16 de maig del 2008

Mos veem a Amposta [carta dels lectors]

“Los transvasaments no són la solució” , “Terres de l'Ebre, la Catalunya enganyada”.
Són les dos pancartes que encapçalaran la manifestació convocada per la Plataforma en Defensa de l'Ebre del diumenge, 18 de maig.
“Los transvasaments no són la solució”. Evidentment. La solució ha de passar inevitablememt per un canvi d'este model territorial que genera desiquilibris i que afecta a tots els territoris. La solució ha de passar per un diàleg sobre quin model de creixement es pot assumir, diàleg basat en el respecte i valoració del patrimoni natural i que considere de quins recursos es disposa sense haver de aniquilar a cap dels diferents territoris implicats. Un diàleg que al meu entendre ha d'avançar cap al decreixement. La solució ha de passar de la teoria a la bona pràctica del que hem après que ha de ser la nova cultura de l'aigua.
“Terres de l'Ebre, la Catalunya enganyada” És clar que sí! Però no només Terres de l'Ebre. Mentides i enganys n'han hagut per a tothom i per tot arreu: signatures de compromisos, promeses electorals , utilització d'un llenguatge pervers que no fa altra cosa que manipular i intentar crear un estat d'opinió favorable a l'execució d'una obra que tenen interès a fer des del primer dia, declaracions i contradeclaracions, ...
Al darrera aniran sens dubte un munt d'altres pancartes que denunciaran el que ja fa dies estem sentint, la situació actual i l'espoli que ja patim de fa anys i que ara amb el transvasament a Barcelona es veurà incrementat i accelerat a marxes forçades, l'interès econòmic i financer amb noms i cognoms de diferents empreses privades i partits polítics ( llegiu: AGBAR. La Caixa, PSOE...) que pretenen fer de l'aigua un negoci i una font de beneficis. Pancartes que denunciaran un decret de sequera que arriba de la mà de noves concessions de regadius, de nous plans urbanístics que pretenen un creixement a l'àrea metropolitana del tot insotenible, de noves concessions d'aigua per a pistes d'esquí i d'inauguracions i demandes de nous camps de golf... Pancartes que s'esmelegaran que el passeig militar que va començar Cañete ara l'executa el tripartit del govern català a cop de decret.
Per tot això estaré a la manifestació , amb la Plataforma en Defensa de l'Ebre, i amb moltes altres entitats, associacions i plataformes i amb tantes i tantes persones , de les Terres de l'Ebre i d'arreu que tenim molt clar que LO RIU ÉS VIDA! NO ALS TRANSVASAMENTS!.
“Mos veem a Amposta”, segur que és la frase de comiat que fa dies tenim amb amistats i familiars. Amb tot, val la pena que quedem a un lloc concret, o que tinguem el mòbil disponible, perquè entre tanta gent, entre tant de blau, difícilment ens trobarem.

Ester Baiges Miró (Tortosa)

1 comentari:

  1. Felicitats per este magníc escrit,
    ESther.

    RC fa saber que:
    el lloc de trobada a Amposta ,serà a la porta del pavelló esportiu al c/ Sebastià Juan Arbó s/n . a les 11h ,
    farem el repartiment de les octavetes i adhesius , i enfilarem tots
    junts cap a a la mani.

    US HI ESPEREM A TOTS !!!!!!!!!
    MORI EL MAL GOVERN!!!!!!!!!

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta