enterrat la nova cultura de l'aigua». La PDE confia en un canvi d'actitud del govern i més fermesa i unitat dels polítics ebrencs, sobre els quals ha previst augmentar la pressió. Per començar, els alcaldes d'ERC i nombrosos dirigents i càrrecs electes d'ICV, PSC i també de CiU ja van assistir ahir a la manifestació.

«Ens sentim enganyats, traïts i espoliats», va afirmar ahir l'alcalde de Miravet, Antoni Borrell (ERC-AM), un dels més contundents en les seues declaracions durant la manifestació d'Amposta. Segons Borrell, la Generalitat ja hauria d'haver-se replantejat «fa dies» la necessitat de construir la canonada, i va recordar que el PSC, ERC i ICV han incomplert el Compromís per l'Ebre, el document que van signar amb la PDE a l'octubre del 2003. A més, Borrell va remarcar que «l'emergència nacional» per la sequera va ser «una gran enganyifa» per evitar l'estudi d'impacte ambiental de les obres. De fet, l'alcalde miravetà també va lamentar que s'hagen demanat «els falsos excedents de l'Ebre» com a aigua per beure a Barcelona, «com si la canonada que faran no servís per a tot: per al comerç, per a les indústries i per netejar les vergonyes del govern». En aquest punt, Borrell va suggerir que «tots els alcaldes de les Terres de l'Ebre tenen molt a dir» sobre aquest tema i que haurien de promoure un manifest «per dir prou» i respondre davant dels ciutadans.
En la manifestació d'ahir també es van veure regidors del PSC, com ara l'ampostí Joan Ferré, i també de CiU, com per exemple els tortosins Jordi Folqué o Emili Lehmann. També hi havia el president d'ICV a les Terres de l'Ebre, Jaume Forcadell. Així, el també portaveu d'ICV a Tortosa va demanar una rectificació dels governs català i estatal, «sobretot ara que hi ha unes condicions oposades a les que hi havia quan es va prendre la decisió de fer la interconnexió de xarxes». Però els que més van fer-se notar en la manifestació van ser els alcaldes d'ERC a l'Ebre, com ara Gervasi Aspa (Deltebre), Daniel Andreu (l'Aldea), Francesc Gas (Roquetes) o Pere Muñoz (Flix), que portaven una pancarta en què es llegia No als transvasaments, sense cap distintiu del partit. També van manifestar-se membres del Partit Republicà Català (RC) i de la Chunta Aragonesista (CHA).

>Diferents criteris a Esquerra

«Sóc del territori i estic al costat del territori», va afirmar ahir l'exconsellera d'Educació i regidora d'ERC a Amposta, Marta Cid, que també va reclamar la unitat de les Terres de l'Ebre. Amb tot, Cid va aclarir que la permanència d'ERC al govern català no hauria de dependre d'un sol tema i que els republicans faran sentir «la veu del territori» a les institucions. «Marxar del govern ens deixaria muts», va insistir Cid, que va remarcar que ERC vol canviar la política hídrica del país. Més crítics amb el paper d'ERC es van mostrar Uriel Bertran i Joan Carretero, candidats a la secretaria general i a la presidència del partit. Bertran va dir que ERC ha d'exigir l'aturada de la canonada i va recordar que el transvasament «respon a la lògica del govern i del nacionalisme espanyol, per justificar l'enviament d'aigua a València i Múrcia». Carretero va acusar la direcció d'ERC d'incoherència i va dir que el transvasament hauria de ser «incompatible» amb la seua estada al govern.

El Punt (19-Maig-2008)

2 comentaris:

  1. lo problema del tri-partit és precisament això, que son tres. Deuen passar tot lo rato esperant poder clavar-se ganivetades entre ells, que no escoltar a la gent que els ha votat (o no).

    Dificilment faran res ja que si un mou fitxa, els altres 2 li pegaran una patada al cul per poder repartir les cadires. Llavors la gent local que vol treballar i fer presio des de dins, pos, acabaran fent presio dins del no-res.

    Aqui, o Montilla s'espabila, o li passen les ordens des de els seus "jefes", o no farem res.

    ResponElimina
  2. Quina és la diferència entre el Carretero i l'Uriel i la Cid? Que els dos primers defensen el transvasament del Roine, i la tercera no.

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta