24 de juny del 2008

El govern de Tortosa prepara un pla financer per pagar 2,6 milions en factures fora del pressupost

L'Ajuntament deu uns 500.000 euros de la llum i agilitza els pagaments a Fecsa

L'alcalde de Tortosa, Ferran Bel, va revelar ahir que les factures que l'Ajuntament ha acumulat fora del pressupost municipal superen els 2,6 milions d'euros. Segons va precisar la regidora d'Hisenda, la majoria són anteriors al juny del 2007, tot i que també hi ha factures que corresponen a partides infradotades, i d'altres més antigues, de fins i tot fa quatre anys. Ara el govern municipal prepara un pla de xoc per resoldre el desgavell financer de l'Ajuntament, que voldria presentar en una setmana.

El ple de l'Ajuntament de Tortosa ha d'aprovar demà, en una sessió extraordinària, el reconeixement del pressupost extrajudicial del 2007, que supera els 2,6 milions d'euros. La regidora d'Hisenda, Matilde Vilarroya, va detallar ahir que el govern ha trobat factures de despeses corrents per valor d'1,9 milions d'euros, mentre que les factures de despeses per fer inversions superaven els 659.700 euros. «En condicions normals, el pressupost extrajudicial no s'hauria de generar fins a final d'any, però vam trobar que hi havia partides que al març del 2007 ja estaven esgotades», va dir Vilarroya. És el cas de la partida del pressupost destinada a costejar el consum elèctric, ja que el consistori encara deu uns 500.000 euros a la companyia Fecsa Endesa. «Hem intentat agilitzar tots els pagaments del 2008 a Fecsa, que després d'algunes reunions ja coneix la voluntat que té l'Ajuntament perquè això no torne a passar més», va remarcar Bel. De fet, sense el reconeixement del pressupost extrajudicial que es farà demà, Tortosa hauria tingut problemes per pagar l'electricitat a partir del juliol.

En aquest sentit, l'alcalde de Tortosa va agrair la comprensió de Fecsa Endesa i de la resta de proveïdors del consistori, ja que han demostrat «una gran capacitat de sofriment». Bel també va dir que en l'exercici anterior, coincidint amb el fet que era any electoral, hi havia moltes factures sense partida a l'àrea de Presidència, tot i que el gruix de les factures impagades són de l'àrea de Serveis, Urbanisme i Festes. «No es tracta de responsabilitzar els regidors que hi havia abans, sinó de tenir en compte una visió global de la gestió conjunta que es feia a l'Ajuntament», va matisar Bel. L'alcalde va evitar valorar si els regidors amb més força dins del govern de Joan Sabaté (PSC) eren els que tenien més capacitat per generar factures fora de pressupost, tot i que sovint també tenien les partides més ben dotades. «El que passa és que quan entres en una dinàmica, tothom s'anima a tirar de veta», va lamentar. De fet, Bel va remarcar que «la solució global» que ara vol aplicar el govern pretén que «tots els regidors i el mateix alcalde» es comprometin a respectar el pressupost, i que «no es gasten més diners que els que tenen assignats en cada departament».

>Forats al pavelló firal de Remolins i en els serveis

Fa pocs dies hem hagut de pagar una factura de 3 milions d'euros del pavelló firal», va explicar ahir l'alcalde de Tortosa. Segons Ferran Bel, el sobrecost del pavelló de Remolins encara no es pagarà enguany, ja que l'obra és «un pou sense fons» i encara hi ha algunes millores a fer per part de la constructora, que podrien costar uns 200.000 euros més. «L'altra obra que encara no sabem si està liquidada és la rotonda de la Simpàtica», va dir Bel, que també va preferir «no parlar» del sobrecost de l'Espai Sant Domènec. D'altra banda, sobre els terminis de pagaments als diferents proveïdors, Bel va detallar que ara és d'entre 90 i 100 dies, tot i que encara hi ha factures de maig del 2007 que no s'han pogut pagar perquè formen part del paquet de factures fora del pressupost. Amb tot, la regidora d'Hisenda va precisar que hi ha factures de fins al 2006, i que fins i tot n'han detectat alguna del 2004. La majoria d'aquestes factures són de proveïdors que han subministrat serveis a l'Ajuntament.

El Punt (24-Juny-2008)


8 comentaris:

  1. El senyor Bel es massa condescendent.. Si han indicis de malversació tothom sap el que s’ha de fer... De totes maneres això ja se sabia, però no s’havia quantificat. I no vull dir que ningú s’hagi posat diners a la butxaca..Mes aviat vull pensar que l’alegria es va apoderar del anterior govern municipal...

    ResponElimina
  2. ja t'ho vaig dir ahir, pluma o teclat massa lleuger.
    malversacio: "Delicte contra la propietat pública que poden cometre els qui tenen l'obligació de guardar-la".
    D'extrajudicial, se'n ha sentit parlar amb tots els governs municipals, una altra cosa es criticar durament (jo ho faig) aquestes formes tant anarquiques d'actuar. Ara be, aquestes maneres han servit per a fer la rotonda de l'hospital i el pavello que, si es critica les formes, es de justicia no apropiar-sen els redits politics i reprotxar als altres la execucio.

    ResponElimina
  3. Ho col·loco aqui mateix:
    Quins pebrots els de "la nostra"
    Aquesta nit a Sta. Barbara ha hagut un incendi que a cremat totalment una empresa de mobles, pos be, a TV3 en prou feines han tret unes imatges i sense massa informcio. A telecinco, encara que s'han equivocat al anunciar la noticia dient que havia passat a barcelona, ha parlat el propietari, alguns veins i han comentat sobre la hipotesi de que amb els petars de la nit, algun hagues fet cap dins la fabrica, voluntariament o involuntaria.

    ResponElimina
  4. Amic cucafera: Sé perfectament que es la malversació de fons públics, però en cap cas em pot atribuir una afirmació categòrica al respecte. Simplement he dit que “en el cas de que hi hagin indicis, tothom sap el que ha de fer” Afegeixo que no penso que ningú s’hagi posat diners a la butxaca. Llegeixi bé..El que esta clar es que esta disbauxa pressupostaria no es rigorosa. Suposo que el Senyor Interventor ho deu tenir tot ben assentat, per si de cas...

    ResponElimina
  5. Me sembla que despres d'un any veient el que hem vist que ara ens vinguin en aquestes milongues no cooolllaaa.
    Malversasició ? qui s'ha fotut un sou de puta mare(CIU+ERC), ha colocat fins al gat de la veina(CIU+ERC) pagant tots els tortosins, sempre he pensat i continuo pensant d'aqueta tropa "que mucho ruido y pocas nueces" i "que crease el ladron que todos son de su condición.

    ResponElimina
  6. i "dime de lo que presumes i te dire de lo que careces."

    ResponElimina
  7. precisament perque, si alguna cosa se es llegir ( mes que escriure) he dit el que he dit. Al primer escrit voste diu: "Si han indicis...( donant entendre que els hi han) i ara ens diu que ha dit "en el cas de que hi hagin....( en condicional).
    A mes tampoc atribueixo cap "afirmació categòrica al respecte", simplement em limito a recordar el significat de malversacio. Si voste ha deixat anar sense massa rigor aquesta paraula, no es problema meu. Al cap i a la fi, en el tema de fons estem d'acord.

    ResponElimina
  8. Si en el tema de fons estem d’acord ja es molt..

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta