23 de juny del 2008

El tortosí Daniel Arasa carrega contra els culebrots de TV3 pels seus valors

El periodista tortosí ha entrat en una agra polèmica amb TV3 pels valors i conceptes de la societat que transmeten sèries de ficció com Ventdelplà, Zoo o El cor de la ciutat. En un article publicat dimecres passat al diari La Vanguardia, l'actual president del Grup d'Entitats Catalanes de la Família va comparar els culebrots de Televisió de Catalunya amb taurons i mosquits, i convidava els seus dirigents polítics i periodístics a analitzar els valors que transmeten aquestes sèries, i per tant a aplicar-los als seus propis fills si creuen que són vàlids. Segons Arasa, a TV3 hi ha menys televisió escombraria que en altres canals, però per això és una brutícia "que fa més mal". Com llegim avui a l'E-Notícies, l'article d'Arasa ha tingut la rèplica, també a les pàgines salmó de La Vanguàrdia, de l'escriptor i guionista Josep Maria Benet i Jornet, que ha acusat el periodista tortosí de tenir un "comportament injuriós i falaç". A més, li ha recordat que a les sèries de TV3 no només han "mostrat amb normalitat els col·lectius de gais i lesbianes", sinó que fins i tot han arribat a presentar unes "noces homosexuals". Pel que sembla, el que més ha molestat Benet i Jornet, que signa la seua rèplica la costat de Javier Olivares, és que Arasa els comparés amb mosquits que caldria "fumigar" de TV3. D'altra banda, a la fotografia podeu veure Arasa entregant un premi a l'actor Joan Pera, una de les cares històriques de Televisió de Catalunya. Si us fixeu, comprovareu que el guardó reprodueix el monument a la família que tenim en una rotonda a l'entrada de Tortosa.

Foto: Hazteoír.org


20 comentaris:

  1. L'associació per la igualtat de gais i lesbianes de les Terres de l'Ebre el va nomenar al premi Un riu d'opressió, pel seu comportament homòfob. no va guanyar, l'elegit va ser Javier Salinas. Potser si hagués escrit l'article abans, hagués rebut l'embranzida necessària per guanyar.
    Un personatge ben retrògrada, sembla que visqui al període de la inquisició. Tot just, i sense saber-ho, divendres en la conferència de les jornades antihomofòbiques jo vaig enlairar les qualitats dels culebrots de TV3, precisament per la dignificació de tots els comportaments sexuals.

    ResponElimina
  2. Este tio es del Opus Dei. Estes sortides les hi haura ordenat algun director espiritual. Esta gent es caracteritzen per creure que tenen la veritat absoluta i despreciar als que no pensen com ells.

    ResponElimina
  3. Es pot estar a favor del matrimoni homosexual, i criticar igualment les sèries de TV3. Independentment d'aquest tema, els valors que s'hi transmeten són sistemàticament "happyflowers", amb una línia absolutament naif i totalment allunyada de la realitat.

    ResponElimina
  4. I es pot estar en contra del matrimoni entre homosexuals ( que hi estigue) i a favor de les series. Ara be, tambe es cert, que algunes d'elles si les fesen a tele5 potser no ens agradarien.
    El que no se, es si es pot estar a favor del matrimoni entre homosexuals, i dir-ni "matrimoni homosexual"

    ResponElimina
  5. Tots sabem que Daniel Arasa representa l'ala més dretana de l'Església catalana. Les seves declaracions no ens tenen que sorprendre. Amb gent així poso en dubte que hi hagi mai una aproximació a la realitat social del nostre país per part dels prelats.

    ResponElimina
  6. Emigdi, aquestes premis els tornareu a donar més endavant? Em sembla que ja teniu un aspirant amb força mèrits.

    ResponElimina
  7. Toni,
    Segur que l'any que ve tidran continuïtat i, com tu bé dius, comptaran amb un candidat amb excel·lència. S'ha lluït de debò.
    salut des de campredó
    emigdi

    ResponElimina
  8. A mi me sembla que este home és un freak...

    ResponElimina
  9. Jo tinc una família, i no s'assembla a la de l'escultura d'aquest senyor...

    ResponElimina
  10. Perfectament d'acord amb Ximo

    ResponElimina
  11. Que no es un matrimoni collons!! Matrimoni ve de "mater" es a dir Mare! I no em feu sortir de “idem” Això no vol dir que tothom tingui els seus drets. Es clar que si!

    ResponElimina
  12. Bueno, allavons les lesbianes poden ser matrimoni per partida doble, no?

    ResponElimina
  13. Es obvi que dos lesbianes poden ésser reproductores conilleres si volen...I tant que si! Però etimològicament segons el dret romà, el matrimoni va lligat a la existència d’un pare legítim . Agradi o no. Llavors tampoc es pot parlar estrictament de “matrimoni”. Una cessió temporal de cabals fora de conca es un transvasament ..I una desacceleració de l’activitat econòmica es una crisi..! No pervertim el llenguatge si us plau!

    ResponElimina
  14. No es tracta de pervertir el llenguatge. Les paraules no han volgut dir la mateixa cosa al llarg del temps. I hi ha paraules d'arrell llatina que no volen dir el mateix en català o en castellà. En el cas de matrimoni, és obvi que ve de mare, de la mateixa manera que patrimoni ve de pare. Vol dir això que les dones, avui en dia, no tenen dret a tenir un patrimoni? Hem d'utilitzar una altra paraula per parlar del patrimoni de les dones? És evident que no. Per tant, si volem parlar de matrimoni homosexual, no hi hauria d'haver cap problema, des del punt de vista lingüístic.

    ResponElimina
  15. Si aixo es aixi, perque li hem d'afegir "homosexual" al matrimoni entre persones del mateix sexe. Quant nomes hi havien matrimonis entre persones de diferent sexe, hi diem d'heterosexuals? nomes per diferenciar? i perque ho hem de diferenciar-ho?. No soc un expert linguista, pero el matrimoni en si no pot ser ni gai, ni homosexual, ni transexual ni heterosexual. Es matrimoni i punt, com a molt -si volem afegir-hi informacio- podem dir "de" o "entre" homosexuals. D'aqui la meva observacio de les 10:49.
    M'agradara saber que en pensa Emigdi.

    ResponElimina
  16. Gustau : Que el llenguatge es viu i evoluciona amb els temps ho puc admetre, però una cosa es evolucionar, i l’altra es degenerar...(Léase miembras i similares)

    ResponElimina
  17. I què és lo català sinó un llatí degenerat?

    ResponElimina
  18. Que es una riña…!! Una disputa!! No que la niña es una puta…!!

    ResponElimina
  19. Aquest senyor al 1994 va escriure a la premsa local un article esborronador. Jo li vaig contestar mesos més tard. Ho podeu llegir aquí:
    http://www.tinet.org/~ecarbo/escrits/familia.htm

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta