15 de maig del 2008

Una riuada baixarà avui per l'Ebre, tres dies abans de la manifestació

Només tres dies abans de la manifestació que diumenge es farà a Amposta contra el transvasament, una riuada de fins a 1.350 metres cúbics per segon baixarà per l'Ebre i passarà per Tortosa al llarg d'aquesta nit i de demà al matí. Així, la Confederació Hidrogràfica de l'Ebre (CHE) va autoritzar ahir l'empresa hidroelèctrica Endesa a fer un desembassament controlat des del pantà de Flix, després que s'ajornés la riuada del 24 d'abril, que també pretenia netejar el tram final de l'Ebre d'algues i altres plantes aquàtiques. L'operació començarà a les nou del matí i s'acabarà a les onze de la nit, i la CHE preveu que el cabal màxim siga de 1.350 metres cúbics per segon. Ahir l'estació d'aforament de Tortosa va registrar un cabal que va oscil·lar entre els 421,4 metres cúbics per segon del matí i els 315 metres cúbics per segon del vespre, tot i que durant les últimes setmanes s'han assolit registres que s'acosten als 500 metres cúbics per segon. De fet, a Tortosa el cabal s'ha situat al voltant de la línia que la Plataforma en Defensa de l'Ebre va pintar al mur de Ferreries i al monument de la Batalla de l'Ebre per reclamar el cabal mínim.

El Punt (15-Maig-2008)

Més informació a El Punt:
-El govern rectifica i mantindrà la prohibició de regar i omplir piscines
-L'alcalde de Tarragona atura l'extracció d'aigua dels pous destinada a Barcelona
-
Assemblea del CAT a l'Ampolla
-ICV de la Ràpita, els primers a deixar el partit pel transvasament de l'Ebre
-Deltebre s'oposa a la interconnexió i s'adhereix a la manifestació
-Barcelona estudia fer una campanya contra la «mala imatge» de la sequera

4 comentaris:

  1. Un cop mes quan estarem al punt de mira dels mitjans d’informació podrem veure un riu exultant i poderós... No es d’estranyar perquè sempre han fet el mateix...

    ResponElimina
  2. Una altra cortina de fum, com les declaracions de Salvadó o deixar anar aigua abans de la manifestació.
    Tot per confondre la opinió pública.
    És més, crec que aquesta tarda al CAT es decidirà que no surtin més vaixells des del port de Tarragona. Qué us hi jugueu?

    ResponElimina
  3. Ho tenen magre, magre...
    Avuí i demà dona pluja. I de valenta!

    ResponElimina
  4. d'aqui 3 hores la reunio dels acaldes del CAT per decidir si acceptan vendre l'Ebre. Apostes ?

    Tots ho denunciem, inclos des d'Arago, i Tortosa que espera per fer una denuncia judicial?

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta