27 de maig del 2008

Marta Cid reclama la derogació del decret de la interconnexió

La diputada d'ERC al Parlament Marta Cid va afirmar que «ja no hi ha cap justificació possible per fer la canonada del transvasament» de l'Ebre a Barcelona, després de l'augment «tan important» que han registrat les reserves hídriques dels pantans a les conques internes. A més, Cid va remarcar que en els pròxims dies les reserves podrien superar el 40%, gràcies a les pluges. De fet, Cid va recordar que els científics també han reclamat l'aturada de la interconnexió. La diputada ampostina va assenyalar que cal plantejar una derogació del reial decret 3/2008, i es va mostrar «escandalitzada» per les revelacions de l'alcalde de Montblanc, Josep Andreu, que va denunciar que l'ACA hauria promès favors urbanístics a canvi del vot favorable d'algun ajuntament a la interconnexió de xarxes.

El Punt (27-Maig-2008)

2 comentaris:

  1. Demolidor article de Ramon Espadaler (al seu bloc), exconseller de mediambient de la Generalitat, militant d'Unió. Quan els de CiU comarcals parlen d'incoherència del missatge d'altres partits (diferent veus), caldria saber què n'opinen d'aquesta opinió. L'article es diu:
    Si us plau, Conseller Baltasar, no us escolteu els vostres.
    (article inèdit)


    Demà hi ha la segona reunió de la Taula Nacional de la Sequera. Ja varem dir al sortir de la soporífera sessió de la primera reunió que hi havíem entrat escèptics i n’havíem sortit decebuts. Sincerament penso que aquesta deuria ser una sensació força generalitzada. En qualsevol cas, demà hi tornarem. Hi tornarem per respecte institucional (és un Conseller del Govern qui ens hi convoca); hi tornarem per respecte a la resta d’integrants (més enllà de les discrepàncies que segurament tenim amb alguns dels participants, tots ells ens mereixen molt respecte); i hi tornarem per plantejar noves qüestions al Govern.

    En primer lloc, demanarem al Conseller Baltasar que no faci cas de les veus que li demanen que s’oblidi de la connexió de les xarxes d’abastament d’aigua del Consorci d’Aigües de Tarragona i Aigües Ter Llobregat. Aquesta vegada ens veiem en l’obligació de demanar-li al Conseller Baltasar que sigui ferm. Que no faci cas del seu propi partit el qual per boca del Senador Guillot, del Delegat del Govern a l’Ebre o de les seves Joventuts d’ICV), han dit que ja no cal la connexió CAT-ATLL. Li demanarem que tampoc faci cas al seu assessor el Dr. Narcís Prats que afirma que al no haver-hi ja sequera, ja no té sentit la connexió. Li demanarem que no s’escolti els seus socis de Govern d’ERC els quals per boca del mateix Sr. Carod (entre molts d’altres) han manifestat la seva oposició a la ditxosa connexió. I li demanarem que tampoc s’escolti les velades amenaces del PSOE, el qual, per boca de la mateixa Ministra d’Agricultura i Medi Ambient, ha dubtat de la necessiat del CAT-ATLL, o del President de l’Aragó, que ja hi ha un contenciós en contra.
    Som conscients que potser és molt demanar, però s’ha d’entendre que així ho fem. I al costat d’aquesta petició, li formularem tres preguntes sobre quatre qüestions esdevingudes aquesta darrera setmana. La primera: és cert o no que el CAT va intentar decantar voluntats d’Alcaldes prometent-los resoldre alguns informes urbanístics encalats a l’ACA, com ha afirmat l’Alcalde de Montblanc ? Segona: és cert que es va portar aigua de l’Ebre a Barcelona en vaixell abans que estigués legalment permès com han publicat diversos mitjans de comunicació ? I tercera: Si és cert el rumor que diu que l’aigua del Roine és tant contaminada: perquè ens la porten en vaixell a Barcelona ?

    ResponElimina
  2. Se n'ha oblidat de demanar-li que s'oblidi que viu a un planeta anomenat Terra...

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta