13 de juny del 2008

El PSC adverteix que Tortosasport encobrirà l'endeutament municipal

El portaveu del PSC, Joan Sabaté, va qüestionar ahir les bones intencions del govern de Tortosa, que aquesta setmana ha impulsat la creació de la societat Tortosasport, la nova empresa municipal que s'encarregarà de construir i gestionar les instal·lacions esportives de la ciutat. Segons Sabaté, la societat mercantil podria ser una forma «d'encobriment del deute», ja que els préstecs que haurà de demanar Tortosasport «no apareixeran» en els comptes de l'Ajuntament. De fet, l'exalcalde va recordar que l'Empresa Municipal de Serveis Públics (EMSP) tenia pèrdues durant l'anterior etapa de CiU, «encara que venia l'aigua de pous propis, en règim de monopoli i sense haver invertit en la millora de la xarxa». I encara parlant de l'EMSP, Sabaté va diferenciar l'ús que es va fer de l'empresa d'aigües durant el seu mandat, per finançar la construcció del pavelló firal de Remolins. «Nosaltres vam fer una aposta clara per la gestió pública de l'aigua i també per traspassar els ingressos a l'Ajuntament per poder fer inversions, ja que l'EMSP era una empresa sanejada i com a empresa municipal no podia guanyar diners», va remarcar. «Aquí el que denunciem és que Tortosasport difícilment generarà beneficis amb la gestió de les instal·lacions esportives i que haurà d'endeutar-se molt per fer les inversions», va insistir Sabaté. De fet, el PSC té indicis que el govern de Ferran Bel (CiU i ERC) té previst contractar un crèdit d'uns set milions d'euros a través de Tortosasport per afrontar les obres de reforma de les piscines municipals.

D'altra banda, Sabaté va insistir a reclamar una reforma total del barri de Sant Jaume, i va demanar carrers amples i accessibles, amb habitatges i places de pàrquing. A més, va acusar Bel de no tenir un model de ciutat i d'ignorar «què cal fer al nucli antic» per fer-lo més habitable. Segons el portaveu socialista, l'Ajuntament ha de tenir una posició «ferma» a l'hora de negociar amb la comissió de Patrimoni.

El Punt (13-Juny-2008)

10 comentaris:

  1. Em sembla que aquesta modificació era una de les promeses electorals que va fer Bel per guanyar les eleccions, si la gent el va votar deu ser que els agradava la idea.
    El senyor Sabaté sembla que encara no enten que esta a l'oposició, i que el que hauria de fer, no es criticar el que van anunciar que farien, sino proposar coses alternatives que es podrien fer, no projectes, ni fum com els 8 anys de govern...

    ResponElimina
  2. Un disbarat mes dels que el senyor Sabaté ens té acostumats..
    Segons ell la EMSP no pot tenir beneficis...Estaríem en principi d’acord, però hi han matisos i molt importants...
    Quan el senyor Sabaté era l’alcalde de Tortosa i es va posar ma al calaix de la EMSP per finançar el pavelló firal de Remolins, la inversió de la EMSP es va ressentir i no es varen poder fer inversions de millora... Senzillament es reparava l’averia amb esparadrap y apa, a corre!
    Li recordo al senyor Sabaté el eslògan de quan era alcalde “gota a gota s’esgota”, i no s’han pogut fer les inversions per reduir les pèrdues per fuites i modernitzar la xarxa.

    ResponElimina
  3. No entrarem en la discussio del que va votar o va deixar de votar al gent, ara bé s'ha de tenir barra per a dir que el govern de Sabaté venia fum, i haver-se passat els darrers dotze mesos d'inauguració en inaugaració, recollint els fruits que els altres van deixar.
    Be i els deixo a tots dos amb els seus carrecs, a un des de l'ajuntament i a l'altre des del parlament.

    ResponElimina
  4. La Marfanta té una entrada recent dedicada al llibre titulat "Em dic Mireia( i el meu cony es diu Carlitos)."

    El comentari que se m'acut a n'esta entrada és: "Em dic Meritxell ( i el meu cony es diu Juanito)".

    ResponElimina
  5. Pos jo diria que t’has equivocat d’entrada o de cony...

    ResponElimina
  6. No m'has entés Mc Calan. Quan algú és molt pessat, se li diu que és un cony, no?

    ResponElimina
  7. Si clar, i quant una cosa es molt bona, se li diu "collonuda"

    ResponElimina
  8. Llavors una cosa collonuda que no es un cony que seria?

    ResponElimina
  9. Ara sí que comprobo amb tota la tristesa del món que no puc arribar mai a fer una anàlisi "tan profunda" com les que fa el Sr. o Sra. Mccalan.

    Per tant, no parlaré ni de conys ni de collons, només parlaré de desmemòria i barra.

    Quanta barra !!!.

    Quanta desmemòria !!!.

    Ah !, Sr. o Sra Mccalan, si algú posa má al calaix i vosté ho sap, té l'obligació d'anar a denunciar-ho als jutjats. Clar que és molt més fàcil tirar la pedra (com sempre) i amagar la má.

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta