3 de juny del 2008

Els problemes per empadronar-se a Tortosa

El regidor socialista Eduard Ena va intervindre al ple d'ahir, en l'apartat de precs i preguntes, per recriminar a l'alcalde de Tortosa que la nova política municipal per controlar el padró està provocant molts de maldecaps als ciutadans. Ena va voler exemplificar-ho amb el cas d'un amic seu, tortosí, blanc, catòlic, casat a l'altar de la Cinta de la catedral i amb una filla molt guapa, que ha hagut de superar molts entrebancs burocràtics a l'hora d'empadronar la xiqueta. No és el primer cas que he sentit, després que el govern de Ferrran Bel decidís endurir les condicions per tramitar els empadronaments. Però l'exemple del regidor del PSC no era gratuït, ja que la seua intenció era fer entendre que una mesura per intentar frenar l'arribada de més immigrants també estava provocant excessius problemes als tortosins de tota la vida, que en teoria són els que defensa CiU. Després, Ena encara va voler ampliar els damnificats, i va recordar que la reclamació de més papers per poder empadronar-se també afectava el temps i la butxaca dels treballadors que han de demanar els empresaris poder sortir de la feina. I va dir que potser a Bel aquest cas no el preocupa, ja que el seu amic és votant del PSC... Però el que no va quedar-me clar és si el PSC demanava que es tornés a la situació anterior, en què certament hi havia un cert desgavell i moltes facilitats per empadronar-se, o si reclamava que als tortosins (blancs, catòlics, casats a l'altar de la Cinta i amb filles molt guapes) ara s'han de tractar de manera diferent que als ciutadans que no presenten aquestes condicions.
El que hauria de demanar el PSC, si realment li preocupa aquesta qüestió, és que s'agilitzin els tràmits que ara cal seguir perquè els ciutadans es puguin donar d'alta al padró. Com a mínim, podria haver preguntat si s'està prenent algun tipus de mesura per poder escurçar els terminis i per simplificar els diferents tràmits. Per exemple, l'altra dia un lector em comentava, a través del correu electrònic, que a l'Ajuntament li havien demanat una nota simple informativa de l'escriptura del pis en propietat, la cèdul·la d'habitabilitat del seu habitatge i el llibre de família amb els documents d'identitat de les persones que volia empadronar. La nota simple informativa, que costa uns 4 euros, triga uns dos dies hàbils en tràmitar-se, als quals cal afegir les molèsties d'haver de tramitar la cèdul·la d'habilitabilitat, que encara val més diners. Una vegada tens tots els papers, tornes a l'Ajuntament i et donen d'alta en un mínim de set dies, pel que empadronar-se a Tortosa costa un mínim de 10 dies, segons lamentava aquest lector. En canvi, a la ciutat en què vivia fins ara, va poder fer tots els tràmits en només un matí.

2 comentaris:

  1. Cada cop es mes estesa la costum de l’administració de demanar garanties al ciutadà que normalment no es corresponen a la inversa...Jo em pregunto realment si la aportació de la cèdula d’habitabilitat impedeix en realitat la proliferació de pisos pastera que amb la crisi de la construcció cada cop son mes freqüents...
    Davant de la impossibilitat i els condicionaments legals que intervenen en la inspecció d’aquests habitatges quan ja hi viuen, la administració el que fa es “curar-se amb salut”... I ja sabem que quanta mes seguretat (?), menys llibertat, mes cues, diners i temps perdut...
    La implementació de les gestions “on line” podria al menys alliberar en bona part tant a la administració com als administrats, així l’administració es podria dedicar mes al “in vigilando” de les situacions irregulars.

    ResponElimina
  2. Per primer vegada i "sin que sirva de precedente" com diuen els castellans, estic d'acord amb McCalan, més si tenim present que les dificultats posades en l'empadronament no eviten que seguim tenint els mateixos nouvinguts i que periòdicament consulto el padró municipal i les xifres es van mantenint, cent amunt cent avall.

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta