23 de juny del 2008

Tortosa també va animar 'La Roja' i va celebrar la victòria espanyola als carrers

Tortosa no va evitar ahir sumar-se a la celebració ciutana per la victòria de la selecció espanyola contra Itàlia, en el partit de quarts de final de l'Eurocopa de futbol. Ja al vespre, quan va començar el partit, els carrers estaven deserts i fins i tot en una via sempre molt transitada, com és l'avinguda Colom de Ferreries, no se sentien ni cotxes ni motos. A casa ens vam preguntar pel poc ambient de festa major que hi havia al barri, però després vam caure que la gent devia estar mirant el partit. Amb l'arribada dels gols d'Espanya a la tanda de penals, van començar a sonar alguns petards, que algú encara podria confondre amb els coets prematurs de Sant Joan. Però quan va acabar el partit i es va confirmar que la selecció espanyola superava la maledicció dels quarts de final, l'avinguda Colom i altres carrers cèntrics es van començar a omplir de cotxes que feien sonar els clàxons. La celebració sorollosa va durar fins a la matinada.
A més, avui hem sabut que al sopar de germanor que celebraven els veïns de Ferreries, al passeig de l'Ebre, s'estava seguint el partit per televisió, i que a més van connectar a la megafonia del recinte de festes la narració que la cadena Ser estava fent del partit. Queixalada de bou estofat i gol d'Espanya... L'èxtasi total va arribar quan el català Cesc Fàbregas va marcar el penal definitiu, que feia que Espanya puga jugar una de les semifinals contra Rússia. Algú s'imagina què hagués passat si un català, que a més a més s'ha negat a fitxar pel Real Madrid, arriba a fallar el penal decisiu?

Foto: EFE

16 comentaris:

  1. pos quina merda.... a deltebre també els espanyolistes de sempre, celebrant la victòria.

    a vore si en una mica de sort, els l'equip rus, guanya als espanyols, i deixem de vore la fauna de toreros, guardia civils i suposats éssers humans que parlen llengua castellana per les televisions.


    Endavant Rússia!

    ResponElimina
  2. ... pero anar en Russia - gran amant de la democracia i independencia de les nacions - ja m'ho explicaras !!
    qui més queda? Turkia, amb lo dels kurds també perden punts... a vore si al final toca donar suport a Alemania - per aqui jo no puc passar! Hauré de canviar de canal i concentrar-me en lo Wimbledon.

    ResponElimina
  3. Les celebracions en victòries esportives d’equip sempre han estat espontànies i lliures. Em consta que el seguiment a favor de la selecció espanyola fou majoritari... Perquè no?
    Altre posicionament seria negar la evidencia.

    ResponElimina
  4. Tens raó, Mc Calan.
    El que no és normal és el que ha fet avui TV3. Tot i obrir la secció d'Esports amb la victòria d'Espanya, ha repassat tots els llocs on va celebrar-se la classificació per a semifinals, passant per Viena, Madrid, Saragossa, Talavera de la Reina (!) i Tenerife. Però ni una paraula de les celebracions a Catalunya, que segur que en va haver, a més a més de la celebració de Tortosa.

    ResponElimina
  5. Tant de bo Cesc hagués fallat!!! Brian, en això discrepo, jo vaig amb Rússia i amb qualsevol equip que jugui contra Espanya.

    ResponElimina
  6. Quan els mitjans públics d’informació instrumentalitzen quelcom tan simple com una celebració d’una victòria esportiva a casa seva , es que la cosa no deu anar massa bé.
    Desprès de l’estiu ho sabrem, però a mi el “tripi 3” no me sale!

    ResponElimina
  7. vols dir Emigdi, que dins, molt a dins de tu, no t'alegraras pel "pobre" Cesc (i Puyol i..) si d'aqui 10 dies aixequen la copa?

    No cal que contestes ;) .... és humor de Sant Joan - Bona Festa a tothom!

    ResponElimina
  8. Brian,
    que em coneixes més que a ton pare!!! El segon després que pergui Espanya, et truco.
    Salut i bona revetlla

    ResponElimina
  9. M'encanta el tema, ho reconec.
    Roquet, com a minim soc tant catala com tu, o no?, tu m'ho diras, pero llegint a compatriotes meus ( t'ha agradat eh?) expresnat-se com tu, sento vergonya al·liena, quina falta de respecte i quin complexe. Si, complexe, perque al fons les teves paraules nomes traspuen aixo: COMPLEXE d'inferioritat. Respecte a les disfresses, aquesta mateixa tarda ho deia a tv3, el comentarista esportiu de RAC1 que, com tu, preferia que guanyes Italia, pero reconeixia que amb molta facilitat aquests "toreros" tambe es poden veure en qualsevol partit de qualsevol seleccio, ( per a desgracia teva, tambe a la catalana)....quina miseria humana la teva (aquesta vegada sense presumpta)
    "suposats éssers humans que parlen llengua castellana per les televisions" Tu ets concient del que amaguen les teves paraules xenofobes?
    Tu, com tothom ets ben lliure d'anar a favor de Russia, Andorra, Monaco o qui et plagui, faltaria mes. Pero sense insultar.

    brian, tu tambe vas fi. Un no pot anar a favor de Russia pel seu deficit democratic i la seva politica, vinga, fot-li fort.
    Que no es una questio de sentiments aixo?

    Gustau, TV3, en aixo de l'esport i de les fidelitats, potser s'ho haura de mirar, encara que sigue per interessos exclusivament d'audiencia. No fa gaire en una entrevista a la nova directora? Monica Terribes es plantejaba el perque tele5 tenia mes audiencia a Catalunya que TV3 en les retransmissions de formula1, ella encara que disfrasan-t'ho, reconeixia que en anteriors temporades el fet d'haver tingut una actitud gens cordial ni favorable a Alonso els hi ha passat factura. I ella no deia, ans al contrari: " la senyal es la mateixa" , si la mateixa, pero a tv3es veu en una altra tecnica que permet veure la imatge mes ampla i per tant mes camp. pos be, a pessar d'aixo, la gent majoritariament, tambe a Catalunya prefereix comentaristes que vagin a favor d'Alonso, cosa que per cert, enguany a canviat força, perque, audiencies a part, penso que es lo logic i el que el carrer vol, pero clar, tornant al principi: Com podem anar a favor d'un-uns esportistes espanyols? sino son res mes que uns "suposats éssers humans"

    En mi, per l'insult, la burla i la prepotencia no hi conteu, entre altres raons, sabeu perque? perque els de Morella, Val-derroures, Lledo, Fraga, Calaceit, Alcañiz etc. -i no vull anar mes enlla- tambe son compatriotes meus i no son catalans, O si? roquet. Mira que si fosin espanyols.

    ResponElimina
  10. Quina ràbia que fan los espanyols. I una setmana més aguantant als flipats de Cuatro, SER, etc.

    Veure als tios aquells vestits en la peineta, tricornio, capes de toreros, uffff... Algun català s'hi sent identificat en això?

    Selecció Catalana JA!!!

    ResponElimina
  11. Has provat de mirar la sexta?, o de mossegar seba? (ai la seba), que van ( o anaven, clar ) a favor de Portugal. Molta rabia i molt despreci, pero a veure si tendriem collons a Catalunya de fer qelcom semblan. Hasta la Moreneta s'eixecaria davan els traïdors patrios.

    ResponElimina
  12. Jo anava amb Italia, i ara vaig amb Russia.

    ResponElimina
  13. Igual el dijous per tota la pell de brau hi ha una depressio patria comparable a la del 1898. Qui sap.

    ResponElimina
  14. La veritat, entre Espanya i Itàlia... Ufff, sort que al final los alemans posaran les coses al puesto.

    ResponElimina
  15. Esportivament jo sempre vaig a favor de Catalunya (no contra Espanya), però hi ha dos cops en que em toca anar a favor d'Espanya, quan juga contra dues seleccions:

    Itàlia, per lo impresentables que són els seus jugadors (Provocacions a Zidane, colzades, etc...)

    Anglaterra, per lo impresentables que són els seus aficionats.

    O sigui que....Bafanculo!!!

    ResponElimina
  16. Em sembla molt bé el que dius Jordi, però he d'afegir que Zidane ha estat un jugador dels més grans i dels més bruts. L'expulsió de la final del mundial, no va ser la seva primera expulsió per agresió.

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta